• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HOWKINGBoomers - co všechno je špatně a co vše bylo fajn.
    JOPS
    JOPS --- ---
    jak chodili u Vas na zakladce oblecene spoluzacky? Kdyz porovnam, co chodi ted a co chodilo za me, tak je to rozdil jako blazen :) A kdyz se podivam na fotky ze zakladky a porovnam napriklad fotky z me devate tridy a brachovi fotky z devate tridy (rozdil deset let), tak je to obrovskej rozdil. Jak ta moda pokrocila, holky rozhodne odvaznejsi :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Hledání porna v altavista na Invexu, nechápat rozdíl mezi BBS, webem a emailem. Zvuk vytáčení modemu. Bitová korupce v mnoha disketovém archivu očekávné hry. Pročítání se střevy Andreje Anastasova a snění o tom, že můj dopis bude vybraný a otištěný (nikdy jsem nic neposlal). Snění jak by zněl roland namísto mého adlibu. Hudba k Monkey Island nebo The Legend of Kyrandia.

    Abandonia Presents: The Legend of Kyrandia Intro
    https://youtu.be/dcnqj1F5iv4
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    HOWKING: Me popravde nejvic irituje to, jak ti ten i onen dnes doslova nuti si myslet tohle, protoze jedine to je spravne a tohle si mas myslet. Pritom vetsine lidi - pevne v to verim - musi bejt v jadru fakt uplne u prdele, s kym kdo spi, kdo se jak cejti, kolik ma kdo pohlavi, jakou ma barvu kuze atd. Je to naprosto nezajimavy tema.. dokud ti tu odlisnost nekdo nezacne cpat pod nos a ukazovat já, já, já.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ABAP: Tak jako devadesátky mi chybí ze všeho nejvíc.
    ABAP
    ABAP --- ---
    Chybí ten pocit znovu nalezené, ničím neomezené svobody ranných devadesátek.
    Tehdy bylo možné i to, co dnes už dávno ne. Třeba Česká soda, volební spoty NEI v televizi.
    Dost možná jsme snad na chvíli byli nejsvobodomyslnější zemí světa.
    ABAP
    ABAP --- ---
    Chybí to vzrušení večer na krátkých vlnách hledat mezi cvrlikáním rušiček Hlas Ameriky, nebo Svobodnou Evropu. Krylovky, cyklostylovanej Orwell, později Vokno a androši.
    U kamaráda s tetou v nesprávným Německu listovat katalogy obchodních domů Otto, Quelle, Neckermann a případně pašovaným Playboyem. Porovnání nabídky s československým katalogem zásilkového obchodu Magnet bylo vtipem už samo o sobě.
    Star-trek, Dallas a jiný americký pohádky na polský televizi, oproti té šedí osmdesátkovejch dietlovek tady.
    Celonárodní hysterie kolem sbírání céček. Průsvitný a svítící byly nej. Někteří schopní se styky z nich mívali doma i příšerné závěsy ve dveřích do kuchyně.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    1988: P.R.E.S.T.A.V.B.A. - by Aaron A. Reed - 50 Years of Text Games
    https://if50.substack.com/p/1988-prestavba
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: nejhorsi bylo, kdyz kazetak namotal pasku a zmuchlal ji. u hudebnich kazet moc nevadilo, kdyz si pasky kus ustrihl a zbytek slepil, ale bohuze u her to neslo :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    HOWKING: Nápodobně, takhle jsem to měl s Didaktikem, kterého mi rodiče pořídili těsně po revoluci. Kazeťák sice byl, ale věčně v opravě, takže jsem měl sešit a do něj si všechno hezky zapisoval :-) Takhle zpětně musím říct, že jsem se díky tomu docela naučil optimalizovat kód (na délku, ne nutně na výkon), abych toho musel opisovat co nejméně :-D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    IQ151 jsem měl ze školy půjčené i domů. Bohužel bez kazeťáku a tak všechny hry, kterými jsem bavil kámoše jsem do toho musel nejdřív napsat :D (a nevypnout :D)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: jj, karel je legenda, i na iq byl, plus nekolik her....

    Hry pro IQ151, Komenium n.p., Praha, 1986

    https://vyhuleny.net/texty/slinty/hry_pro_iq151.pdf
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: Moje první setkání s tuzemskou výpočetní technikou byl až Ondra. Tolik netopil, ale jinak to byla typická znouzectnost té doby, brutálně ořezaný klon Spectra s monochromatickým grafickými výstupem. Ale Karel na něm šlapal dobře :,-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Vitalecityn :) a odpoledne se netahlo...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: sklepni ucebna plna iqecek... :) rad vzpominam naten bizar. v zime ty nebohy pocitace celou studenou ucebnu vytopily behem par minut tak, ze se dalo jit do tricek. modul pascal, basic ci grafik, kterym se po 45minutach pocitani dala nakreslit sinusoida. plus tv merkur :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Kulaty bakelitovy tlacitka co se zadrhavaly. Byly na zvonkach, vypinacich na chodbach ve vytazich. A dokonce byl pc iq151 co z toho mel udelanou klavesnici...

    A pak ty pravlastni sklepni vypinace co se tocily.
    ABAP
    ABAP --- ---
    Ženu štve, pokud občas použiju již zastaralá, jí neznámá slova.

    Třeba hlasatelka, manekýna, staniol, margarín, monočlánek.
    Jediné, které ji pobavilo bylo staré pojmenování malých psíků paniček - lizpič.

    Zvláštní pocit, použít slovo po cirka 35 letech. Maně jsem si na to vzpoměl a úplně mě to odbouralo, nemohl jsem se přestat smát.
    Je to takový satori, jak rána pěstí. Jako tuhle když před lety v hospodě pustili "Keeper of the seven keys" na který jsem už dávno zapoměl.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    HOWKING: zažívala jsem předsudečný násilí za socíku. A jakože nejsi náhodou vědec? Víš asi jak je statisticky významnej výzkum na N = 1? Hergot jo, můžeš z toho udělat kazuistiku no, ale to se myslím u vás nedělá :D
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    IKI: Jsi si tím jistá? Stanice Mladých techniků se přestěhovala na Julisku mnohem dřív, než byl vynalezen internet.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    HOWKING: to rozhodně není pravda. Celej komunismus ti byl stavěnej na štvalo lidí proti sobě. Praha vs. Brno, města vs. vesnice, základka proti základce. Jít jako malej smrad na jižák nebo do Nuslí bylo dost vošajslich. Akorát tu reálně nebyli barevný, tak se ten hejt směřoval jinam. Ty jediný, co jsme měli - cikány - sme rozhodně nešetřili.
    IKI
    IKI --- ---
    GLOBETROTTER: Tam jsem poprvé viděla internet.
    Zelený písmenka na maličkým monitoru..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam