• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FRK_R23:
    ELECTRICKOTA:
    YMLADRIS:
    Asi jsem to napsal moc zprima, coz vetsinu lidi hned triggeruje...

Ale proste zacinat tim, ze i kdyz dite zatim nechce, tak ho "do toho budu tlacit" mi neprijde jako nejlepsi smer. Ale samozrejmě tu je spousty B, C, D - minutka, vyhrazeny cas, nedelat z toho vzacnost, ... Ale znam pripady deti co se jim to necpalo od mlada a vyhybaji se tomu i pozdeji - umi zit bez toho a naopak co se jim to od mala cpalo jako to jednoduche zabaveni a pak neznaji prirodu, venek, sport, ...

Ale jak tu zaznelo vzdy bude zalezet na podani rodicem a mire a nasledne pripadne regulaci...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

Dotaz: Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    #hra Its Spring Again batole, začátečník, jak se naučit klikat myší

Save 51% on It's Spring Again on Steam
    https://store.steampowered.com/app/434210/Its_Spring_Again/

Hra s hezkou grafikou, kde když dítě na něco klikne, něco se stane (mráček odjede a objeví se sluníčko). Pokud se dobře pamatuju, na tomto se syn učil klikat myší. píšou "od dvou let". (prosím nerozjíždějme flejm jestli nechat batole hrát hry = debilizovat ho, toto ať si každý řeší jak cítí)

KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Dcera (4) má ráda LipaLand. Přijde mi to i celkem inteligentní v tom smyslu, že se to snaží být nějak trochu výukové při zachování zábavnosti pro dítě.

Lipa Land – Games for Kids 3–6 - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lipalearning.lipaland&hl=cs
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    YMLADRIS: Jojo, presne tak to mame, akorat unschooling u me konci pri tom, ze musi denne precist jednu dve stranky z knizky. Jinak si muze delat, co chce. Treba ted nedavno zacal animovat, protoze ma tablet v zasade porad u sebe, tak vymysli, co se s tim da delat.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Jako na PC?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOC256: Zatím mi přijde, že na tuto otázku si lidi odpovídají podle toho, jakou mají sami životní zkušenost. Hráli jako děti, nehráli jako děti, bylo to dobrý, nebylo to dobrý, padli do nějakého návyku, úniku, nepadli.. rozhoduj se podle sebe.

U nás jsme vsadili na unschooling představu, že když se dítěti nelimituje přístup k něčemu, nepřipadá mu to vzácný a nedostupný, tak to dítě to používá z vnitřní motivace k naplnění nějakých svých potřeb. Syn hraje rád, pak přestane a jde dělat něco jinýho. Stejně jako sní jednu zmrzlinu a né deset zmrzlin (protože mrazák je nacpanej zmrzlinama, není tam ten boj o to).

TENTO POHLED NIKOMU NENUTIM, neni to jak podporit daty co to s detma dela, zalezi na celem kontextu jejich zivota, kazdy se musi rozhodnout v tomto sam. naprklad v Cine je nelegalni kdyz deti hraji videohry vic nez nekolik hodin tydne.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    A když už si tady tak povídáme a čtu si záhlaví, existujou nějaký menší gamepady? Mám dvě dcerky a maj maličký ruce, takže jsem pořídil malou myšku, ale mám F710 gamepad, kterej je na ně dost velkej... :) Sice si s nim užily legraci v Goat Simulator (doporučuju na učení ovládání, inspirací mi byl id Launcher v auditku Next-gen), ale neni to ono :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MAKROUSEK: Ukážu jí výběr a ona si vybere :) Nechápu, že mě Amanita nenapadla na první dobrou. Inu pondělí.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FRK_R23: Jojo, je to bez povidani, takze dobry. Chuchel je taky super, jenom ta nova Creaks je spis pro dospely, takovej sokoban, stejna obtiznost.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MAKROUSEK: Dohráli jsme Machinárium a to mělo velkej úspěch. Amanita asi vykoupim komplet, to baví i mě :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Dobré ráno všem, díky za zapojení. Moje předběžné cíle s tímto klubem

- volná diskuse o čemkoliv souvisejícím
    - recenze/zkušenosti: napište věk dítěte ev. jeho zkušenost (pětileté dítě poprvé versus už rok hraje je rozdíl) BUDU RADA ZA TAG #hra DIKY
    - dotazy, kdo ví odpoví (děcko zaujaly tower defense hry, co mam sehnat dal)
    - ...

Obecně znám tři typy rodičů
    1. nehrají, mají z kontaktu dítě plus hry obavy, mají strategii že to jednou přijde ale oni to nebudou urychlovat a mediovat = ok, pro ty tento klib není
    2. i by děcko nějak, typicky "smysluplně" podpořili, ale hernímu světu nerozumí. zde se můžou zeptat a třeba to nějak opatrně zkoušet = klub pro ně. Buďte na ně hodní.
    3. hard core herní rodina = těším se na vaše zkušenosti a tipy

Disclaimer: U nás doma hraje především otec a syn (8), já jsem hrávala s malým dítětem, ale teď už jsem dost mimo (Mámo s tebou to prostě není zábavné!!), obecně hrám nerozumím, můžu se dopouštět nepravdivých sdělení, partner kdyžtak opraví, nejsem hráč, jsem popularizátor
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FRK_R23: Samorost. A nebo, pokud umi cisla, zkuste Matemaga, aspon se nauci matematiku ;-)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nemáte radši někdo tip na adventuru pro menší? Dceři je pět a co jsme zatim zkoušeli, tak adventury ji baví nejvíc :) Na déčku ji hrozně bavila Anča a Pepík :) Asi by ani nevadilo, kdyby to nebylo česky, stejně u toho zatim sedim s ní.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Prckovi je sedm a nejvic ho momentalne bavi Roblox (protoze tam je ten socialni rozmer, povida si s kamarady pres Discord nebo Whatsapp a pritom vsichni hrajou jednu hru) a jako single playerovka Friday Night Funking (a vsechny mody). Jinak samozrejme sem tam neco zapari na Switchi, jenomze treba ten novej Wario mel za den hotovej Story Mode.

Jo a taky ho hodne bavi chodit do skoly, jezdit na chalupu a blbnout s detma na hristi ;-).
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    KOC256: ehm tak to je tu trochu offtopic tema ne? Já se venuji sportum celej život protože mě to baví a to hraju celej život, a kluka táhnu ke sportu taky, ale znám lidi co je to sportovat nebaví a hry v životě nehráli, takže bych tohle viděl na slepý předsudek.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KOC256: Neni lepší z tohohle hned nedělat jedinou náplň života? Jako chápeš, že lze s prckem hrát hry a taky chodit ven?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MIC: tohle!! - "na počítači častokrát není jen vlož placku a hraješ, ale řešíš spoustu debilních cajků okolo"
    byl to presne otcuv argument, proc mi tehdy poridit pocitac a ne konzoli
    to stejny hry - chces zkouset mody, etc...? casto musis prijit na to jak a kam nakopirovat, jak rozbalit archiv, zjistit jak funguje adresarova struktura a jak v ni najit to co hledas, etc...
    naprosto neskutecne to rozsiri pocitacovou gramotnost nad ramec beznyho uzivatele

nicmene v ramci KOC256 mel taky otec do urcityho veku pravidlo "tady je kuchynska minutka, delej a hraj co chces, az zazvoni, tak to vypnes a pujdes delat zase neco jinyho"
    ale i bez PC jsem se prirode a sportu stejne nevenoval, i kdyz me k tomu rodice zkouseli motivovat, protoze to me nezajimalo nikdy :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Není lepší děti od tohoto držet co nejdále a rozvíjet vztah například k pobytu venku, k přírodě či sportu?
    MIC
    MIC --- ---
    ELECTRICKOTA: my jsme dostali starší xbox360 darem a zarazilo mě, jak chudá je nabídka her na týhle platformě. Střílečky, sporty, auta, víc stříleček. A divný hopsačky.
    Mladej má rád vlaky a her s touhle tématikou je 0. Na PC je mnohem širší škála žánrů a velký množštví her zdarma, takže vyzkoušet, zjistit že je to moc těžký nebo divný a zapomenout se na konzoli dělá poněkud dráž :-)
    PC je imho lepší i protože ať chce nebo nechce to dítě přijde do styku s velikou spoustou písmen a navíc na počítači častokrát není jen vlož placku a hraješ, ale řešíš spoustu debilních cajků okolo, takže se pařánek postupně naučí pracovat s pc lépe než maminka a tatínek už pak jednoho dne nebude muset řešit nic :-)

Např. Epicgames.com dávají každý týden hru nebo dvě zdarma a čas od času se vyskytne luxusní kousek i pro omladinu.
    Kupodivu řadu zábavných věcí jsme našli na microsoft storu... od Robloxu až po World of Tanks

A co mladej říkal, tak nejskvělejší společná pařba byl World of Warcraft. Teď mají 1-20 levelů zdarma a škálování světa, takže se můžeme podívat na půlku Azerothu, zkoušet různý profese, hledat cestu podle mapy a tak vůbec :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam