TRAGED: Ano, Steam deck pro nějakého týpka z pcmag.com vystrnadil ostatní konzole a má ho spolu se Switchem protože je Deck moc velkej. To nic nemění na tom, že zase u mě Steam deck naprosto nevratně vystrnadil právě Switch a absolutně nemám sebemenší problém ho kamkoliv nosit. Jediný rozdíl ve váze našich názorů je v tom, že já nepíšu svoje myšlenky do nějakýho webovýho článku. Naopak si myslím, že logicky je mnohem praktičtější Switch nahradit právě Steam deckem protože je to prostě univerzálnější zařízení. Můžu na tom hrát násobně větší množství her, když si dokoupím gamepady, tak kompletně nahradím i couch multiplayer schopnosti Switche s opět násobně větším množstvím hratelných her. Dokonce když oželím nějakou legálnost, tak naprosto pohodlně na tom můžu hrát i Nintendo Switch hry. No a pokud bych měl opravdu morální problém to krást, tak si tu hru prostě můžu naprosto jednoduše přes Nintendo účet koupit a ding, morální dilema vyřešeno, můžu na Steam decku hrát takřka všechno. S chlapíkem souhlasím v tom, že s SD už člověk moc nepotřebuje velký konzole pokud si je ochotnej počkat, až exkluzivity portnou a odladí na PC. Za mě naprosto ideální (ale samozřejmě uplně s jiným levelem nákladovosti) je kombinace SD a normálního herního počítače, kdy velký hry ideálně hraju na PC kvuli vysokýmu rozlišení a fps a když jsem někde mimo, tak můžu v tý samý hře naprosto plnohodnotně pokračovat na SD jenom prostě s menšími detaily a fps. No a nebo na SD můžu fetovat Vampire survivors (který tedy v poslední době jedu i na velkým počítači s RTX 3090 :D)
suma sumárum, stále imho platí :
Steam deck = Switch killer