• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    IKARI:
    PEDROBEAR:

    tak heroic bash launcher suprova vec. Predtim jsem si to spletl zkousel jsem Boilr aplikaci ktera sice vytvorila shortcuty s obrazkama primo ve steamu ale nefungovalo nic. Heroic jsem stahl z githubu, rozbalil do heroicu a spustil a hotovo. vse funguje hned ze startu
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    KALAM: Mě zase fungovalo všechno kromě dotykového displeje :D pomohlo dostat ho do battery storage módu a znovu zapnout.
    -> standardně vypnout, potom zmacknout zároveň volume + a power button. Tím se dostaneš do biosu. V nastavení energie pak zapnout ten battery storage mode. Nakonec zapojit nabijecku a standardně zapnout.
    KALAM
    KALAM --- ---
    Ahoj, po dnešním update Steamdecku mi nefunguje ani jedna páčka, ani tlačítka, jen dotykový display. Má někdo podobný problém?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Nenasel jsem poradny novy srovnani, ale vypada to, ze potichu narovnavaj grafickej vykon ve Windows.. a ty zvukovy ovladace jsou taky davno venku:
    SteamOS vs Windows 11 Benchmark - Horizon Zero Dawn - Steam Deck
    https://www.youtube.com/watch?v=whY-dVSows8
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    IKARI: mel by to umet Heroic Bash Launcher, ale mne to ty hry nezapinalo a jeste jsem to netroubleshootil proc. Vim ze sem pak musel u jedne jit znova do properitites v Heroicu a nastavit kompatibilitu na neco jinyho a pak to slo ale nechtelo se mi s tim drbat
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    JUNGLER: mne se neco podobnyho stalo s Vampire survivors ale tam jsem to prisoudil vlastni chybe kdy jsem hru jen uspaval a pak ji zase probouzel celej deck kazdej vecer. Nastesti Vampire v sobe ma save recovery takze jsem vse zachranil, ale naucilo me to si na to davat pozor a proper zavrit hru a zkontrolovat cloud sync nez uspim deck
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DEEFHA: konkrétně tu mojí chybu jsem nikde nenašel. Vypadá to, že to byl opravdu nějakej izolovanej error toho updatu hry. Hrajete tu někdo hollow knight? Funguje Vám teď s aktuálním updatem synchronizace? Ono to je uplně takový celý teď podivný. Na obou zařízeních mám jinou uloženou pozici a obě se tváří, že cloud je aktuální :D Takže to vypadá, jako bych pro tu jednu konkrétní hru měl na cloudu dvě uložený pozice.
    IKARI
    IKARI --- ---
    pouzivate nekdo ten Heroic Launcher? funguje mi vsechno super, ale nedokazu pridat jednotlivy tituly do steamu, jen ten launcher jako celek, coz je dost nesikovny pro controller profily, protoze nemuzu mit jeden pro kazdou hru ... resil/vyresil jste to nekdo? je nejake lepsi reseni pro GoG a Epic na SD?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JUNGLER: Tohle je zajímavý. Je to známá chyba?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Já jsem taky absolutně spokojenej. Měl jsem ale už i jeden docela zásadní problém, kterej mě dost nasral. Po updatu Hollow knighta se rozbila synchronizace mezi PC a Deckem. Měl jsem už asi 30 hodin odehraných, byl jsem už poměrně hodně daleko a najednou když jsem to na dovolený večer zapnul, tak byly savy v prdeli. Já totální panika, že to budu muset rozjet celý znova. Naštěstí jsem si vzpomněl, že asi 5 herních hodin zpět mám uloženou pozici na PC. Tak jsem teda na dovče hrál něco jinýho. Doma pak vyrval PC z internetu aby mi to náhodou nechtělo ty savy smazat taky. Pro jistotu jsem si je zálohoval a pak zase PC připojil k netu. Steam mi naštěstí nabídnul jestli chci zachovat data na počítači a nebo natáhnout (smazaný) data z cloudu. Takže uff hra zachráněná. Nicméně do Decku se mi ta pozice už vůbec nenatahovala. Když jsem chtěl hrát Hollow knight na Decku, tak jsem musel ručně aktuální savy z PC nahrát do Decku a potom zpátky, takže hru jsem ve finále dokončil jenom na PC.
    KAYLA
    KAYLA --- ---
    Tak už si se Steam Deckem hraju pár týdnů a pořád ještě jsem nadšená. Občasný mouchy, ale nic zásadního - pár her, u kterých jsem to úplně nečekala, nefungovalo, ale s tím jsem počítala už při koupi, že tam nepojede všechno. Desktop mode taky funguje dobře a brzo mu udělám hnízdečko s usb-c hubem a malým monitorem, na nějaký malý věci v obýváku, ať už hry, brouzdání po internetu nebo terminál k jinejm strojům doma.
    Až budu mít čas, tak chci víc prozkoumat použitelnost SteamOS - přeci jen je většina OS jen RO, aplikace jsou z flatpaku a některý nastavení systému nejspíš nepřežijou updaty. Možná tam budu muset mít dual boot na normální linux, pokud to bude nepřekonatelný.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    WOJTISHEK: Teoreticky jim prostě zavolej a požádej o odložené doručení, nemyslím, že by s tím měli mít problém.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Tak mi dorazil (konečně) mail, že mají jeden kousek už i pro mne :) akorát...zítra mizím na dovolenou na 11 dní, tedy to nestihne dojít, i kdybych se .... nemáte někdo zkušenost s GLSkou, jak dlouho balíček uloží?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    U mého kousku jsem měl zajímavej error. Vyndal jsem SD z nabíječky s tím, že nabito na 100%. Hraju a během pěti minut hláška, že baterka je vybitá. Hlásilo to 3%... načež jsem na ty 3% hrál ještě další asi 2 hodiny :D
    Několikrát jsem to pak takhle nabil a vybil, jednou to dal do battery storage modu a postupně se to vylepšuje... asi se systém musí tu baterku "naučit". Každopádně při té původní hlášce o vybití jsem začínal drobet zuřit :D
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    PRAASHEK: windows funkcni je, ale je tam 30% ztrata performance v mnoha hrach podle hodne testu na redditu. Steam OS vypadaj ze maj odladenej
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    PRAASHEK: Tady je videt, ze posledni chybejici audio driver vysel pred 3 tydny, ale nejak jsem neznamenal nejaky videa, ktery to ted s nim testovali..
    GEE
    GEE --- ---
    PRAASHEK: Co vim, tak jsou porad problemy s audiem a bez dual bootu to nema moc smysl https://store.steampowered.com/news/app/1675200/view/3131696199122435099
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Co ty windows, už jsou všechny drivery/už jste někdo zkoušel?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    všechno fachá nádherně. Trochu jsem bojoval s instalací Originu ale když se to podařilo, tak Mass effect legendary edition jede jako by to bylo přímo pro SD optimalizovaný. Prostě pecka. Jsem spokojený.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    tak je doma... dorazil tedy 7 dní od odeslání a ne 7 dní od zaplacení. Prevíti mi ho odeslali až 2 dny po platbě :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam