• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAMJAHSpánková Apnoe - svaz nočních stíhačů
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    KUBIIK: hele zatim ne, spis me to prudí s tim spat . K ranu se vzbudim, sundam to a dospim se jeste chvíli bez toho. Jediný co mi prijde prijemny je ze mi to fouka ten cetstvej chladnej vzduch. Ale je mi jasny ze si musim zvyknout.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    SOJKA: To jako že necítíš rozdíl v kvalitě vyspání? U mě byl obrovskej, měl jsem při silném chrápání dlouhý a častý zástavy dechu. A to oboje přestalo.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    KUBIIK: No jelikož ja předtím nepociťoval ze mam nejakej problem se spankem, tak to asi moc neposoudim. Me do spankovky vyhnala hlavne zena kvuli chrápání. Zajímavé je, ze mi včera rikala, ze chrápu i s maskou, coz mi přijde divne, myslel jsem ze to bude mít na chrapot okamžitý ucinek.

Jeste dotaz, mate nekdo air Sence 10 elite? Nechyta se mi ten bezdrátový signal na prenos dat, rad bych se podival na podrobnosti ale nic se neodesila a stranka myair nic neukazuje.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    RAMJAH, SOJKA: to je zvláštní, psal jsem sem, že nastává okamžitá úleva a u mě to tak bylo, omlouvám se za mystifikaci.
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    VOYAGER: Liberec
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SOJKA: jo je, ze začátku jsem to měl hodně podobně ; řešil jsem s doktorem tak vlastní setting těla pred spánkem, za ten rok a půl co s tím spím se mi osvědčilo to ze večer třeba 2 hodiny pred spánkem už nic nejim ( měl jsem to spojeny i s refluxem jícnu , když jsem spal bez masky) , před spánkem vyvetrat místnost , trochu se napít a hurá do toho, teď už ani nepoužívám zvlhčovač, jenom to proste chvíli vydrž, výsledky stojí za to!
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Tak já mám za sebou první noc a musím říct že hůř už jsem se dlouho nevyspal :)

Ráno po probuzení totální vyschlo v krku, i když mám RESMED se zvlhčovačem (projdu si dnes ještě nastavení) a dopoledne slabá bolest na hrudníku. To je normální?
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    WRNQ: ne, to se nikdy nevyleci , ale výrazně se tím snižuje ( spaním v masce ) riziko infarktu a mozkové mrtvice , jakožto dalších navaznych onemocnění
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    já se konečně taky po dvou měsících dostal dneska k přístroji tak jsem zvědavý jaká bude změna
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Tak táta už asi dva týdny spí s maskou a říká, že je to fakt velká změna a že mu to dost pomáhá. Juchů.
    Btw táta se taky bál, že se nevyspí, normálně se budí několikrát za noc, ale říkal, že vlastně úplně v pohodě.
    Je nějaká možnost, že ta apnoe jakoby přejde, že se to "vyléčí"?
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SWATKA: objednej, nakonec tam stejně usneš a i když jen krátce tak to dost pomůže.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SWATKA: Mívám to stejně. :) Záleží, jak moc jiná bude postel.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SPIKE411: ale je to dobra cesta , urcite bez !!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Tak dneska jsem byl na „klinickém vyšetření“ na Bulovce (objednával jsem se někdy asi před pěti šesti týdny?), vyspat se tam půjdu na konci listopadu.

Zase jsem si připadal jako blbec, když jsem neznal rodinnou anamnézu (jestli někdo chrápe, trpí nadváhou, má vysoký krevní tlak atd.).
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Ahoj resili jste někdo vliv spánkové apnoe a cestování ve vysokých horách ? Můj doktor mě to zásadně zakazoval vzhledem k řidšímu kyslíku a dalším následným věcem ..
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    Ahoj vsem, delam ve spankovce, kdyby nekdo potreboval radu, nebo tak neco, klidne napiste :)
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    Cestovní přístroj s baterií
    LÉKAŘSKÉ PŘÍSTROJE - ZDRAVOTNICKÁ TECHNIKA | Zdravotnická technika SZO
    https://www.szo.cz/cs/lekarske-pristroje/?cestovni-spankova-terapie-dreamstationgo-cubego
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    Philips DreamStation Auto CPAP 12 V DC, 6,67 A - baterie na 8 hod. by musela být 640Wh neboli 54 Ah.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Táta byl ve spánkové laboratoři v pátek...a tohle mi psal už před tím:
    No ten screening není veselý čtení. těžká forma spánkové apnoe. průměrné bezdeší 20-40 vteřin ale měl jsem i minutu patnáct. saturace kyslíkem okolo 70%, když má být 95-97%. No, hrozná čísla.

Vlastně teď nevím, jak se to bude řešit dál. To, že jako bonus příšerně chrápe, je asi jasný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam