• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    IKARI
    IKARI --- ---
    JUNGLER: taky presne tyden - v patek 29. rano pred praci jsem objevil mail a dalsi patek rano pred praci jsem doma vyhlizel dodavku GLS :D

    myslim, ze to ve utery prevzalo GLS v Holandsku, ve stredu to bylo ve skladu v nemecku, ve ctvrtek ve skladu v CR a v patek v 7:30 mi prisel mail, ze mi to doruci mezi 8:00 a 10:00 ... a myslim, ze v 10:00 jsem to rozbaloval v praci :D
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    JUNGLER: Presne tyden, 5. zaplaceno, 12. prisel
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    jsou to brzdy a já nedočkavec :D furt jenom hláška, že bude brzy odesláno. Jak dlouho po zaplacení vám co už ho máte doma přišlo info o odeslání a za jak dlouho to pak reálně dorazilo?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    TRAGED: Pro kompatibilitu je grafika ta snadsi cast, jakmile uz je jednou ta implementace API kompletni, je to proste nejakej wrapper DirectX verze X na OpenGL nebo ted Vulkan, ted se konecne dodelal DX11 a DX12.. hry vetsinou nefungujou protoze ve Wine neco neni dopsany, nebo je to bugly, casto jsou to jen dost divoky stuby.. cely to zavisi i na Mono .Net implementaci, ktera taky rozhodne neni komplet.

    IKARI: Valve plati tvurcum Wine (CodeWeavers), aby pro nej delali Proton, kterej se vic zameruje vic na hry, nez Wine predtim k tomu tam pomaha par lidi z Valve. Nicmene Wine ma spoustu i 10 let starych bugu a svyho casu tam pribyvalo vic bugu, nez jich bylo fixnutych.. a prachy tohle ryhle nevyresi. Krom toho Code Weavers ma jen 45 zamestnancu, ktery delaj i jiny produkty jako treba CrossOver, coz je placena verze Wine.. plus nejak pomaha komunita, kde se obcas nekdo nastve a fixne is oblibenou hru sam.

    Neverim tomu, ze tam maj postaveny nejaky farmy, kde by s kazdym releasem testovali tisice her, to by track historie Wine vypadala trochu jinak.. Valve jim mozna s timhle pomuze, zlepsuje se to, ale to beh na hodne dlouhou trat..
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    RUTHAN: Wine je na binary, ale volani 3D jede pres ten transparentni preklad do Vulkanu.
    IKARI
    IKARI --- ---
    RUTHAN: ja myslim, ze ted je to uz trochu jinak, kdyz za tim stoji Valve s bezednymi kapsami a motivaci ... to je jak s Blenderem, kde svyho casu nejaky nadsenec udelal nejakou featuru, jenze pak si treba udelal dite a prestal to udrzovat a nikdo jinej to nechtel prevzit a nebo ho najmul treba autodesk a ten si vynutil, ze tu svoji praci musi z blenderu stahnout, takze featura musela z dalsi verze zmizet - jenze ted Blender pouzivaji a investuji do neho velke produkce a je to uplne o necem jinem
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    TRAGED: Proton znam, skvela vec.. ale ono to neni tak ruzovy, protoze je to porad Wine.. wine je znamy tim, ze nektery veci fungovaly jen s urcitejma verze a je tam dost regresi.. jak vznesene Linux svet pojemenova situaci, kdy neco uz nefunguje a kdysi fungovalo.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    RUTHAN: To není takhle snadné, Valve udělalo transparentní překladač z DX do Vulcanu, takže na Linuxu toho běží už fakt hafo

    Proton (software) - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Proton_%28software%29?wprov=sfla1
    IKARI
    IKARI --- ---
    RUTHAN: to vim, co jsem ale chtel rict je, ze ten pomer, na ktery poukazujes, bude v tuhle chvili zavadejici
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    IKARI: Vzhledem k tomu, ze je to na Linuxu, tak muze bejt komplikovany, ve smyslu, ze ta hra na Linuxu nemusi chodit zatim vubec..
    IKARI
    IKARI --- ---
    RUTHAN: ja bych to nevidel tak cerne - rekl bych, ze u unsupported her staci najit jeden zasadni problem a dostane tag a nemusis se jima dal zabyvat, kdezto ty verified a playable se musi testovat ... napr vsechny VR hry muzes dat na ten list rovnou - pokud vis, ze nejakou technickou featuru proton neda, tak zase udelat si list her, ktere ji obsahuji nebude takovy problem, takze to zas naskaka dost rychle - proste myslim, ze ten unsupported list ze zacatku rostl/roste rychleji a disproporcne vuci tomu jak je to celkove
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    hujahááá... tak už na mě taky přišla řada. Podle kelkulačky (https://steam-deck-calculator.web.app/) jsem ho měl dostat až za tejden ale dnes jsem byl příjemně překvapen :) takže teď tak tejden než to dodají což?
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    TRAGED: ne, nesrovnávám :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    SHARINGAN: Srovnavas Playable/Verified (skutrecny vyznam znate z vasich emulatoru :-) ) s hrama odladenyma a napasnyma HW na miru. Vazne?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    GEE: Jenze to neni Apple, ale PC a Windows ovladace zatim porad nejsou.. a kdyz si poridim nejakej Steam Deck clone, tak je s woknama, a podporovany je vsechno out of box..
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    PRAASHEK: jen 3/4 :)

    jinak co se týká počtu unsupported, tak nutno pamatovat, že do toho taky spadá každá VR hra
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SHARINGAN: chceš říct, že tam nefunguje každý hentai clicker?!
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    RUTHAN: no právě že ne, počty jsou mi volný, ale tebe tady pohoršila ta 1/4 unsupported .) osobně se dívám na to, co je z mojí library playable a měl jsem to štěstí, že hry co považuju za dobrý tituly pro handheld, playable jsou... sem tam je něco co bych si rád na decku dal unsupported, tak si to zařadím na list a čekám na update protonu... ale samotný číslo "unsupported" her jako dealbreaker neberu, že si nemůžu zahrát úplně každej hentai clicker co je na steamu asi přežiju :))
    GEE
    GEE --- ---
    RUTHAN: si nainstaluj Windows a počkej, až doladí všechny ovladače.Je to škoda, přijdeš o mnoho,ale pak počítám rozchodis všechno

    To je jako stěžovat si, že všechny Steam hry nejedou na jabku.It's a PC
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    SHARINGAN: Ja se na tom divam, jako pristroj na Steam hry na cesty a tohohle pohledu to uspech neni, prilis mnoho veci nefunguje.. pokud se na to divas jako na mobilni herni platformu a zajima te pocet her, tak ano tech je hafo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam