• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAMJAHSpánková Apnoe - svaz nočních stíhačů
    FRANZIMOORE
    FRANZIMOORE --- ---
    ROBOTON: maska je 1000x lepší než se dusit!
    Ale pužívám ji cca 8 měsíců a asi si úplně zvyknout nejde, pohodlné to není
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ROBOTON: si zvyknes 😉 vitej
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    Tak se taky pridavam do klubu.. 28 zastav za hodinu. Dostal jsem 4 masky na vyzkouseni a za tejden kontrola. Ty masky me dost desej :D
    FRANZIMOORE
    FRANZIMOORE --- ---
    R0C3S3K: Já byl spokojený s Homolkou, Mudr. Seltenreichová. Můžu doporučit.
    Btw ani bys žádanku nepotřeboval
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ahoj, dostal jsem zadanku do spankove laboratore, mate nejake tipy, kam v praze nejlip (kratka cekacka, extra dobrej pristup), nebo je to sumak?
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SPIKE411: nezkoušel , když jsem probíral s doktorem možnosti tak mi řekl ze 98% věci ala sprej z bylinek proti chrápání a podobný věci nefunguji, tohle je pro mě ve stejný kategorii a vyhazovat peníze nemam ve zvyku 😉
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Je to scam, jsou v tom dvě maličký vrtulky a USB nabíjecí obvod. Dělá to dojem že se něco děje, ale žádnou obstrukci to nepřemůže, a fázi dechu to taky nemá jak zjistit :-)

Inside A Micro CPAP - UNBELIEVABLE!
    https://www.youtube.com/watch?v=oMpTyG1m8oo
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nezkoušel jsi pusu řešit něčím takovým? (Jasně, jestli máš mašinku s maskou na ústa i nos, tak (už) to neřešíš.)
    Anti Snoring Belt Triangular Chin Strap Mouth Guard Gifts For Women Men Better Breath Health Snore Stopper Bandage Sleep Aid - Sleep & Snoring - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/1005005068833261.html

Heh, dětem pusu zalepit. :)
    30pcs/box Anti-snoring Stickers For Children Adult Night Sleep Lip Nose Breathing Improving Patch Mouth Correction Sticker Tape - Sleep & Snoring - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/1005005068808401.html
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SPIKE411: jaaaa nevím, nechci bejt skeptickej - když pominu ti že to neřeší problém lidi co neumějí spát se zavřeno pusou, což jsem ja taky 🤣, tak klasická mašina je nastavená podle poměrně velkého počtu vstupních parametrů, tady to funguje na jakémsi principu polarity…. No nevim nevim 🤷
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Airing: The First Hoseless, Maskless, Micro-CPAP
    https://antastichome.com/products/airing

Vyskočila na mě reklama. Sounds too good to be good.
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    SPIKE411: asi tak, max dobrej nápad jak tahat z lidi peníze , něco jako večerní čaj na lepší spánek používáš? 🤣
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Nový chytrý polštář detekuje chrápání. Potom automaticky upraví polohu vaší hlavy – VTM.cz
    https://m.vtm.zive.cz/clanky/novy-chytry-polstar-detekuje-chrapani-potom-automaticky-upravi-polohu-vasi-hlavy/sc-870-a-220203/

No nevím. Já chrápu na zádech, na boku, na břiše… ještě jsem nezkoušel spát zavěšený vzhůru nohama. 🙃
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    The Onion má pro vás povzbuzující zprávu:
    Victoria’s Secret Releases Sexy Black Lace Sleep Apnea Mask
    https://www.theonion.com/victoria-s-secret-releases-sexy-black-lace-sleep-apnea-1832955599
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    WRNQ: Děkuji. Přál bych každému, kdo se snaží se sebou něco udělat, aby měl takovou motivaci (já se fakt ze začátku bál, že oslepnu nebo umřu) a aby mu tak sedla medikace, jako mně. Dílem mi v tom pomohl ten dánský preparát, kterej trochu upravuje metabolismus cukrů a redukuje pocit hladu na nějakou snesitelnou úroveň...
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    ERVIN: Gratuluju ti! Kéž by šel každej do sebe jako ty ;) Hlavně ať to vydrží a cítíš se dobře. Tělo JE spojená nádoba.
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Tak celkový zlepšení zdraví je vždycky k prospěchu věci, přemýšlím jestli třeba ten tlak na to abys to používal nebyl taky kvůli tomu všemu navíc co tady popisuješ
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    RAMJAH:
    Myslím, že to byl Resmed Lumis. Šíleně hlučnej větráček - připouštim, že to mohla bejt vadná/vyráglovaná zkušební jednotka. V rámci kalibrace a zkoušení masek jsem vystřídal nos-ústa, ta se nedala protože v klidných fázích jsem se s tím při nádechu hrozně přetahoval a při zástavách to do mě začlo valit tak, že mě to vždycky vzbudilo (což bylo imho v REM fázích, které jsem za ten týden prakticky nezažil). S nosní maskou to bylo o fous lepší, ale taky žádná hitparáda. Poslední noc jsem to musel servat z hlavy, abych se za pět dní alespoň jednou pořádně vyspal. Sestra mě neustále vysvětlovala, že si na to zvyknu tak za měsíc a že si mám dát špunty do uší...

Dvacet kilo jsem shodil za měsíce tři, protože se léčim ještě s náběhem na dnu, vysokym tlakem, blbejma jaterkama a cukrovkou, kterou mám kompenzovanou bezva preparátem Ozempic. Souběh těchhle věcí způsobil, že jsem toho moc nemohl jíst a než jsem se v tom trochu naučil chodit šlo to rychle dolů. Jak se pak lepšily jaterky, začal jsem do toho hodně hlídat živiny a kalorie a vlastně se to všechno nějak porovnalo. Tlak v cajku, 20 kg dole, jaterky jak víno a tu kys. močovou v krvi už mam taky výrazně lepší. Takže se to podařilo podchytit. A s tim (údajně) odešlo i chrápání i apnoe. Usuzuje ze dvou věcí. Milá říká, že celou noc nic neslyší a já se teď cejtim ráno víc odpočatej. Je to vůbec možné?
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    ERVIN: pokud nechces nikdo Tě nemůže nutit a přístroj určitě poslouží někomu jinému, to co je na zakázku na míru je jen nastavení a to jde změnit vždycky takže toho bych se nebál , docela mě překvapila ta naměřena míra hluku , o jaký přístroj se jednalo ? V ČR se většinou dává nějaká verze Dreamstation Respironics od Philips a třeba ta co mám já je teda tichá

Druhá věc je ta váha, u APNOE je to takový kolotoč : nevyspíš se- tělo si začne dělat zásoby kvůli stresu který v noci prožívá - to vede ke zhoršování stavu i počtu zástav - tělo si děl zásoby - a tak pořad do kola samozřejmě se to zrychluje i s narůstajícím věkem. Mimochodem je to tak ze jsi za měsíc zhubnul 20 kilo? Chápu to z toho dobře ?
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Ahoj, poslali mě sem odjinud.

V létě jsem šel s apnoickými pauzami a chrápáním do spánkové laboratoře. Vyšetřením mi přišli na to, že budu muset spát s přístrojem, se zkušebním se mi ale ta kvalita spánku ještě zhoršila - prostě to hučí. Doktorovi jsem řekl, jak to je a že se ukázaly další zdravotní komplikace, které bych rád řešil přednostně. On měl emocionální výlev a mám pocit, že mě trochu dotlačil k podpisu souhlasu s léčbou, že tedy necháme přístroj objednat a (do měsíce) vyrobit. Od té doby jsem zhubnul přes dvacet kilo a všechny komplikace se spánkem jsou fuč (aspoň opakovaně tvrdí moji spolunočležníci) a já se cítím po spánku opravdu lépe odpočatý. Myslel jsem, že to někam zapadlo. Od podpisu je to už skoro víc, jak 3 měsíce. Teď se mi ozvali, že už je přístroj hotový. Když jsem jim hlásil, že problémy už netrpím i tak mám pocit že se mi přístroj snaží mermomocí vnutit. Celé to na mě prostě budí dojem, že jde celou dobu hlavně o to, abych hlavně byl léčen hlavně tím drahým přístrojem. Kterej teda mimochodem dělá celou noc 60dB a je potřeba ho mít nedaleko hlavy. I přes mé opakované stížnosti to nikdo při testu nebral na zřetel. Můžu ještě vzít podpis souhlasu zpátky? Dost mě sere, že na tom případně shoří prachy z veřejnýho pojištění, ale zase doufám, že když přístroj eventuelně nepoužiju nebo po nějaké době vrátím, bude se moc po vyčištění poslat dál...
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    Ahoj, rozlepila se maska, ten silikon od toho plastu v oblasti nosu, takze to netesni. Stalo se vam to taky někomu? Zkouseli jste to necim lepit?
    RAMJAH
    RAMJAH --- ---
    Jinak už tu ta debata byla , ale dávám spíš pro info : v rámci svoji přípravy na vícedenní ( a hlavně více-noční) pobyt v prostředí s řídkým vzduchem a neb elektriky s možnosti dobíjení testuju novou sestavu : přístroj ResMed AirMini + baterii Medistorm Pilot 24 dobíjenou přes den pomocí solárního panelu Goal Zero Nomad10

U toho panelu je to už třetí model co zkouším - naštěstí se mi povedlo vždycky to dohodnout a mít ho pujčeny , protože jednak cena připomíná drahotu :) a za druhé řeším každé kilo které ponesu versus efektivita sestavy.
    FRANZIMOORE
    FRANZIMOORE --- ---
    SOJKA: já jsem u Mudr. Seltenreichové z nemocnice Na Homolce- zatím úplná spokojenost, ale CPAP mám teprve 3 týdny- ( čekal jsem na CPAP tedy strašně dlouho, ale to ji za vinu nekladu. )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam