• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VOIKUKKAFotovýzva
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Tak já to odstartuji citrónem ;)

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Od dětství miluji vůni citrusových plodů. Říká se, že nostalgie zvyšuje optimismus a já tady teď sladce vzpomínám, jak jsem hrdě sušila a následně nosila usušenou pomeranč kůru do školního sběru (do teď vlastně nemám páru, k čemu ten sběr byl a co se s kůrou dál dělalo).
    Vůně mandarinek, pomeranče, limetky, citronů je pro mě jako balzám na duši ;)

Navrhuji téma:
    Citrusové ovoce a zátiší
    Foto je ilustrační ;)

PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    PETRUCCI
    PETRUCCI --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    Zvuk za oknem :-]

KURE
    KURE --- ---
    Hráč na sklenice :)

HOVADAK
    HOVADAK --- ---
    Na loňském Garagefestu byl nějaký zvuk :-).

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    na "zvuk" se mi vybaví jen jedna fotka - ráno v poušti, desítky kilometrů od jakékoliv civilizace - takové ticho, že člověku praskají ušní bubínky - není slyšet NIC - ani šumění stromů, ani klapot vlaku, hluk letadel, vrzající vrátka, auta, štěkot psa - prostě NIC... a do toho se ozvalo vrčení, strašně hlasité, takže jsem začala koukat po tom letadle nebo stroji, který tady na konci světa, vydává takový hluk... nakonec viník přistál a ještě zapózoval - než se vydal na další velmi hlučný let... nevím, jestli si dokážete představit takové ticho, že v něm let kolibříka působí jak nálet stíhačky... ale pro mě to byl nejzajímavější zvukový efekt, který jsem kdy zažila...

NELLAS
    NELLAS --- ---
    Očistec...

KREJCZY
    KREJCZY --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BRAMBIK
    BRAMBIK --- ---
    Oukeej, Dík… Co třeba téma: Zvuk? Bavila by mě fotka, na kterou když se podíváš, tak tu scénu prostě okamžitě i „uslyšíš“ :)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Já bych to viděl, že téma dává [BRAMBIK @ Fotovýzva]
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KRISKA: Ja jednu dobu fotil takovej projekt, kde jsem zastavoval zensky na ulici a fotil je primo na tom miste s odhalenejma prsama, ty fotky mely dobrou intenzitu. V cesku to fungovalo tak u osmi z deseti, ve Svycarsku to bylo zhruba naopak, ty mentality nejsou uplne stejny. Obycejnej portret mi neodmitl snad nikdy nikdo.

U techhle veci jde jenom o to proste zkusit a umet ty osobe vysvetlit proc to delam.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PHOW_SAATCH: Saki! Od toho mam taky portret :-)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    A co se týče portrétu... mam jednoho takovýho kamaráda.... :)

gallery-wet-plate – Fotograf na plech
    https://www.fotografnaplech.cz/gallery-wet-plate/
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    BLOWUP: s mobilem/digi foťákem je to podobný jako s dynamitem... ten byl určenej pro odstřelování kamene v lomech a všichni víme, jak to dopadá, když se dostane, kam nemá... s rostoucí kvalitou technologií mi přijde, že dochází k úpadku kvality samotnýho řemesla, foti můžeš každej blbec, kterej fotí sotva deset minut, ví o tom kulový, ale sebevědomí má na rozdávání... dřív to bylo jiný, tvůrčí proces byl složitější, člověk se musel daleko víc učit, aby z něj něco rozumnýho vypadlo, a zveřejňoval jen to, co mu přišlo opravdu dobrý... dneska je to o tom hlavně bejt vidět a slyšet a pro vteřinu slávy agresivně přeřvat okolní dav... chyběj mi devadesátý léta, kdy to mělo trochu jinou úroveň, lidem šlo víc o podstatu a ne o vlastní ego... ale to se dneska už docel blbě vysvětluje, jako civilizace míříme do propasti... ale i v propasti se dá sem tam najít skrytej drahokam, jenom člověk musí hledat :)
    0123
    0123 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam