• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MAWERICK: Duplo World. V základu tam je zadarmo Vláček s čísly, ostatní se dokupuje, ale i s tím vláčkem se dá vyhrát. Je to v češtině včetně mluvení.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.storytoys.lego.duplo.world.kids.play.free.friends.animals.android.googleplay
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    nemate nekdo tip na neco jako je kouzelnej vlacek (z Decka) pro dite cca rok a pul az dva?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    YMLADRIS: za mě super, hrál jsem to se synkem stylem, když nevěděl slovíčko, tak jsem mu ho pověděl, když ho nevěděl po druhé, tak ho hledal ve slovníku (papírovém)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Mam tu hru rad, ale detem prisla moc abstraktni a bez anglictiny si ani neskrtly, takze nic moc nepovim.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DAVESADE, TOOMIX, jeste jednou diky, nejak jsem dokoncila https://wiki.amentum.cz/cs/pohyb
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    YMLADRIS: za určitých okolností bych asi preferoval standardní taneční podložku do USB, ale ta není nic jiného než "gamepad" na který se šlape. Tohleto má výhodu v tom, že to má člověk all-in-one i s těmi hrami a hudbou.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

scribblenauts

hral prosim nekdo s detmi scribblenauts a ma z toho pocity, dojmy
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TOOMIX: to je zajimavy!
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Vidis, na DDR klony jsem zapomnel, to je taky sranda. I kdyz u deti jasne vede Just Dance.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    YMLADRIS: Doma máme tohleto, není potřeba ani PC a ani konzole. Funguje to vcelku dobře, podložka je rovnou pro dva hráče. Jsou tam v tom nějaké olympijské hry, pak mačkání šipek do hudby a pak předchystaná cvičení (aerobik, jóga atd.). Jen to má composite cinche a ne HDMI nebo SCART.

ARCTIC GYM - Interactive gaming mat | TN Trade.cz
    https://www.tntrade.cz/produkty-arctic-gym-interactive-gaming-mat-detail-9544

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DAVESADE: rozumim. koukala jsem ted na Sbazar a je to tam. Diky!

--

Jeste me napadly tanecni podlozky. Ty by se logicky hodily na velkou telku ke konzoli, ale jestli to dobre chapu, provozuje se to vyhradne s PC? Pridam to tam.

DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Ta cilovka je dnes dost mala - trh z toho proste vyrostl. A vyjma prvni velke vlny nadseni se proste nevyplatilo cpat prachy do vyvoje her, ktere se uz opakuji porad dokola - sporty, party hry, furt to stejne.

Vedle toho ty samotne pohybove ovladace nasly uplatneni ve VR, to ano, ale uz to nespada do kategorie "hry, u kterych se deti zapoti pri poskakovani pred telkou".

Pomer cena vykon je prave o tom, ze nekde poridis za babku Wii s par ovladacema a hrama, pripadne Kinect nebo i ten Move, kdyz najdes kompletni set. Nove bych to nekupoval, vyjma zmineneho Ring Fit Adventures.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DAVESADE: díky moc! A pochopil jsi proč se to neujalo? V čem je problém proč nemá význam do toho investovat? Myslím i cena/výkon pro dnešní rodinu jestli s tím teda zabývat...
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Tady jsem neco napsal k pohybovym hram: https://wiki.amentum.cz/cs/pohyb
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: Samorost nebo Amanita obecne je urcite srdcovka, zkusim si na to najit cas.
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    YMLADRIS: hrávám to občas se synovcem od doby kdy mu bylo pět, možná i o něco dříve. Obtížnost akce vysoká není, protože postihem za "smrt" je jen, že ti vypadnout nasbírané penízky (které se používají víceméně na kosmetické nákupy). S většinou hádanek snad problém neměl, ale vždycky jsem tam byl já. Párkrát ve Star Wars i Batmanovi jsme se zasekli, že jsme nevěděli jak dál oba - většinou to stačilo odložit a zkusit to zas někdy jindy s čerstvou hlavou. Ty hádanky ale nikdy nejsou složité, jen je někdy člověk nepochopí, co se po něm chce.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Family Link mohu sepsat. Dej mi sekci.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KULHY:

Jak ale závislost poznat?
    Když nehraju, přemýšlím nad tím, jak jsem hrál/a nebo jak hrát budu.
    V době, kdy nehraju, cítím podrážděnost, úzkost, nudu, smutek nebo touhu znovu hrát.
    Chci hrát víc. Motivují mě nesplněné questy nebo achievementy. Když nehraju, jsem nespokojený/á a mám pocit, že o něco přicházím.
    Při snaze kontrolovat čas, co věnuji hraní, selhávám.
    Kvůli hraní ztrácím zájem o jiné záliby.
    Hraju dál, i když vím, že mi to způsobuje nepříjemné psychické stavy.
    Ohledně hraní a času, který mu věnuji, lžu rodině a svému okolí.
    Videohry jsou pro mě únikovou cestou ze špatných nálad způsobených třeba vinou či beznadějí.
    V důsledku hraní jsem ztračil/a či ohrozil/a vztah s blízkým člověkem, práci nebo se zhoršil/a ve škole
    Sedí na vás pět a více z uvedených charakteristik v době trvající 12 měsíců?

Pokud ano, zkuste se někomu svěřit a situaci řešit. Začněte u rodičů, pomoci vám může také školní psycholog nebo linka bezpečí.

Zdroj souhrnu: American Psychiatric Association
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pokud se bude psat stranka o te #bezpecnost, tak tady je pak nejaky kratky kurz pro deti o zaludnostech internetu (autori Jirka Kral plus Avast) https://www.avast.com/cz/besafeonline/online-kurz
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

používáte Family link?

Instrukce:
    pokud se odhlasuje "ne", kašlu na to, a nebudu se snažit pochopit jak to funguje a co s tím lidi dělají. pokud se odhlasuje "ano", budu se vás vyptávat jak to používáte - může inspirovat další rodiny. dík

11 hlasy od 11 respondentů

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam