• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAMAHLProkremelská propaganda, dezinformace a manipulace
    KAMAMURA2
    KAMAMURA2 --- ---
    Odhaluje a dokumentuje někdo taky propagandu prozápadní? Žádná story totiž není černobílá - pokud to není fantazie nějakého válečného štváče.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KAMAHL: "Kdo je tedy Ilja Kiva? Zjednodušeně řečeno by šel nazvat ukrajinským Vasilem Biľakem. Tedy jedním z autorů zvacího dopisu v roce 1968. Ilja Kiva už není ukrajinským poslancem, jak ho příspěvek Bakoše představuje. Byl zbaven funkce a to kvůli kolaboraci s ruským režimem. V noci na 24. února Ilja Kiva, kterého využívají ruští propagandisté ze zahraničí, prohlásil, že „ukrajinský lid potřebuje osvobození“ a že „Ukrajinci, Bělorusové a Rusové jsou jeden národ“. Na základě tohoto a podobných vyjádření byl 15. března 2022 zbaven funkce. "

    Korupce na Ukrajině a tvrzení kolaboranta Ilji Kivy – Manipulátoři.cz
    https://manipulatori.cz/korupce-na-ukrajine-a-tvrzeni-kolaboranta-ilji-kivy/
    PUDIL
    PUDIL --- ---
    KAMAHL: Ale tohle uz je dobry level. Tohle by se ujalo i ve vegete :D
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Snahy o tvorbu informační mlhy na Bučou jedou dál #propaganda

    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    PUDIL: Ano.
    PUDIL
    PUDIL --- ---
    KAMAHL: Mam pocit, ze vicka jako takove uz se nesbiraji minimalne tak 15 let a i tenkrat to bylo k nicemu.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    "Argument sbíráním víček", to už je takový český evergreen když chcete kritizovat použití veřejných peněz na cokoliv.

    #propaganda

    BIRMA
    BIRMA --- ---
    ALDARION: Souhlas, něco takového mám v rodině. Ještě bych k tomu přidala dědictví Studené války, kdy prostě když se ti nelíbí strana A, tak jsi nekritický obdivovatel strany B. (Je to jak argument v diskuzi, tzv. když nesnášíš Putina, tak se podivej na ty Američany! - ale stejně tak jako určitý vnitřní kompas- jakože když nechci USA, tak se přimknu k tomu “ruskému slovanskému dubisku” a od toho momentu je smrtelným hříchem zpochybnit cokoliv oni dělají)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MADBANANA: genialni postreh. to je tak v tech hoaxech VZDYCKY, ze je tam kousek neceho, co poprit nelze a kolem toho je vytvorenej nejakej konstrukt plnej falesnejch predpokladu a/nebo logicky nebo vedecky neplatnejch zaveru.
    tohle je postaveny na tom, ze k tomu vylzes, ze jsi vlastne byl napadenej a tim padem se muzes legitimne branit a jeho kamosi mu NEJSOU NIJAK POVINNI MU POMOCT. pisu to velkejma, protoze to zaroven neznamena, ze to udelat nemuzou, nesmej...nemaj to zakazany.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ALDARION: whataboutismus "Američani taky bombardovali" byl mi rusákem podán ve smyslu, když oni můžou, tak proč Rusko ne. Pro nás je to asi těžko pochopitelné, ale oni z titulu svého velikasstvi jako jedinou protiváhu uznávají Ameriku, proto se s ní neustále ve vojenském smyslu srovnávají.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KAJJAK: "... podle stanov NATO maji nárok na podporu a pomoc pouze v pripadê, že jsou napadeni, ne v pripadè, že někoho napadnou oni." - Tohle pravda je.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KAJJAK: to je presne ucel toho fejku.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VOJTHA: U těch jednotlivců, u kterých mluvím, to začíná jejich dětstvím a mládím v ČSR s komunistickou propagandou. Jaké jsou kořeny té kultury, to se neodvažuji nějak formulovat...
    VOJTHA
    VOJTHA --- ---
    ALDARION: začíná... a já myslel, že panslavismem konce 19. století. A ta orientace východ x západ, já nevim, co věrosvětci (protopropaganda)?
    proč choděj do svatyní? :) klidně do pošty ať to tu nazanášíme.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    PATISLAV: U každého jednotlivce to může být mix v různých poměrech.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    PATISLAV: Myslím, že to není možné jasně rozdělovat. Všechno to začíná v SSSR a ČSR propagandou komunistickou. :) Ti lidé byli třeba hodně přemýšliví, kritičtí ke komunistické realitě, k nesvobodě, ale zároveň je nějakým způsobem oslovily myšlenky antiimperialismu, socialistického idealismu... Rozhodně to nebyli disidenti, spíše kritičtí "slušní lidé" kteří se nechtěli pustit do konfliktu s režimem spíše z respektu k autoritám než ze strachu z postihu, vysoce hodnotí slušnost, poctivost, práci.
    Po převratu se jim nelíbí sobeckost a konzumnost kapitalismu, jsou proti vstupu ČR do NATO, nejpozději během války v Jugoslávii intenzivně antiamerikanističtí (ale vlastně to není nic nového, Ameriku nesnášeli vždycky, její imperialistické ambice, její násilnickou a hloupou, prázdnou kulturu, hnusné plastové McDonaldy v Praze...).
    Jsou tedy nyní ochotni více či méně přijímat ruskou propagandu, i když třeba Putina a jeho režim odmítají a kritizují (mám dojem, že tak, jako před převratem ten komunistický, je špatný, ale je to náš režim...), hodně si váží Rusů, ruské kultury, považují ji za dobrou, nevěří, že by Rusko jako celek bylo dlouhodobě schopné být tak špatné...
    Myslím, že mnoho ruské internetové trollo-propagandy, zaměřené spíš na takové ty dezoláty, co doufají, že jsme přijedou Putinovy tanky a všem těm zmrdům to vytmavěj (to je zas úplně jiná skupina) jsou ve směru k nim kontraproduktivní. Zabírá spíše jemnější propaganda - zpochybňování západního vidění světa a západního zpravodajství, hlavně popis ukrajinského režimu jako oligarchicky zkorumpované americké loutky, která provádí útlak až etnické čistky ruské menšiny... Dost fungují ruská dezinfo videa v ruštině jako ten obraz "skutečné reality" kterou si díky své intelektuálnosti (ještě umí i rusky) mohou najít přes veškeré sažení těch amatérů z našich médií...

    Ale teda já jsem studoval, proč japonští studenti technických oborů provádí magické úkony v šintoistických svatyních, aby se dostali na robotiku. To mi přišlo jako velice jednoduchý a racionální zvět. Vysvětlovat, proč a jak si co myslí čeští vzdělaní intelektuální rusofilní antiamerikanisti je už dost silný kafe. :D
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    ALDARION: a teď je otázka příčiny a následku. Způsobil antiamerikanismus příklon do ruské náruče, anebo ruská propaganda antiamerikanismus?
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KAJJAK: Já k tomu ještě zaznamenávám silný antiamerikanismus, odpor vůči NATO a takový socialistický pacifismus, antiimperialismus, který má slepou skvrnu vůči Rusku, protože to je přece Sayuz a ta jsou všichni dobrovolně.
    Takový ten whataboutismus "ale Američani taky bombardovali..." není v jejich pohledu whataboutismem, ale argumentem - popisuje svět, v němž zlí američtí imperialisté rozvracejí a kolonizují země blíže a blíže k Rusku a Rusko se tak musí bránit...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KAJJAK: a přitom to všecko jsou lži. Ve všech bodech. :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam