DEFILA: Hele, najdou se takovi - jsou to ti, kdo pochopili vaznost situace driv, nez je to semlelo. Pak plati a radi :-)
Ja osobne jsem se takoveho prepisovaciho projektu jednou zucastnil (slo o nahrazeni klicove technologie ke ktere ani nebyly zdrojaky, jen 32bit PE/COFF executable :-)
Vim (= osobne znam lidi, co to delali a vypil jsem s nima nejednu lahev vina :-) o dalsich uspesnych prepisovacich projektech:
- jeden byl o
prepsani ridiciho systemu z Delphi do .NET - slo asi o 1.5mloc kodu, trvalo to 18 mesicu.
- dalsi prepisoval runtime (VM) z custom DSL do C99 - ten runtime pouzivaj firmy po celem svete, velikosti Chrysler, GM, Boeing, BMW, ...
A dokonce vim o typkovi co rozjel ve firme prepisovaci projekt nejakeho stareho kodu cca 1mloc do Javy NIKOLI proto, aby na to presli, ale proto, aby si overil, ze to je funkcni exit strategy pokud s puvodni technologii budou neprekonatelne problemy a aby pro ten pripad mel potrebne know-how. Takze az to prepisou, cele to zahodi...Ale to jsem jen slysel, tohodle typka na zivo uvidim pristi tyden, tak jsem zvedav jak to je :-)
Ale teda vsechno tohle jsou historky z US-based firem.