• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    GoatSimulator je skvělý... jako fakt mě pobaví když mi něco děti ukazují
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YMLADRIS: Je to naprostá chujovina. Máš nesmrtelnou kozu a totálně řádíš na mapě. Je to celkem sranda i pro dospělý, na chvilku :) Bylo to na steamu asi za 5E, tak jsem neváhal :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Goat simulator je bozi, viz se v nem ale muzes i obetovat lidi a vyvota satana ?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRK_R23: goat simulator zni bizarne, napises pls vic? pro jaky vek
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    YMLADRIS: pro predstavu dosahu Scratche - pouziva se i prvni tyden v "CS50x: Intro to computer programing" na Harvardu :)
    a pristup Scratch bloku pouziva napr. i driv zminene https://www.umimeprogramovat.cz/zelvi-grafika
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRK_R23: karel byl podobnej jako ti skritci v tom smyslu ze to byla mapa a nutis postavicku aby nekam chodila, to jo.

co se tyce logiky programovani, myslim ze dost deti zkousi neco delat ve Scratchi, takove vizualni bloky kodu, ktere tahas mysi a editujes. Stavis scenu, nutis kocku aby neco delala atd., daji se v tom naprogramovat uz i vlastni hry. Syn v tom neco malo delal kdysi, pak to opustil, nemam s tim moc zkusenosti

Scratch Tutorial 1: Make Your First Program
    https://www.youtube.com/watch?v=VIpmkeqJhmQ

#programovani
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PALEONTOLOG: jakože jsem autista, jo?:))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRK_R23: jako jo, ale v nějaký záživnosti to ztrácí spoustu bodů. někdo má dítě autistu, tak ho to vezme, ale moji kluci by umřeli nudou
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PALEONTOLOG:Já jsem na tom taky vyrůstal. Jako pozitivum vidim to, že je to takovej celkem snadnej úvod do nějaký logiky programování. Třeba ji to nebude bavit, ještě jsem to nezkoušel. Ale co si tak pamatuju z lekcí na přelomu 80s/90s, tak to byla celkem legrace a když Karel prošel bludištěm, taky super pocit.

Já jinak dneska neprogramuju, dělám spíš visualní věci.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    minecraft má konzoli, tzn. není problém zadávat příkazy, což si mladší obvzlášť oblíbil. nějaký série triviálních příkazů se pak dají zkoušet do command_block

FRK_R23: tohle bych teda dětem vnutil tak před 20 lety, jestli vůbec
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YMLADRIS: Tos mi připomněla, že chci dítěti ukázat Robota Karla :)

Lze zkusit online třeba zde: http://karel.oldium.net/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MAKROUSEK: Chůvy asi měly kamery nebo fakt nevím :) další data nemám
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    YMLADRIS: A jak poznal, ze cetli, ha?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MAKROUSEK: S tim ctenim to podobne mel Elon Musk dokud byli kluci mladi. Reguloval jim cas na hrani tak, ze muzou hrat tolik casu, kolik casu ctou.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    #programovani

Co se tyce algoritmizace, syna zaujal tento web https://www.umimeprogramovat.cz/
    Jsou tam na úvod nějaký mapy a na nich objekty (houby, skřítci..) a dítě má stavět cesty podle určitých pravidel. Nevím ale kolik se toho dá hrát zadarmo, koupili jsme licenci na všechny ty "umíme" weby, mají toho hodně

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Machinarium, Goat Simulator, Anča a Pepík

#HRA
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KOC256: Já si nemyslim, že by někdo z nás tlačil děti do her. Ale když dítě něco zajímá, tak jí to ukážu. Zrovna moje prvorozená je technicky docela zdatná a dost jí to baví. Takže kromě hraní her jsem se s ní taky bavil o tom jak poč funguje a otevřeli jsme ho, ať se na to může podívat :)

Zároveň ji taky baví kreslit, skládat, běhat a zpívat. Takže nemám pocit, že bych ji do digitálu nějak nutil. Taky má na hraní her vyhrazenej čas. Fakt to neni o tom, že ji ráno posadim ke kompu a večer odnesu do postele :)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    KOC256: Tak tlačit hry dítěti by mě v životě nenapadlo :) U ostatních věcí je to složitější, už jen díky tomu že tam je nějaká křivka kdy ho to nebaví, protože se to teprve učí, a tam to chce podpořit, občas popostrčit aby viděl, je hele ono je to zábavný až se to naučím.
    BE0C8369079AC80
    BE0C8369079AC80 --- ---
    YMLADRIS: Minecraft #hra
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam