Ještě něco detailů k sušení....Vepřovou pečeni o váze 1 kila jsem očistil od přebytečného tuku a blanek, následně na cca hodinu jsem dal maso do mrazáku. Po hodině jsem flákotu vyjmul a začal krájet po vláknu na cca 4-5 mm plátky.
Potom přišlo na řadu koření: 3/4 PL chilli z nepálu cca
3/4 PL cukru
3/4 PL soli
3/4 PL drceného pepře
1 panák sojovky
2 panáky jablečného octu ( doporučuju z DM - bio 40,-za 0,7L)
3 limety
Vše jsme pořádně zamíchal.
Následně jsem maso zavakuoval na cca 12 hodin. Po marinování vytáhnul z vakua a napíchal na špejle a zavěsil na rošt z trouby ( ještě jsem nekoupil sušičku :)). Nastavil troubu na 80 st. kvůli škodlivým bakteriím a nechal cca hodinu, poté jsem stáhnul teplotu na 55st. a sušil 12 hodin. Po
usušení jsme maso zavakuoval po cca 40g, což je cca 4-5 ks masícčka na pytel.
Výsledná váha masa z 1kg byla 290g s tím, že tak 150 gramů z toho kila ještě vyřezal a použil na vývar :)))
Poznatky na příští sušení. rozhodně pořídít tu sušičku a krájet na menší a užší kousky
Sušení zdar!!!!