• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DR_K: Ja nevim, ja se s tou virtualni mysi nikdy nezzil.
    DR_K
    DR_K --- ---
    anebo Wii, wiimoty mi prijdou nejvic kids friendly ovladace
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KAJJAK: Switch.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    co za konzoli poridit pro dceru, za tyden ma 3 roky... pc jeste nezvlada, na tabletu si umi poustet pohadky na youtube kids... mame ps4 ale nevim zda to ovladani zvladne
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    dnes jsme celá rodina hráli loversy. akční skill based hra (nesnáším), ale mám konkrétní úkol ovládat štít a jinak nic neřešit. může zaujmout nějakou rodinu - kooperativní hra

Save 50% on Lovers in a Dangerous Spacetime on Steam
    https://store.steampowered.com/app/252110/Lovers_in_a_Dangerous_Spacetime/
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ASACHI: bude zajimavy sledovat, jak se to vyvine v te Cine (maji zakon zakazujici detem hrat videohry, ted presne nevim, neco jako max je 2h o vikendu). jestli uderem 18. roku se na to vsichni vrhnou, anebo co se stane
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    YMLADRIS: Presne tak to je. Ja to vidim priserne moc ve svem okoli, kdy rodice limituji detem tablet na 1 hodinu denne a podobne nesmysly. To dite v momente, kdy tu 1 hodinu dostane, tak ji okamzite jde vyuzit a nezastavi ho nic.
    Moje deti to maji proste na odreagovani od jinych cinnosti ... v zasade uplne stejne jako ja.

Jinak tady je o tom moc hezky video, pokud nekdo ma 40 minut casu
    Why Restricting Video Games As A Parent Is Actually Damaging
    https://www.youtube.com/watch?v=Q-tiTTvkHpw
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Kazdopadne, i kdyz je to ted 50% off, doporuju zvazit EA play:

ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    KLEINZACH FRK_R23: Melo by jit i online ve dvou, je na to primo na Steamu verze, kdy jeden hrac ma full a druhy ten trial a pripoji se k hracovi s full.
    Trial jinak funguje jako demo pro local hru (zkousel jsem vcera :))
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KLEINZACH: Mělo by to jít s jednou licencní na split screen, ale na jednom stroji.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    it takes two - musim mit vic licenci, kdyz to chci hrat ve dvou? nebo nejak funguje family sharing (steam)?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: (a myslim to obecne na internety, mobily, socky a pod. Nevim no. Cas ukaze.)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    já mám takovou naivní představu, že pokud dítě je v kontaktu s technologiemi od malinka, tak dokud je pod vlivem rodičů, může zažívat různý aspekty toho a rodič ho v tom může provázet. jako že silný emoce kolem vítězství/prohry, naměstnaná energie po delším hraní, .. uspokojivost achievementu (dosažení něčeho ve hře), co s lidma dělá když se x dnů nevyspí, nebo se pět hodin nenapije, ...

dá se to zažívat a dá se o tom mluvit.

představuju si to tak, že technologie jsou velmi silnej prostředek. a že když děcko hraje od mala a rodiče ho tím provází, tak je jako by v takové autoškole, kde může různý věci reflektovat, zvykat si na ně, vidět důsledky toho, jak se to chová a učit sám sebe kolem toho řídit.

versus rodiny kde děti teda ochráníme do 15 let, nebo do 18 let a pak do toho padnou po hlavě v situaci, kde už s rodičema odmítají komunikovat neboť puberta/bydli sami nekde na private a "konecne maji svobodu"
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    HONZAL: té puberťácké závislosti a Fortnite se taky obávám. Tedy jen trochu, imho z toho vyroste a holt je taková doba. Ale naše protiopatření je sada povinných koníčků. Teď (v první třídě) má nejstarší 2 a budeme to rozšiřovat. Dramaťák, hudebka, gymnastika, angličtina. A chodíme ven když to jde. Zatím ho to baví. I tak má dost času na paření.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MAKROUSEK: Tak to je myslim vše ok. On je ten Fortnite nějak dost specifickej co se týče návykovosti, už sem na to narazil vícekrát.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONZAL: Uvidime. Zatim, jak jsem psal, pari kontinualne jenom kdyz ho nejaka gamesa zaujme, ale v kazdem pripade, pokud ma na vyber jit ven s kamarady nebo sedet pred obrazovkou, jde ven.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MAKROUSEK: tohle by mě zajímalo - já k tomu skoro 3 letou nepouštim a ani před ní nehraju a čekam, až jde spát (vyjímka byla Zelda, protože to je prostě krásná hra) a do budoucna přesně nevim. Kolega má 2 synátory 11 let a ti prej závislí jsou total, jak v transu prej (Fortnite hlavně). Ale afaik to v pubertě samo odejde? Za nás to tak bylo, že začaly být zajímavější ženský.

Určitě by mě zajímal vývoj, když se to dítěti nechá svobodně, jestli pak chce dělat i něco jinýho a jestli to tak má víc rodičů s tímhle přístupem
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MAKROUSEK: napsals to dobře, když sem to přečetl podruhý, tak sem to pochopil ... no tak uff :-D
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HONZAL: Jo, sorry, ja to napsal blbe - Raymana dal na 100%, Yoshiho jenom projel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam