• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIOLASušené maso
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    Zdravicko, sušil jste někdy někdo zvěřinu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIOLA: už sem natěšenej. A díky za inspiraci :)
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    Tak ještě 5- 10% a konzumovat :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SIOLA: Tak úbytek zpomalil. Po 6 dnech jsem na 65% původní váhy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: tak je to docela fofr. Z puvodnich cca 370g jsem na cca 240g, tak verim, ze tento tyden ochutnam :)
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    sem nesmi clovek nakouknout hladovej - jdu utocit na lednicku a to jsem si rekl,ze po 8 nezeru
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SIOLA: ja tam mam jeste susenou cibuli..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEVIL: pekny to mas! Mne se ti libilo, jak delal salam za pouziti startovaci kultury v tomto videu. Kazdopadne, jestli mi dopadne panenka, tak chci prubnout bucek a hovezi :)

    JEDNODUCHÁ DOMÁCÍ VÝROBA SALÁMU | SAUCISSON SEC
    https://www.youtube.com/watch?v=7JQIHyr9AUc&ab_channel=JendavKuchyni
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem pred nakym casem delal chorizo. koupil sem jen veprovy pecene a udelal sem to dietni, protoze bucek stoji 3x tolik co pecene. v popredi pri tom uzeni sou dve soppressaty.
    je to rvany do hovezich strev, aby to pomalejs schlo. je to moc dobry, ale uz je to skoro sezrany.







    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Ahoj, jsem v tomdle úplná lama a kupuju si hotový produkt. Mám el. sušičku kde suším přebytky chilli tak bych to chtěl využit a tím pádem zkusit sušit rovnou plátky. Mohl by mi někdo prosím poslat link na nějaký ozkoušený a pokud možno snadný postup? Něco jako jak malé to nakrájet, jestli a jak dlouho marinovat a bez jakých koření/ingrediencí se neobejdu (třeba tím cukrem si nejsem jistý). Preferuji hovězí. Díky moc
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Drzte mi palce, at se to nepodela :)

    SIOLA
    SIOLA --- ---
    ZAK: Kupuju jen od řezníků :) Jestli jseš pražský, tak mohu doporučit. Na sušení škoda stařeného....
    ZAK
    ZAK --- ---
    Pouzivate na to "normalni" supermarketovy maso a nebo radeji nejaky vymazlenejsi od reznika / z farmy?
    A v pripade hoveziho masa, hodi se k suseni i stareny maso nebo to je spis na skodu?
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    BUNDA: Jasný u panenky to je fičák- žádný tuk, tak ten úbytek je rapidní.
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    HUGILA: Chystám se na ní tento týden poprvé!
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    pěkně zdravím vespolek, nezkoušel jste někdo doma bresaolu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: tak hlásím pokles hmotnosti panenek na 90% po 24 hod.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nechal jsem se nalakat, tak jsem dnes zalozil prvni panenku. Zkousim dle videa zde BUNDA, tak jsem na to zvedavy. Oproti receptu v zahlavi me prekvapuje, ze prvne naklada pouze pres noc, tak jsem zvedavy, jestli to bude dost slany :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NAVRY: sušička na ovoce úplně stačí. Mám nějakou osmi či dvanácti patrovou. Maso suším vždy tak okolo kila, kila a ctvrt. To ti dá čtyři, max pět pater. Ono to seschne, takže během sušení to můžeš seskládat a jedno patro ti ubyde. Víc pater je IMHO drbacka na rozumně prokládání a točení, dělával jsem max šest pater. Sušičku dám na sedmdesát stupňů, v podvečer to zapnu, než jdu spát, tak prochází patra a ráno mám maso hotové.
    Úbytek vahovy počítej cca 70%, když tam dáš kilo masa, tak získás cca 250/300g. Neutracim teď moc za hovězí, většinou kupuju, co je někde za dobrou cenu z vepřového (kýta, kotleta).
    E_D
    E_D --- ---
    NAVRY: Bohatě stačí obyč sušička na ovoce, jerky jsem v tom dělal pravidelně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam