PRAASHEK: To je hodně složitá otázka. Z novějších "náročnějších" her jsem na tom zkoušel akorát Hogwarts, Sifu a Skate. Všechno jelo v pohodě. Ale hraju na tom aktuálně Flatout, Crash Bandicoot Nsane Trilogy, Disco Elysium a různý indie věci ze steamu, takže asi nejsem úplně někdo, kdo by mohl referovat o výkonu. Mě by asi úplně nenapadlo na tom pouštět nějakou AAA věc na velký detaily. Jak jsem psal, na velký hezký hry mám psko. Ten handheld vnímám furt jako nějaký kompromis. Zkus mrknout na nějaký youtube videa, lidi na tom úspěšně provozujou různý věci. Týpek, od kterýho jsem to kupoval, to právě provozoval hlavně jako desktop s egpu, což tomu zvedne výkon, ale vlastní zkušenost zatím nemám.
Mám Legion Go 1. verzi, papírově by to mělo mít cca o 1/3 větší výkon než steam deck. Teď se prodává dvojka a k tomu Legion Go S. Ten je trochu menší, má napevno ovladače a je v něm předinstalovaný SteamOS, tak ten možná myslíš? Ty velký Legiony měli oboje windowsy. U toho S akorát pozor na Z2Go čip, lidi si na to stěžujou, lepší vzít prý starší Z1 extreme, mělo by to mít větší výkon než ty novější.