REDSNAKE: Je to řešení pro ty náročnější hry. U některých her ty stažený efekty nevaděj, ale některý hry jsou hodně o tom vizuálu a tam mi to dost pomohlo. Hlavně konkrétně na tom Apollo je super, že to řeší issues s nějakým multi-monitor setupem a 4k monitorama a podobně, co jsem v geforce gamestream ani v steam remote play nedokázal uspokojivě vyřešit. To Apollo oproti tomu jenom poslušně čeká, až se pokusí moonlight připojit a v ten okamžik všechny monitory zhasnou a jede to přes virtuální displey přesně na těch 1280x800. A můžeš rovnou skočit do steam big-picture mode. Teď jsem si to zkusil asi po 2 měsících pustit a všechno furt funguje jak když jsem si to před půl rokem jednorázově nastavil.
Plus teda na switchi mi to přijde docela pain - switch snad ani nemá paritu třeba s xbox controllerem, co se tlačítek týče a ten displej je teda miniaturní.
Já mám velkou tendenci tlačit to Apollo. Protože oproti třeba Sunshine nebo native geforce gamestreamu je to někde úplně jinde.
Plus jestli jseš zvyklej na switch, tak bacha na jednu věc - Steam deck žere mnohem víc baterky ve sleep modu než switch. Switch jsem klidně vytáhl po tejdnu a mohl jsem rovnou navázat v BOTW přesně tam, kde jsem skončil. Oproti tomu SD vždycky po týdnu zkusím zapnout a zjistím, že je úplně vyždímanej a musí na nabíječku. Což je fakt voser. Kdyby to nativně podporovalo klasickou hibernaci, tak rád těch 15-30 vteřin při startupu strpím výměnou za menší spotřebu ve standby. Protože s dvouma dětma se ke hraní dostanu jenom velmi nárazově a většinou to pak končí tak, jak jsem psal výš.
Povedlo se mi na chvíli hibernaci rozchodit, ale update Steam OS mi jí zase rozbil a nemám čas ani energii ty tanečky v linuxu dělat po každý aktualizaci.