SUFFOCATE: U nás se tohle dělo jen u starých nosnic. Už ho prostě "nedonesla" tak zůstalo někde napůl cesty.
Když dopadlo na něco tvrdého a poškodilo se, tak ho sežrala buď rovnou ta slepice a nebo nějaká jiná. Když se nepoškodilo, tak zůstalo netknuté. To stejné v kurníku a na hnízdě. Když slepice viděla, že snesla vejce a to se rovnou poškodilo, protože mělo špatnou skořápku, tak ho rovnou sama sežrala, aby měla na nové.
Takže pokud je to mladá slepice, tak bych počkal jestli se to neustálí. Pokud se to neustálí, tak si myslím, že to bude genetický problém a dal jí pryč.
CAROLIAN: Taky máme takovou slepičku, kterou všichni šikanují a chodí snášet na hanbu. Slepice jsou děsně nesnášenlivé na rozdíly. Z toho důvodu bych chtěl mít napříště všechny slepice "stejné".
SUFFOCATE: Moje bába vždycky říkala, že na hnízdě nemá být ledajaké seno, ale "seníčko nejzehčí s jetelíčkem", aby se tam té slepičce chtělo a neměla podrážděnou kloaku. :D A fakt jsme dělaly seno s jetelíčkem, jen na hnízdo a měli ho bokem. :D
Za mě to funguje asi taky nejlépe. Přijde mi, že když mají hezky udělané hnízdo, tak ho pak udržují čisté. A snášejí vždy nejvíc do toho, které je "nejhezčí".
JESTEDMAN: Podle mě přestali snášet kvůli tomu vedru.