SAMGARR: To je slovo do pranice. Je to porad na PC hry a starsi hry na tom behaj nejlip.. Ja mam Toshiba PC convertable dlouho, co se da pouzivat jak tablet samostatne a tak s klavesnici dockem. Pouzivam na tom Linux, Windows a dokonce i MacOS, ale to je ted jedno.
Mit pulku screenu zakrytou virtualni klavesnici proste sucks.. a hodne bych se bal, ze pokud nam bude Linux a budes se snazit rozjed neco co nefunguje out of box. Tak budes mit pul displaye pouzity na virtualni klavesnici, druhou pulku terminalem.. a pres to nejaky okno toho co se vlastne snazis nastavit to vsechno na 7 palcovym displayi.. a on si to clovek neuvedomuje, dokud to nepotrebuje, ale kdyz si jeste kus displaye zakryjete rukou a prstama. Ten GPD Win2 ma taky dotykac, vzhledem k tomu, ze si nechci neco zakryvat rukou, tak ho pouzivam prakticky jen na scrollovani, kdyz neco ctu.
Jinam na GPD Win 2 ma taky Linux a Android, vedle woken taky se mi tam ta fyzicka klavesnice moc hodi.
Druha vec, je se skutecnym supportem tech virtualni overlayu univtr her, jestli fakt vsude vubec ta virtualni klavesnice naskoci ve vsech hrach korekne, kdyz treba mezi v 640x480,800x600,1024x768 a jiny nizsim rozliseni, protoze nutny zadavat treba jmena hrdinu a tak. Steam ma tusim i nejaky virtualni kolecko na plasi na ovladaci, ale netusim jestli to neni jeste horsi nez ta virtualni klavesnice.
Kdo ma treba tu Aya Neo, uz by mel vedet:
https://www.youtube.com/watch?v=jl4wWgKcxMM Jinak treba LowSpecGamer tyhle kramy hraje na tom a taky radsi doporucuje GPD Win 3 ikdyz tam ta klavesnice je mizerna.. ale porad kdyz hori tak se hodi.
Heavy Gaming on the GPD Win 3https://www.youtube.com/watch?v=YNfbfPhOiE0&t=753s Umim si predstavit, jsem nekde na cestach neco se stane se system budu potreba pustit nejaky LiveCD pro opravu systemu, kde virtual klavesnice vubec neni.. a nebudu mit klavesnici.
Uz to je pro advanced usera, ale treba Dosbox na tom bude vedat pekne, ale ovladat ho bez klavesnice je taky peknej voprus.. Android na to pekne Magic Dosbox frontend, ale na vokna snad ani nekde takovej touch frontend neni.