• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEFotky našich biků
    BATY
    BATY --- ---
    FINSON: Ale ta geo rámu počítá s berany, takže to teď budeš mít krátký, ne?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Tak jsem na krosce tak dlouho laboroval s dropbary, až jsem si jednoduchým testem na silničce ověřil, že mi přece jenom líp sedí flatbary. Takže minimálně pro rok 2023 u mě "gravel" bude vypadat takhle:

MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    + je v dnešní době možné tu brzdnou plochu "obnovit" u někoho kdo umí s karbonem.
    BATY
    BATY --- ---
    MAWRHIS: To než probrzdím, tak už tady nebudu, alespoň podle mých záznamů :)

Jezdím hlavně na gravelu a na silničce jen sem tam o víkendu s kamarády a pak jí beru na dovolenou do Alp... Jinak jí mám spíš v trenažéru a tam nebrzdím :)

BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    MAWRHIS: Dřív nebo později je probrzdíš, ale to hliník taky. Používáš jiný brzdový špalky, který jsou násoně měkčí než ty na hliník, jednak jsou vůči ráfku šetrnější a taky se jinak snaží snížit teplotu bři brzdění (ale to je prostě fyzika, s tím žádný zázraky neuděláš), nehledě na to, že uhlík uplně jinak reaguje na vysokou teplotu než hliník. Proto se většinou kombinace karbonový kolo - hliníková brzdná plocha nepoužívá
    JAZ
    JAZ --- ---
    MAWRHIS: u BATYHO na první fotce je tam hliníkový pás, což je bezpečnější varianta, protože karbon je chráněnej a nepřehřeje se ti. Pak na té druhé je to mnohem častější případ, že brousíš špalkem přímo karbon, což je sice hezčí na pohled, protože ti ten pěkný černý ráfek nic nekazí, ale postupně ty drahý ráfky brzděním nenávratně ničíš a pokud jezdíš v horách tak jednou dojdeš do bodu, kdy je musíš vyhodit, protože je probrzdíš. Navíc při dlouhých sjezdech za horka se ti přehřívají a rychle ztrácí na účinnosti. Ale zase se chovají líp za mokra.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MAWRHIS: mas jiny brake pads, myslim, ze korkovy.
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    BATY: jak je to vubec s zivotnosti techdle carbonovejch rafku kdyz jsou brzdeny, tam je nejaka hlinikova vlozka, nebo se brzdi primo pres ten uhlik?
    FINSON
    FINSON --- ---
    BATY: Ty duše jsou peklo, taky se mi ještě ve skříni válí Tubolito, jenom 650 Kč za kus teda :-) A jednu jsem si při obouvání skřípl sám, to je teprve super, nastartovat se sám na sebe :-)
    COYOT
    COYOT --- ---
    BATY: Výborně !! Díky ! Zbytek kola sem poskládal právě na Ultegre 6800 a páky mi chybí k dokonalosti :)
    BATY
    BATY --- ---
    FINSON: Pláště jsou Continental GrandPrix 5000 25mm a zkusil jsem duše Revoloop Race Ultra 25 g... Ale jedna mi přišla píchlá v origo balení a měla 3 díry? Takže jsem to ani neobul, protože jsem neměl jinou duši s 60mm ventilkem... Zašel jsem do koloshopu osobně a vzali si jí zpátky a novou co sem si objednal mi neúčtovali, takže se to vyřešilo v pohodě. Ale už jsem byl nastartovanej :) Ta duše stojí 800 Kč totiž.

JAZ: S těma původníma kolama to mělo myslím 7,3 kg. Nová kola jsem nevážil, jaký tam je rozdíl. Ale dal jsem teď ty lehčí duše a nové košíky -30g :D a až vyměním ty AL řídítka za CF a bude tam ta Di2 sada, tak to zvážím celé. Ale jak jsi tipoval, bude to okolo 7 kg, lehce nad...

COYOT: Ano, Ultegra 6800 2x11. Ok, dám pak když tak vědět. Se mi tady hromadí věci, že už bych z toho postavil další kolo :) Nechce někdo ty kola? Jsou to myslím tyhle: https://www.s1w.cz/ksyrium-elite-ust/
    COYOT
    COYOT --- ---
    BATY: Tak jestli budeš prodávat páky , tak bych po nich skočil :) ultegra 2x11 ?
    JAZ
    JAZ --- ---
    BATY: :) tak ten rám byl navržený ještě v době, kdy se vůbec neřešila aerodynamika, to je objektivně asi jediný problém, který hlavně ve vyšších rychlostech člověk dost pocítí. Na druhou stranu ho Canyon prodával v prakticky stejný podobě až do letošního léta, a to dost úspěšně, takže bicykl je to rozhodně dobrý a hádám, že nemá moc nad 7 kg :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BATY: jediny, co bych ja nejspis zmenil, je seatpost VCLS 2.0. Je opravdu pohodlna.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BATY: Dobře to prokouklo!
    Pláště jsou 4 seasons?
    BATY
    BATY --- ---
    MADCAT: To ví JAZ...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    BATY: Co je na té geometrii zastaralýho? Jeden by řekl, že žiletky jsou stejný už desítky let... :-)
    BATY
    BATY --- ---
    Tak jsem nějakou dobu přemýšlel a nakonec jsem si řekl, že novou silničku si na to moje ježdění kupovat nebudu, ale jen jsem trochu zaupgradoval. Ještě plánuji z druhé ruky po kamarádovi sadu Ultegra Di2 s karbonovýma řídítkama a myslím, že mi to i přes tu zastaralou geometrii ještě nějaký čas poslouží :)

MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAWRHIS: nestihl jsi ale ustřihnout pásky na blatníku a dát pedály bez odrazek .)) Tahá to za oči
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    pekna barva a chválím teleskop na xc kole..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam