• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    SCHIFFI: uvažoval jsem, že bych to rodině neřekl, ale obávám se, že by si všimli černýho masa v polívce a došlo by na nepříjemné dotazy :)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    JESTEDMAN: souhlas, ač bys nějakému lesnímu zvířátku jistě udělal radost... :D
    na Hájovně zatím ok, rvali se, teď je období klidu, ale brzy se očekávají opět zápasy... pokud si ho nikdo nevezme, asi budeme ochotné ho udat i na pekáč... zatím ale jen na chov :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    SCHIFFI: u nás už vytlačil fotříka na kraj zahrady a začal šéfovat hejnu a šukat ségru, jen jeho matka se z něj neposere a párkrát denně mu dá pořádně na prdel. Fotřík začal depresovatět, zájemce jsme nenašli, tak půjde k tchýni na převýchovu, ta má jednu pipku, která je teda větší než von, ale zahrada je velká.
    asi lepší než ho odvést k lesu a říct "leť, dávám ti svobodu!" :D
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    SCHIFFI: pořád aktuální... v dubnu bude pravděpodobně další...
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    LUSINDA: kohoutky, které tady nabízím a nabízet budu, jsou z Hájovny, ano :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SCHIFFI: máš ty chlupáče od nich? :-) parádní příběh
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Spolek Hájovna (proto ty rohy u kohouta na motorce) začínal s 2 hedvábničkami, které pojmenovali Coco a Chanel (více info zde https://spolekhajovna.cz/coco-a-chanel-story/), jsou to trika hlavně pro děti... :

    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    :-D prý jsou teď in slepčí trika. Máte někdo nějaké? a případně odkud.

    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    A máme dalšího hedvábničkového kohoutka.. [Kohoutek hedvábničky]
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    LUSINDA: do polívky bych ho uměl dát taky, ale ty hedvábničky mají max. kilo, černý maso... no víšjak, hledám spíš nějakou mladou rodinu s domečkem se zahrádkou :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    JESTEDMAN: já svých 23 kokrháčů prodala za 100 kč kus větnamské komunitě.......bohužel už se začali zvukově projevovat a byl by to masakr. Ještě mi jich tu 5 zbylo. Kdyby tu byl někdo z Prahy a okolí a chtěl mazlíka (neskáčou) tak taky ráda dovezu. (zadara)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    JESTEDMAN: stále tu mám kokrháče, právě se začal zvukově projevovat, nabízím ho v rámci white cock friday se slevou - zdarma a do 30km od Lbc bych o i dovezl (původní cena 0 Kč). Do polívky se moc nehodí.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: Je to holanská chocholka, takový černý drobek s bílou helmičkou, bohužel nemám úplně reprezentativní foto, na hřadovadle mezi deseti slepicami a zesranou zdí jako pozadím ji úplně vystavovat nechci. A novou fotku neudělám do jara, protože venku máme metr sněhu a žádná ze slípek nevytáhne hrabák za dvířka. Ale je to vtipné, je velká přibližně jak vzrostlý holub a vedle masivní orpingtonky vypadá jak trpaslík.

    Holandská chocholatá slepice :: Libertas-ka
    https://libertas-ka6.webnode.cz/drubez/holandska-chocholata-slepice/
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    Tak u nás 8 slepic a 7-8 vajec denně.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOODRAT: máš fotku těch parukářek? co to je za plemeno?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Máme třicet slípek, teď tak pět jajek denně. Ale je pravda že máme dost darmožroutů, různé hedvábničky, parukářky, brahmy a jiné neperspektivní papagaje.
    Ale nechovej to, když je to tak hezký.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CAROLIAN: taky máme spíš slípky důchodkyně :-) z novějších nese jen vlaška koroptví
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    My dvě slepice a dvě vejce denně. Přitom máme hromadu sněhu a mrzne. A navíc jsem si vůbec nevšimla, že by přepeřovaly.. ale klidně by si mohly odpočinout, nevím co blbnou.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    LUSINDA: hlásím pět slepic.... ještě minulý týden to bylo jedno vejce denně, teď přestala nést i ta poslední... ale holt jsou staré - dvě tříleté a tři dvouleté... naštěstí známá si v létě pořídila dvanáct kuřátek, takže má tuhle zimu deset dvanáct vajec denně, tak si chodím pro vejce k nim... předchozí zimu jsem rozdávala já.
    Jedna ta stará slepice začala na podzim brutálně přepeřovat - byla v podstatě "nahatá", takže jsem jí nakonec vzala na výlet k vetovi (jela jsem tam s kozou) - vetka tvrdila, že něco takového v životě neviděla (na klinice slepice chovají) a slepici prohlížela a konstatovala, že nic nevidí, že se slepici asi zbláznily hormony... od té doby slepice zase obrostla a vypadá normálně - ale nenese.

    Vcelku začínám vidět problém s těmi hodně nosnými plemeny - jsou skutečně výkonné - ale jen cca rok - a pak to jde s nimi prudce dolů - i zdravotně (o jednu výkonnou slepici jsem přišla v létě - pokažená vejcotvorba, roztrhalo jí to vnitřnosti). Takže přemýšlím, že napřesrok přidám ameraukany - ty mám dvě a i když těch vajec není tolik, tak jsou (i ta tříletá) pořád zdravé a čilé - a přijdou mi o něco inteligentnější a životaschopnější než ty výstavní nosné... (slepice nemám apriori kvůli vejcím, mám je z důvodu udržování nízké hladiny hmyzu v chlívku a okolí).
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Hlásím tři slepice. Dvě vejce.
    Jedna slepice spí klasicky na hřadle. A tyhlety dvě co snáší. Jsou přes noc narvaný v jednom ze snáškových boxů. Takže jak se teplej, asi mají stále energii na vejcovýrobu ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam