• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    taky nabízím kohoutka, inzerát i foto stejné jako SCHIFFI: jen mu je zatím jen 5 týdnů :)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Dam sem ještě jednu slípku a končím. :) Tyhle kropenky působí děsně nazlobeným dojmem.

    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Tak u nás se slepičky uklidnily, už spolu vychází dobře, snáší každá jedno vejce denně, chodí spát do kurníku. (ťuk, ťuk)

    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    kdo jede na povalec, nechcete se potkat na tematickou kapelu a spolecne zakvokat?

    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ATUARFIK: článek jsem nečetl, ale při prvním kvokání seděla týden, tak jsem jí vyndal a protáhla se, vys... supergalaktický hovno a zalezla zpět, po debatě s několika chovateli jsem došel k tomu, že jsem jí prostě každý den vyvenčil. Ona nechce, když jsem jí vyndal ven, tak hned sedla, asi má přesezený nohy :) Takže jsme zavedli lehkou protahovací jógu (třeba sedí na ruce a já s ní mávám a ona musí vyrovnávat), pak jí položím a ona se už normálně projde, vys.... a hotovo. Někdy, zejména, když byla velmi malá kuřata, tak z venku hned běžela zpátky k nim, takže jsem jí přístup na chvíli zavřel, aby nemohla hned zpátky do kvokária. No a pak ještě kohout, ten jak jí zahlídl venku, tak hned na ní skákal, jednou, dvakrát, po třetí jsem ho už odehnal. Zbylé dvě jsou na něj moc velké, takže má jenom tuhle. Po vylíhnutí jsem jí nechal pár dní bez kohoutova přístupu, aby si užila "šestinedělí".
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    ATUARFIK: my máme taky takhle jednoduchý kurník a máme v něm misku s vodou a na stěně přidělanou plastovou trubku zakončenou kolínkem, v tom mají nasypanou pšenici. Jinak mají jídlo venku, tohle spíš proto, kdyby měly hlad hned ráno, než se jim otevře kurník. Takže by to měla slepice hned u hnízda. ;) a nezabírá to téměř žádné místo.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    LUSINDA: Díky - i za předešlou radu. My právě kohouta nemáme, kuřátka nechceme - máme slípky jen na vajíčka. Takže chudák se snaží marně.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ATUARFIK: jeste me napadlo....jestli mas kohouta a chces kuratka tak ji tam klidne strc vic vajicek.....davali jsme pod kvocnu i nasadove od cizich.


    jinak zeptam se do plena ☺️ chtel by nekdo mlade kohoutky - od ruznych matek a otcu - mame tam mix araukaun, australek, minorek, wyandotek a vlasek koroptvich. docela fajne na obzvlastneni chovu - pokud z nich pak nekdy budete mit kuratka tak slibuju docela zajimavou barvu skorapek - zelena, olivova, tyrkysova a hneda + bezova
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ATUARFIK: je to normalni ☺️ oni sedi jak zarezane a zrat moc nechteji a cuci 😁 osobni zkusenost. dej ji to zradlo a piti co nejbliz hnizdu a ona si uz poradi.......jinak az se bude blizit termin lihnuti tak ji tam dej piti tak aby se ti neutopila kurata - napr plastova napajecka, nebo kameny do hrnce s vodou.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ATUARFIK: Teď si čtu tohle https://www.slepicar.cz/blog/297-priprava-kvocny-a-snaskoveho-hnizda.html a asi to odpovídá na moje otázky. Má někdo nějakou osobní zkušenost, která tyhle rady potvrzují, nebo vyvracejí?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Tak jo, mám taky dotaz na kvokající slepici. Jedna už kvoká něco přes týden. Že nesnáší, je mi úplně jedno, spíš mě znervózňuje, jestli kvokající slepice jí a pije.
    Situace u nás: slepice mají jednoduchý kurník (dva hřady, dvě snášková hnízda s podestýlkou), z něho nepřetržitý přístup (po žebříku dolů) do výběhu, kde je zrní a voda. Kromě toho jsou přes den vypuštěné do zahrady, kde je spousta dalšího jídla a další nádoba s vodou.
    Ta kvokající podle mě furt sedí na hnízdě. Několikrát jsem ji vynesla do zahrady, tam na chvíli vylezla, minimálně se najedla a napila, pak zase zpátky do hnízda.
    Jak říkám, je mi fuk, že nesnáší. Přečetla jsem si rady, jak kvokání urychlit (na netu i tady - chlazení ve sklepě apod.), a klidně tomu nechám volný průběh - jen mám fakt starosti, že pořádně nejí a nepije.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Dnešní snůška pod heslem "snaha byla". :)

    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    můj mladej kropenkovej gang :)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    vic obrazku pro lidi baz zahrady a slipek, prosim :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SUFFOCATE: za to nemuzou vypada to jako luxusni hrada v kurniku 😀
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Takhle tam sedí :)

    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SUFFOCATE: oni tu kvokajci budou otravovat furt....nam pomohlo ji dat separe a doprat ji kuratka 😀 jedna i sedela jen na golfovych mickach. je s nima sranda
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    LUSINDA: skořápky se snažím pořád doplňovat, ale přikoupím něco, protože někdy třeba den vůbec nemají, než nasuším nové skořápky. Teď dva dny krásná vejce pěkně spořádaně v hnízdě, jak tam nebyla ta kvokající.
    Tu jsme před chvílí pustili zpátky a soudružky jí to dávají sežrat, tak uvidíme. Asi je všechny stříknu octem, ať smrdí stejně, prý by to mohlo pomoci. Už aby se zas nějak daly dohromady, pěkně v klidu spolu žily, nesly krásná vejce do hnízd, spaly v kurníku a ne na plotě. :)) S těmi zvířaty je pořád něco, a to si dcera přeje ještě králíka! :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    JESTEDMAN: ta je jak obláček :-) a ty šedivý kuřátka jsou rovněž nádherný!
    SUFFOCATE: kolik dáváš těch skořápek? je možný, že ho mají málo..... ty vejce s blanitou skořápkou mají spíš starší kusy :-D ty mladší by to mít neměly. Stačí jim dát do kastrolu nonstop přístupný mletý vápenec. (koupíš i v hobymarketu.

    jinak teda přemýšlím, že jim koupím doplněk stravy od Mifumy drcené mušle :-D přý i ty krmné směsi pro kuřata stojí za to, ale krásky ještě nespásly svou K1 směs

    Drůbež | MIFUMA Austernschalen AS Premium 5kg | ::..Mifuma & Röhnfried..::
    https://www.mifuma.cz/chovatel/eshop/8-1-Drubez/0/5/567-MIFUMA-Austernschalen-AS-Premium-5kg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam