• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEFotky našich biků
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    HEAVYN: a teď po odborné stránce, co to má za úžasné technologie, že zrovna Fulcrum?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN: pyčo, z toho je zasratá i ta zeď za tím.. :-)
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    já aktuálně testuju tyhle kola a nový pedály, tuhle nálož nevydrželo akorát Sram ložisko středu :)

HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PSYSBEE: letošní 22, tak jezdi a nahoď report, dyť je vedro :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Na tom biku je nějaký starší model pokud se nepletu?
    (ten nový z něj vychází, ale měl by mít o něco lepší nábu, malinko nižší hmotnost a větší vnitřní šíšku i30 místo i27..)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN: Red Metal 5 2023 právě mám ted cerstve, ale zatím jsem s nima vzhledem k sračkám a nedostatku času (a vůle :) skoro nic neujel..
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PSYSBEE: osobní zkušenost s těmahle úplně nemám, ale sázím na Fulcrum, že to bude cena/výkon kvalitní produkt. Na gravely dávám Rapid Red 9 a 5 (to drží dobře, zatím bez problému) a na mtb chci dávat Red Metal 5.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    HEAVYN: ha, parádní barva, ta by se líbila mojí ženě!

btw: vsiml jsem si, že máš záplety Fulcrum Red Metal? Který přesně a jaký s nima máš zatím zkušenosti?
    FINSON
    FINSON --- ---
    PSYSBEE: Já četl, že gravel je právě rozmanitý a patří tam všechno mezi MTB a silnicí, co si poskládáš 😁

HEAVYN: To by taky šlo. Holt jsem jako na první narazil na to Rose, jeho smůla, no 🙂

FORELLI: Však jo, tam jsem dokonce dostal víc lajků než flaku 😆

Chtěl jsem prostě něco jako Canyon Roadlite, akorát si nejsem jistý, jestli by do něj šly 40 mm pláště jako do tohodle. Silniční kola čekají na jaro nebo aspoň na suché silnice, pak z toho může být normální fitness bike.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    HEAVYN: pěkné :-)
    BATY
    BATY --- ---
    HEAVYN: To vypadá hezky! Podívám se, jestli mám místo na páté kolo 😂
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    MAESTRO_007: jé, pořád jezdí, super ;) mám tu novou verzi

MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PSYSBEE: jj :-)

tady můj "gravel". 100km po asfaltu nebo traily v lese. Ani jedno není problém.

FORELLI
    FORELLI --- ---
    FINSON: ha, to jsem ráno viděl na fb v gravel skupině :-)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    FINSON: již delší dobu si s kolegama z práce a kámošema z enduro party děláme tak trochu srandu z tý současný vlny "gravelmanie". Když to člověk trochu sleduje, tak vývoj je nezadržitelný - čim dál širší pláště, odpružený sedlový trubky/zadní stavby, vidlice a teleskopický sedlovky s menším zdvihem a teď rovný ridla..
    Tj - kruh se pomaličku uzavírá a vítězem se stává .. 29er MTB! :-)

Moje první 29er Superior XP 929 2010 v silniční úpravě (pláště tuším 37-622) .. dát místo toho Manitou Drake karbonovou vidlici, tak je z toho moderně pojatej AL gravel modelový rok 2023/4 jak vyšitej! :-D
    (fotka je z vrcholu Grossglockner Hochalpenstrasse - foceno 5.7.2015 na Nokia Lumia 620 - proto ta nízká kvalita)

FINSON
    FINSON --- ---
    BATY: S tím jsem počítal a kratší to chci, i sedlo je zvoleno speciálně s tím, že je děláno na vzpřímenější posed... uvidím, až na tom najedu víc, dneska testovací vyjížďka se synkem byla fajn, jelo se mi na tom tak, jak jsem očekával, vejdu se na to, mám lepší rozhled, plus není to vůbec jankovitý, z čehož jsem měl trochu obavu... prostě zatím v pohodě. Jasně, není to teď taková závodnička, o tom žádná.
    BATY
    BATY --- ---
    FINSON: Ale ta geo rámu počítá s berany, takže to teď budeš mít krátký, ne?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Tak jsem na krosce tak dlouho laboroval s dropbary, až jsem si jednoduchým testem na silničce ověřil, že mi přece jenom líp sedí flatbary. Takže minimálně pro rok 2023 u mě "gravel" bude vypadat takhle:

MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    + je v dnešní době možné tu brzdnou plochu "obnovit" u někoho kdo umí s karbonem.
    BATY
    BATY --- ---
    MAWRHIS: To než probrzdím, tak už tady nebudu, alespoň podle mých záznamů :)

Jezdím hlavně na gravelu a na silničce jen sem tam o víkendu s kamarády a pak jí beru na dovolenou do Alp... Jinak jí mám spíš v trenažéru a tam nebrzdím :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam