• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAWERICK: Duplo World. V základu tam je zadarmo Vláček s čísly, ostatní se dokupuje, ale i s tím vláčkem se dá vyhrát. Je to v češtině včetně mluvení.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.storytoys.lego.duplo.world.kids.play.free.friends.animals.android.googleplay
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    nemate nekdo tip na neco jako je kouzelnej vlacek (z Decka) pro dite cca rok a pul az dva?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    YMLADRIS: za mě super, hrál jsem to se synkem stylem, když nevěděl slovíčko, tak jsem mu ho pověděl, když ho nevěděl po druhé, tak ho hledal ve slovníku (papírovém)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Mam tu hru rad, ale detem prisla moc abstraktni a bez anglictiny si ani neskrtly, takze nic moc nepovim.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DAVESADE, TOOMIX, jeste jednou diky, nejak jsem dokoncila https://wiki.amentum.cz/cs/pohyb
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    YMLADRIS: za určitých okolností bych asi preferoval standardní taneční podložku do USB, ale ta není nic jiného než "gamepad" na který se šlape. Tohleto má výhodu v tom, že to má člověk all-in-one i s těmi hrami a hudbou.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

scribblenauts

hral prosim nekdo s detmi scribblenauts a ma z toho pocity, dojmy
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TOOMIX: to je zajimavy!
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Vidis, na DDR klony jsem zapomnel, to je taky sranda. I kdyz u deti jasne vede Just Dance.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    YMLADRIS: Doma máme tohleto, není potřeba ani PC a ani konzole. Funguje to vcelku dobře, podložka je rovnou pro dva hráče. Jsou tam v tom nějaké olympijské hry, pak mačkání šipek do hudby a pak předchystaná cvičení (aerobik, jóga atd.). Jen to má composite cinche a ne HDMI nebo SCART.

ARCTIC GYM - Interactive gaming mat | TN Trade.cz
    https://www.tntrade.cz/produkty-arctic-gym-interactive-gaming-mat-detail-9544

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DAVESADE: rozumim. koukala jsem ted na Sbazar a je to tam. Diky!

--

Jeste me napadly tanecni podlozky. Ty by se logicky hodily na velkou telku ke konzoli, ale jestli to dobre chapu, provozuje se to vyhradne s PC? Pridam to tam.

DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Ta cilovka je dnes dost mala - trh z toho proste vyrostl. A vyjma prvni velke vlny nadseni se proste nevyplatilo cpat prachy do vyvoje her, ktere se uz opakuji porad dokola - sporty, party hry, furt to stejne.

Vedle toho ty samotne pohybove ovladace nasly uplatneni ve VR, to ano, ale uz to nespada do kategorie "hry, u kterych se deti zapoti pri poskakovani pred telkou".

Pomer cena vykon je prave o tom, ze nekde poridis za babku Wii s par ovladacema a hrama, pripadne Kinect nebo i ten Move, kdyz najdes kompletni set. Nove bych to nekupoval, vyjma zmineneho Ring Fit Adventures.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DAVESADE: díky moc! A pochopil jsi proč se to neujalo? V čem je problém proč nemá význam do toho investovat? Myslím i cena/výkon pro dnešní rodinu jestli s tím teda zabývat...
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Tady jsem neco napsal k pohybovym hram: https://wiki.amentum.cz/cs/pohyb
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: Samorost nebo Amanita obecne je urcite srdcovka, zkusim si na to najit cas.
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    YMLADRIS: hrávám to občas se synovcem od doby kdy mu bylo pět, možná i o něco dříve. Obtížnost akce vysoká není, protože postihem za "smrt" je jen, že ti vypadnout nasbírané penízky (které se používají víceméně na kosmetické nákupy). S většinou hádanek snad problém neměl, ale vždycky jsem tam byl já. Párkrát ve Star Wars i Batmanovi jsme se zasekli, že jsme nevěděli jak dál oba - většinou to stačilo odložit a zkusit to zas někdy jindy s čerstvou hlavou. Ty hádanky ale nikdy nejsou složité, jen je někdy člověk nepochopí, co se po něm chce.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Family Link mohu sepsat. Dej mi sekci.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KULHY:

Jak ale závislost poznat?
    Když nehraju, přemýšlím nad tím, jak jsem hrál/a nebo jak hrát budu.
    V době, kdy nehraju, cítím podrážděnost, úzkost, nudu, smutek nebo touhu znovu hrát.
    Chci hrát víc. Motivují mě nesplněné questy nebo achievementy. Když nehraju, jsem nespokojený/á a mám pocit, že o něco přicházím.
    Při snaze kontrolovat čas, co věnuji hraní, selhávám.
    Kvůli hraní ztrácím zájem o jiné záliby.
    Hraju dál, i když vím, že mi to způsobuje nepříjemné psychické stavy.
    Ohledně hraní a času, který mu věnuji, lžu rodině a svému okolí.
    Videohry jsou pro mě únikovou cestou ze špatných nálad způsobených třeba vinou či beznadějí.
    V důsledku hraní jsem ztračil/a či ohrozil/a vztah s blízkým člověkem, práci nebo se zhoršil/a ve škole
    Sedí na vás pět a více z uvedených charakteristik v době trvající 12 měsíců?

Pokud ano, zkuste se někomu svěřit a situaci řešit. Začněte u rodičů, pomoci vám může také školní psycholog nebo linka bezpečí.

Zdroj souhrnu: American Psychiatric Association
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pokud se bude psat stranka o te #bezpecnost, tak tady je pak nejaky kratky kurz pro deti o zaludnostech internetu (autori Jirka Kral plus Avast) https://www.avast.com/cz/besafeonline/online-kurz
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

používáte Family link?

Instrukce:
    pokud se odhlasuje "ne", kašlu na to, a nebudu se snažit pochopit jak to funguje a co s tím lidi dělají. pokud se odhlasuje "ano", budu se vás vyptávat jak to používáte - může inspirovat další rodiny. dík

11 hlasy od 11 respondentů

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DAVESADE: mirne jsem upravila, "pro matky", snad jsem moc nerozbila

Strategie: týmové zápasy | Amentum Wiki
    https://wiki.amentum.cz/cs/MOBA
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam