• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    DEEFHA:
    SAMGARR: To je těma lidma, s jakejma se stýká :)

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    jo chybi mi popelniky ve vlaku.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JOPS: Dnešní telefony jako HW mě strašně serou. Chtěl bych něco do pěti palců, ale zároveň aby to nebyla plečka, a to už fakt není šance sehnat... Softwarový možnosti, tak z těch jsem naopak nadšený.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SATOO: Přesně! Zakoupeno v roce 1998 (pěkně s paušální smlouvou, jak se tehdy slušelo) a od té doby mám stejné číslo, jen ten Paegas se už trochu změnil :-) A ten telefon byl totálně boží, anténa se u nás na Vysočině hodila (mizerný pokrytí je tam doteď) a i ty tužkovky jsem několikrát využil.
    JOPS
    JOPS --- ---
    HOWKING: muj taky :) Alcatel 301 :)

    vim, ze jsem si ho kupoval tak v roce 2001/2002

    a priznam se ze jsem asi hovno boomer, protoze dnesni telefony mam fakt rad :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SALAMAN: To mi teda nechybí, páč mi to připomínalo píchačky, který jsem musel kdysi používat. Sice jen tři roky, ale stejně to ve mě zanechalo nepřekonatelný odpor ke kolbence :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    VYHULENY_UFO: tak to se v dosu dalo delat i v text editoru:)) si pamatuju dodnes jak sme v dune 2 aktivovali pro hrace cerva, a ten mel v menu misto "guard move attack" jen volby "attack attack attack" :))

    SATOO: nejhorsi je spotify:)) samozrejme cloudum vubec neverim a vsehcno zalohuju na disky:)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Mobilům jsem vzdoroval strašně dlouho. Můj první mobil byl tenhle:

    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SALAMAN: My měli tohle. Mlátilo se do toho dlaní :)

    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    A taky mi chybí tohle:

    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Supr diskuze, book!

    Již 19 let si nemůžu zvyknout na mobilní telefon a naprosto vážně uvažuju, že ho přestanu používat. Chytrej telefon jsem za tlačítkovej vyměnil teprve loni a pořád mi dělá problém napsat pitomou sms. Dřív platilo, co se domluvilo. V pohodě jsme si vystačili se zvonkem u dveří/kamínkem do okna, případně existovalo několik míst v našem hoodu, kde jsme se scházeli, a ty jen stačilo obejít. V krajní nouzi existovala pevná linka a telefonní budky se zlatýma stránkama.

    Jo a taky používám hadrovej kapesník, do těch papírovejch se nedá smrkat.
    JOPS
    JOPS --- ---
    SATOO: priznam se, ze ja si to vychvaluju. Sharepoint, Onedrive, vsechny pracovni dokumenty online, mam k tomu pristup z cehokoliv, proste si nestezuju a rad to vyuzivam, to same Netflix, HBO GO, PS Plus atd... Nemam s tim problem.

    Co se tyce soukromych veci, fotky/starsi filmy, tak akorat v NASu. Tohle na cloud nedavam, protoze nevidim duvod :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Ti rozumim. Ja zalohuju diskety a zipky mam jich pres 2000 (disket) a mam pocit jiste ufovitosti :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    RAINBOF: Pořád uvažuju nad koupí dbx decka. Už mám jeden i vyhlídnutý jen si říkám, na co mi vlastně bude? Ano mám spoustu kazet, ale stejně už jsou všechny nepřehráváním plný proslechů s vedlejších vrstev. Takže by se musely nahrát znova. Možná k tomu sehnat i nějakého bomba wallkmana (ten můj DBX neumí). Ale stejně, dnes vše seženu digitálně. V autě, kterým se pohybuju téměř výhradně, taky poslouchám mp3. V podstatě to nepotřebuju na poslech hudby. Bylo by to asi jen z nostalgie a sběratelství. Tak furt váhám. Zase si říkám, čím později se rozhodnu, tím víc budou kvalitní kousky rozebrány a nové už nikdy nepřijdou.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SATOO: Takže ty otázkovou prezentuješ neovlivnitelný pohled, co? Nadhodíš že by tě zajímalo a pak tě nezajímá. Ale aspoň sis našel důvod k hodnocení mýchch kvalit a zveřejnění dalšího tvého neměnného názoru. LOL
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Gramodesky, kazety, diskety, vhsky, filmy na cd, betamax, kotoucaky...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Mám rovněž vše v cloudu a velmi kvituji, že to mám přístupno odkudkoli přes cokoli. Jen jsem po zkušenostech s cloudem od Apple, Microsoftu, Google přešel na cloud vlastní. To že někdo danou technologii kazí a omezuje, neznamená, že je špatná. Špatní jsou jen někteří poskytovatelé - a to většinou proto, že ve vedení už nesedí nějaký boomer, ale hypercílevědomý, ale hloupý mladý blb.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SATOO: Odpovídám přesně na to na co ses ptal. Jen musíš víc přemýšlet. Leda bys připouštěl, že to co vymysleli zároveň považují za čistý zlo. Nemyslím, že je to zlo. Je to super. jen to klade jisté nároky na myšlení a rozhodování, co využít a JAK to využít. Samozřejmě se najdou tupouni, co se do všeho bezmyšlenkovitě nahrnou, proto že to dělají všichni a pak se děsí, že nedomysleli důsledky. Ale i tuhle vlastnost (hrr do trendů) bych spíš přikládal až generaci po nás.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SATOO: Hele proč ne, každý zboží má svýho kupce. U bejkáren tohohle typu mě spíš vždycky mrzí, že jsem na něco takovýho nepřišel sám, byl bych v balíku :-) Ale já prostě neumím vojebávat lidi, to je můj celoživotní problém. Babička mi vždycky říkávala: Ty jsi tak moc hodnej, až jsi spíš blbej :-D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    SATOO: To je znak doby - nesmyslné služby tvoří dost velkou část ekonomiky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam