• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    tipy na videohry (batole?, předškolák, školák), co vás bavilo, jakou koupit myš, kontrolery, PC, tablet, nintendo, mobil. weby kde se dá učit jednoduše programovat. vtipné "didaktické" aplikace. zábava. hidden-object, tower defense, adventury, logické, RPG, turn-based souboje, sandboxy, crafting... mody do minecraftu. servery kde naše děcka můžou hrát spolu.

Web (hlašte chyby, pište texty): hry.amentum.cz

Skvělá game-based "škola" (nutno umět anglicky): recess.gg/explore
    rozbalit záhlaví
    MUXX
    MUXX --- ---
    BURKE: pobavila me tahle recenze:

HONCKA
    HONCKA --- ---
    BURKE: Nevím, jestli tohle 6 letý dá, nějaký pasáže jsou dost těžký
    BURKE
    BURKE --- ---
    IRINA: https://store.steampowered.com/app/1426210/It_Takes_Two - teďka dokonce ve slevě ze 40 na 16. Chce to 2 ovladače....
    IRINA
    IRINA --- ---
    IRINA: na steamu myslim :)
    IRINA
    IRINA --- ---
    Ahoj, vcera mi onemocnel synek nestovicema,takze to vypada,ze ted budem chvili doma-nejaky tip na dobrou hru pro 6 lete ditko-jeste nechodi do skoly (necte/nepocita).
    Predem dik .))
    KULHY
    KULHY --- ---
    YMLADRIS: Jasne ze! Stepan uz to dohral 2x. Jeste kdyby dokazal porozumet te genialne absurdni story na pozadi. :)
    SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    YMLADRIS: moje dcera 4,5 to naprosto žere
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    - hrác ovlada diru, ktera pozira vsechno, poziranim se zvetsuje
    - trochu jako katamari ale naopak
    - klidna jednoducha hra i pro nejmensi deti
    - na konci je narocny boss fight
    - trochu pribeh, vznikaji zabavne situace
    - "kazdeho kluka mamo prece bavi pozirat mestecko!"

no nevim :)

Donut County on Steam
    https://store.steampowered.com/app/702670/Donut_County/
    DWAY
    DWAY --- ---
    JUNGLER: yop. Ja ted pustil malemu prince v prohlizeci. At se chlapec snaží a vidi jake to je hrat hry ktere ti nedaji nic zadarmo.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    _LEPIK_: GMTK už jsem tu jednou linkoval v jiný souvislosti, ale kromě vyloženě Game Design věcí tam má i pěkný přehledy her z(e svých) gamejamů: https://www.youtube.com/playlist?list=PLc38fcMFcV_vnAZjugCRdKr8_8d_y_rRl
    _LEPIK_
    _LEPIK_ --- ---
    KULHY: theo je hodne zamereny na tu tvorbu, takze tipnu 80 % tvori a 20 % hraje, bavi ho hlavne levely, ktere jsou nejake netypicke nebo vyuzivajici nejakou necekanou herni mechaniku..ty co vytvori pak testuje na mne ;)

DAVESADE: game builder garage mame koupeny, ale jeste sme nezkusili, mam obavu, ze to bude dost narocne do zacatku..ale ono to asi jinak nepujde, ze :)
    godot (viz FRK_R23) jsme zkouseli, ale to na nej bylo jeste moc..
    a unity asi jednou taky, zatim ho bavi koukat na videa, kde nekdo vysvetluje, ja programuji hry na akcich, kde maji casovy limit a maji bez pripravy vytvorit co nejzajimavejsi hru, rika se tomu game jam?

FRK_R23: mozna nintendo pro controller, ten u nas deti zvladaji pekne a ma o 5 cm mene nez f710,,nevyhoda - 1500 kc, vyhoda - vuuzijete az si koupite switch ;)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    FRK_R23: jestli ses fanda retra tak muzu doporucit 8bitdo, mam malej snesovej. Jen nevim na kolik ted vyjde kvuli kurzu. Jinak na alze maj urcite i nejaky logitechy pro deti
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Prosím vás, nemáte doma někdo CD Tomíkovy narozeniny (Fragment, 2002)? Nemůžu to vůbec nikde sehnat, stačil by mi iso image. Díky

Tomíkovy narozeniny - - Megaknihy.cz
    https://www.megaknihy.cz/software/81923-tomikovy-narozeniny.html
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Nějakej tip na gamepad pro malou? Mám F710 a ten je na ní moc velikej. Mám tu takovej stařičkej starlink ps3, ale už moc nefunguje, tak řešim novej.

Cenově tak do tisíce kaček třeba.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SIRLOON: Oboje taky vyžaduje trochu zdatnější angličtinu.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    FRK_R23: pro zacatek sou obe zbytecne slozity. Myslim ze je presne cilovka pro Garage na switchi
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    YMLADRIS: V podstatě má dvě velký možnosti, Unreal Engine a Unity. Ale existuje i řada menších, Godot například. Ale je jich mnohem víc.

The 5 Best Game Engines for Beginners in Video Game Development
    https://www.makeuseof.com/best-free-game-engine-for-beginners/
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    YMLADRIS: jelikoz mate Switch, drzel bych se Davova doporuceni. Pokud ho to bude bavit a poradne pochopi logiku, tak dalsi enginy pro machry radi popiseme v game development. ale zacnete postupne :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    YMLADRIS: Na Switch je primo od Nintenda Game Builder Garage a pak Fuze4, ktere je teda pro pokrocilejsi.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SIRLOON: jako ze by z toho lezlo i neco, co se da i hrat? jake jsou herni enginy, diky
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    YMLADRIS: tak mladymu rekni, at zkusi nejaky herni engine a udela rovnou celou hru, zaklady uz na to ma 😉
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam