Supr klub, az ted me napadlo na nyxe pkm topic hledat a udelali jste mi dobry den.
Nemate chut posdilet co a jak pouzivate? Hledam odpovedi ve dvou konkretnich subtematech ale rad se obecne divam jak s tim pracuji druzi, je to inspirativni.
Zlehka zacnu a pozdeji prip rozsirim, mam AuDHD, takze Obsidian je jak cast me. Mam 19 vaultu, par z nich pouzivam denne, jine jen obcas, nebo jsou to specificke projekty/knihovny co oteviram jen kdyz na nich delam nebo neco hledam. Ohledne knihoven experimentuju s pouzitim obsidianu i misto file manageru, je to zajimave a resi to nektera issue, ale zase to nefunguje dobre remote (uloziste nas) pri nacitani vaultu s 100gb+ pdf atp. v subadresarich. Dost sem resil integritu klavesovych zkratek, nastaveni nekterych pluginu atp napric vaulty, zaroven vzhledem k mnozstvi ruznych uprav k tomu mam uz taky neco sepsane, takze mam obsidian mother, takovy meta vault, kde delam zmeny jednotne a pak je jen nakopiruju do ostatnich vaultu, tady je screen z obsidian mother, je stale v procesu a vzdy bude :) drzim si verze a nejaky plan uprav abych vedel co je live a co za zmeny teprve testuju.
Mozna bude zajimavejsi posdilet nejake konkretni triky a tipy, pomoci pluginu quickadd klavesovou zkratkou otviram plovouci okno s textovym polem, po zadani poznamky ho odentruju a poznamka se s aktualnim datem a casem ulozi do definovaneho souboru alphanote, dost mi to pomaha zaznamenavat dulezite napady a nerozbijet si preklikavanim nekam hyperfocus nebo proste jen dobrou flow.
Dataview je laska, nejsem v tom uplne odbornik, nestudoval jsem to, ale snazim se psat vlastni selecty, treba na vynalezeni tohoto jsem pomerne hrdy :) `WHERE contains(file.path, this.file.folder)` (aktualni slozka jako promenna). Taky me dost bavi css snippety a chci se naucit js abych zvladl napsat script co bude H6 defaultne zobrazovat zabalene (v jednom vaultu je to celkem palcivy problem), jestli nekdo umite js, tohle je vec se kterou budu mile rad konzultovat.
To je za me asi vse, snad nekoho potesi/inspiruje, tesim se na vase pkm/usecase primarne obsidianu, ale klidne i obecne.