• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRIShrajeme videohry s dětmi : Která hra vaše děti zatím nejvíc zaujala?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULHY: rad se rozepisu, protoze mc je zkrstka srdcovka a zazitku mame dost. noo, on byl v zacatcich docela problem, aby se kluci nasli na mape, bylo jim asi 4 a 6. na to byla nejlepsi mutace mc, tzv. craftsman pro android, jednoho dne zavladlo nadseni, ze "se videli" :-)) umim si to predstavit
    ale to byla doba, kdy hrali na tabletu a smartfounu, coz jsem s 2020 a v1.14 zrusil a koupil licence na notasy.. pak prisly prvni prikazy na radek, ovladani pocasi, generatory mobu, pokusy o automaticky farmy. intenzivni tezba sutin postelemi v netheru, hodne vysoky enchanty, drak a zverstva s kridly. no a pak ty minihry, za mijangu a kratce po nem nebyly zadny potize nikde, spis nekdo hackoval v pvp, nez urazejici obsah.
    KULHY
    KULHY --- ---
    PALEONTOLOG: Dik za obsahlejsi odpoved. Ten internetovej odpad v dnesni dobe je silenej, ale verim ze proporcne roste i ten druhej pol. Zatim jedem lokalni hru, ke ktery se pripojujem pres LAN. Sranda byla, kdyz jsem se tam malymu poprvy pripojil a dve hodiny hral, ale jemu nedoslo, ze jsem to ja. Myslel si ze to je bud postava ve hre nebo nekdo ze skoly.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KULHY: tak popravdě, m to baví stále skoro stejně, na to moje lame farmaření a utilizaci okolí to stačí, takže z mý strany o hejt nejde. nicméně kluci to tak vidí, protože se zmnil enviroment, např. mobové jsou silnější. zapadnutí do sněhu taky není moc prdel, když hraješ "keepinventory 0", basic survival. z hlediska změn došlo k zásadnímu prohloubení bedrocku a celkově původní mechanika výskytu rud a diáčů dostala dost zabrat. navíc si starší stěžuje, že mu nerfli jeho op pohyby v pvp, což já třeba moc neposoudím. spíš jsem si všimnul dost hnusnýho spamu v minihrách na serverech. typicky build challange zaplavená nápisama jako niggaz, hitler, hákáče a podobizny píchání do prdele a péra. jako docela šok. já mám bedrock ed., takže kupodivu to je na ofiko servrech, specielně třeba na serveru Hive se to dělo dost. nevím jak teď, ale před rokem to jelo. reportovali jsme, ale realtime reakce bída. takže to má takovou pachuť dobrý hry s velkou komunitou prodaný velký firmě, která to tak trochu dojebala. to ale neznamená, že to nejde hrát v bezpečným prostředí a užít si zábavu. sám si to občas pustím.

    palec hore👍
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    VONY: vidis, to jsi mi pripomel cesky OMG Robotics
    OMG Robotics | LaskaKit
    https://www.laskakit.cz/omg-robotics/

    objezdi i zakladni skoly etc... a co jsme se s nima tehdy bavili, tak maji spoustu kid-friendly level contentu
    VONY
    VONY --- ---
    STEMBUS: My máme micro:bit (nějakou sadu základní) + motorky kompatibilní s legem. Dá se programovat buď v Makecode (bloky, ale i javascript a python) nebo ve Scratch (bloky). V 8 letech už něco určitě zvládne. Koukni na https://makecode.microbit.org/ , jsou tam tutoriály, který pěkně ukazují, co to všechno umí (využití čidel a tak). Třeba toho "tamagoči" křečka by mohlo zvládnout s pomocí i 6 leté dítě.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    STEMBUS: rekl bych ti "zkus Mindstorm" ... ale ted koukam, ze je Lego loni zabilo
    https://www.pcmag.com/news/lego-mindstorms-robotics-kits-are-being-discontinued
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    STEMBUS: neporadim. nikdy jsem to nerozresila. proste ta vyjadrovaci kreatiivni stavebni moznost tech veci na pocitaci je uplne jinde, od blbyho programovani stavenim nejakých bločků v něčem, přes minecraft, ...

    protože hra, aplikace, platforma když přestane bavit, tak co. ale ty hmotné věci .. jsou takové hmotné a omezené

    vím ale že jsou lidi co jedou Lego mindstorms, ale pořádně nevím co to je
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    trošku mimo tu, klidně mě odkažte do jiného klubu ale nanašel sem takový...

    doporučte někdo co za "smart" hru/robota/stavebnici jste koupili vašim dětem (věk 6-8) - nechci čistě programovací ala arduina atd, ale zas ani robutka kterymu pres tablet das povel doleva doprava a tim to končí...

    zároveň klidně i nějaká elektrická stavebnice ala Boffin stavebnice, ale to si zas řikám jeslti pro to dítě není po 1 dni nuda (OK - všechno je :D )

    myslim, že sem toho prošel hodně, ty věci mim přijdou dost podobný a vlastně... mi nic nepřijde "dobrý" : /chybí osobní zkušenost, tak se ptám tu - díky moc
    VONY
    VONY --- ---
    YMLADRIS: Ten je dobrej. Syn podle jeho návodu dělal první hru v Godotu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KULHY: Theo ten první rok (to mu byly 4) třeba tábořil na louce a přitom stejně celý dny kreslil Minecraft :)

    Ale přešlo to, jako vsechno
    KULHY
    KULHY --- ---
    PALEONTOLOG: A co se tak zasadniho zmenilo? Ja to ted s malym hraju a ten zaklad, proc je hra tak pritazliva napric rokama, je tam. Kouzlo objevovani hloubek, staveni, vyroba, prezivani. Porad je to skvely, psat si svoje vlastni pribehy v tom otevrenym svete. Samotnyho me to dost fascinuje, proroze jsem to driv nehral dyl v kuse.

    Jen je to fakt navykovy. Zrovna u myho nejstarsiho (7) je to presnej hit na pocahu a vidim jak na nic jinyho nemysli. Na druhou stranu to ma v tom flow i ty potitivni stranky.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STEVIE: me tutorialy na MC poprvy vztahly do fascinujiciho sveta youtuberu. nejvic me bavik tenhle tiyp. jenze jebto z 1.16 a tim padem jsou nekrery poucky neplatny, ale rad jsem ho proste poslouchal. s deckama si styskame, ze nas 1.16 bavila ze vseho nejvic a uz to stoji za hovno. stary dobry O.G times :-)))

    https://youtube.com/playlist?list=PL5aiq8Z-dwu1KSLtQV9qq0olnjQ4P6R4m&feature=shared
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    KULHY: to koukám bude ideální pro mě abych pochopil co na tom ty děti máj :)$
    KULHY
    KULHY --- ---
    V zásadě se mi osvědčilo začítk klikat na ty tutorialový videa. Třeba tady se mi zatím líbí ten voiceover, takovej kultivovanej. Třeba pak zjistím, že mají i nějaký další obsah, který není jen výukový.

    JAK ZAČÍT HRÁT | MINECRAFT PŘÍRUČKA (Tutorial / Let's Play) #1
    https://youtu.be/MsqNqXdmTO0?si=BfIjS5d2T1Gnjjee
    KULHY
    KULHY --- ---
    STEVIE: Jasny, u nas asi zatim budou bodovat i hodne obyc how-to a nejaky obyc vypravy. :-) Az najdu tak nasdilim.
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    KULHY: no asi proto je to baví 🤷‍♂️
    Naky"obyč" how to věci asi ty malý pubertaky bavit nebudou..

    Dej pak tip když najdeš něco dle tvého vkusu určitě ale! :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    STEVIE: Na můj účel je to moc vysokooktanový obsah, šíleně střihů, málo základního hraní, samý mody a vymejšlení ptákovin.
    KULHY
    KULHY --- ---
    STEVIE: Dík za tip, sakra je u nás běžný, stejně jako zadku, dědku, prdítko, bobku, do prčic, ježiši apod. Sem tam se vyskytne i nějaký hovno, posranej a tam už trošku prudíme. :-)
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    OTAVA: ano. Pozoruji to na synovi že to říká taky když hraje 😁 sakra mi asi nevadi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam