• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SIOLASušené maso
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    PRDELOID: panenka
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    PRDELOID: jasná panenka od pohledu :)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    SALAM23: co je to za maso?
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Tak usušeno, 11 dní ,slanost úplně ideální ,trochu jsem přestřelil s pepřem a česneku to chtělo míň, ale příště to bude lepší, tohle bude takový spíš ke kalení ať je žízeň ,ale i tak spokojenost

SIOLA
    SIOLA --- ---
    POHODAVOLE: POHODAVOLE!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Tak mam hotovo :)

DEVIL
    DEVIL --- ---
    vcera sem zkomacenej po praci zmatecne usnul u naky snury autoplay jewtube videi. uz nevim v kterym to bylo a jestli sem byl v limbu, ale pamatuju si, ze tam nakej chlap rikal, ze aby nebyl susenej produkt moc slanej, tak to dela nasledovne:
    dava teda ale dusitanovou smes 50mg na kilo.
    zvazi celkovej objem susenyho masa, odecte z toho 30% hmotnosti, co se ztrati schnutim, vyjde mu finalni vaha produktu a napocita diky tomu, aby konecnej hmotnostni podil soli neprekrocil 2 az 2,5%.
    nam od patku jede novej lockdown, tak uvidim, co mi napisou za hodiny v praci a stvoril bych neco podle toho...
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Tak to zatím mám v dóze a ty kraje pěkně meknou. Plíseň nepozoruju, uvidíme, co dál. Ale zase moc dlouho asi nepřežije :-)

SUCHNA
    SUCHNA --- ---
    NIGHTFURY: vyhodit to je škoda peněz. přinejhorším si z toho uděláš dobrou polívku
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    NIGHTFURY: muzes ji nechat ve vode, kterou parkrat vymenis. osmozou se ta sul vrati castecne do vody. dal bych tak tri dny ve vode a pak bych kus uriznul a ochutnal, jak to je slany
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NIGHTFURY: za me je to ok, rozhodne nevyhazvoat, to by byla skoda. Usis a uvidis. Ale to pujde.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    SIOLA: Zkusím, díky. Obalila jsem ji v koření, zabalila a dala do špajzu, tak snad bude aspoň trochu použitelná.
    Příště si nastavím nějaké upozornění, úplně jsem na ni zapomněla :(
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    NIGHTFURY: Zkus jí normálně dosušit. Třeba do wrapu, sandwiche bude cajk, ale na samotný pojídání to nebude.... :(
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    ANNIKA: Jo to jo, ale přijde mi to lepší, než to balit do folie. Minimálně z důvodu toho, že se k masu dostaneš rychlejš :))))))
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NIGHTFURY: asi bude hooodně slaná :(
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Když jsem po cukrovém hrobečku zapomněla panenku v solném hrobě třetí den, tak ji asi můžu vyhodit, žejo? *facepalm*
    E_D
    E_D --- ---
    Mě to v lednici po sušení nikdy plíseň nechytlo i když to skladuju v klasickým mikrotenovým sáčku. Je možné že se mi to vyhýbá, protože do toho min 1x denně lezu pro pár plátků :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SIOLA: Ale pečící je povoskovaný a taky neprodyšný, ne?
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    ANNIKA: Protože v té folii bych se bál plísně.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    SIOLA: A proč do peciciho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam