Mam tu dalsi typ, pro vic hracu na jednom kompu pro hry, ktery to nepodporujou:
Gas Guzzlers Extreme Local Splitscreen Multiplayer on one PC. : localmultiplayergameshttps://www.reddit.com/r/localmultiplayergames/comments/buitr5/gas_guzzlers_extreme_local_splitscreen/ Samozrejme jde to i jinak pro hardcore pres Vmware workstation a tam assignovat per masina klavesnice, mysi a ovladace.. ale to je hodne nastavovani tak.. a taky to nepodporuje jestli se nepletu DX12 a tak.. Jeste vetsi hardcorari pouzijou Qemu na Linuxu. Samozrejme vyhoda je, ze se daji hra 2 uplne ruzny hry a jde vsechno co muze na lokalu.. + vsechno co se poradi rozjed na Vmwaru, s tim, ze tam je logicky ta virtualni grafarna pomalejsi, ale 5 zpatky, mi to davalo treba 2 Skyrimi.
Je Nucleus ma databazi asi 400 podporovanejch titulu, standartne je to o tom, ze pokud hra nema rezim dvou hracu, tak to proste spusti 2 instance na jednom monitoru, jestli to umi i 2 monitory nevim, na testovaci masine mam 1, samozrejme reze to vic zdroju.. a nejsem si moc jistej, jak se rozdeluje vykon, protoze treba ty Gas Guzllers mi beheli v jedny instanci v 30 FPS, v druhy 220 FPS, je dost mozny, ze nejakej FPS lock na 60 pomuze a druhy instanci to ma vic zdroju, nemel jsem cas s tim experimentovat. Zkousel jsem to na Ryzen 2600x, 16 GB a Geforce 1050 Ti.
Ten interface a celej ten setup neni na prvni pohled uplne intuitivni, spustite Nucleus GUI, napisete jmeno hry, stahnout se skripty, schodite GUI.. spustite znova, objevi se hra vlevym panelu.. pak kliknete na ikonu na virtualnim monitoru a rozdelite monitor bez cilovej pocet hracu a do tech jejich oblasti pretahnete ikony periferii pro danyho hrace.. pak dat teda jeste sipku a spristupni se tlacitko play - je to demetne udelany, ze standartni skin.. je cerny pismo na sedym pozadi, tak to neni moc vidit.. pak se pak se pustupne spusti jednotlivy instance hry.. a to rozresazani monitoru se nastavit automaticky.
Primo multiplayer coop, pak jde samozrejme ve hrach, ktery to primo podporujou.. pak se nastavi klasicka multiplayer hra a oba hraci se musi joinout na stejnej server. Samozrejme pokud hra ma podporu lokalniho multiplayeru je to lepsi, pokud je to pres nejakej server, tak je dost mozny, ze to nepujde jelikoz tam bude 2x aktivni stejnej Steam uzivatel a tak.. nicmene by hra nemala byt na Nucleus seznamu.
Celkove neni to trivialni.. ale pokud chce hrat vic deti.. a nemaji se hadat, hro bude jak dlouho hrat, porad je to reseni minimalne pro ty podporovany hry.
------------
Premyslel jsem jeste nad tema hrama pro holky, Trine serie by sla a podporuje az 4 hrace na jednom kompu, jedinej voprus je ze prirazovani ovladacu v menu, to neni uplne instutivni, pokud se ovladace jmenujou stejne - ve smyslu pokud mate treba 2 xbox 360 ovladace.. jinak pro ty co maj PS4 ovladace, tak existuje DS4Windows program pro emulaci X360 ovladace, kterej podporuje zdaleka nejvic her - ten se da pri trose snahy nastavit i bezdratove pres bluetooth dongle.