• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    ROMI
    ROMI --- ---
    NAVARA: tak ja jsem zarny priklad, ale neverim, ze bych vydrzel dobu naseho ranniho standupu :) nekteri lidi jsou proste ukecany :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEFILA: to jsme na tom podobně. Manželka Mgr. z 'Informační studia v knihovnictví' - knihovní systémy, katalogizace, práce s online databázemi knih atd., všechno odborná činnost vyžadující VŠ vzdělání, a nedosáhne ani na medián. Já, maturant se státnicí z angličtiny a 5 lety nedokončeného Bc. studia co, když to přeženu, "jen sedí u klávesnice, píše kód a dělá klik klik myší". Taky mi to přijde vnitřně velmi nespravedlivé. Zvládla při práci a pak s první dcerou udělat školu a Mgr. státnice, pak druhé dítě, celou mateřskou a rodičovskou pořád pracovala v obou a katalogizovala z domova, aby z toho nevypadla atd., sebevzdělávala se... no a má peníze pod mediánem, přitom by si zasloužila 2x víc. Ale i tak by měla pořád míň, než já.
    KOJA
    KOJA --- ---
    DAVIDOWITCH: Me by docela zajimalo jestli google timhle stylem vede pohovory porad. Pred 5 lety tam chtel skoro kazdy a tak si nejakou aroganci a absurditu asi mohli dovolit a stejne nabrali dobre lidi.
    Dneska (resp nez vetsina MAGA zacala plasit s hiring freeze) mi situace prijde trochu jina a aspon u nas vyznamna cast lidi chape, ze kandidati si taky vybiraji. Nikdo nechce delat s lidma kteri se chovaji jako pitomci uz na pohovoru.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    GOSHEWAN: tohle je super reflexe :)
    ad plat - ano, resil jsem podobny boj - "proc bych mel brat tolik" - ac uz jsem delsi dobu manager a ne programator, tak pozice, ktere mi projdou nejakym sytem jsou velmi stedre ohodnocene; dlouhou dobu jsem resil vnitrni konflikt - jelikoz moje manzelka je hydrobiolog (a narozdil ode me vedec) a jeji financni ohodnoceni je pod realnou schopnosti zaplatit najem za byt v Praze.
    Dlouhodobe nechapu proc (respektive chapu financni tok konkretniho odvetvi), ale vnitrne mi to prijde spatne - pokud jsi dobry v oboru XY, tak za to mas byt financne odmenen.
    Z pohledu rodiny ano - muj plat nam pomahl postavit dum a nejak nas financne zabezpecit, ale stale si myslim, ze moje zena je chytrejsi nez ja, akorat jeji obor neni finance tak ohodnocen jako ten muj.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROMI: Ne všichni programátoři se při planku břichem opírají o zem :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DAVIDOWITCH: MSSQL taky indexuje sloupce od 1 🤦‍♂️
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DAVIDOWITCH: No hlavne v zivote. Kdyz se te nekdo zepta, kde je zachod, reknes prvni dvere vlevo nebo nulte dvere vlevo :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JANFROG: Možná v pascalu! Já vím že mi dělá problém přepínat C++ a Mathematica
    ROMI
    ROMI --- ---
    NAVARA: Ty chces zkurvit kazdou legraci co, ale urcite to bebyl programator 😁
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ROMI: Daniel Scali (Australia) has broken the record for the longest time in the abdominal plank position (male) with an unbelievable time of 9 hours 30 minutes and 1 second. He set the record in Adelaide, Australia, on 6 August 2021
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    DAVIDOWITCH: Mně kdysi dávno asi v 8. kole (nekecam) někdo z USA (Evropa mě chtěla) nějakým priblblym testem typu kolik kanálů je v new Yorku. Měl jsem teplotu a nebylo mi dobře, ale stejně bych tento typ otázek nedal...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DAVIDOWITCH: Tak, protoze normalni je indexovat od jedne, ne? :-)

    Samozrejme ze jsem to nechtel, jen proste kdyz clovek 15 min predtim delal v jazyce, co indexuje od jedne, snadno se spletes.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JANFROG: Proč indexujes od jedny?
    Mě Google ukončil člověk co interview na C++ pozici začal dotazem na Java Unit Test frameworks.
    MUXX
    MUXX --- ---
    Test na papir? Ja to musel psat na whiteboard!
    Byla to legrace a nabidku jsem samozrejme odmitnul.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tak vy aspoň reálně programujete, já sem na pozici v aplikačním managementu, kterou by zvládla asi i moje máma, stačí zajít na pár telek a popohnat lidi mailem, umět opsat pár hodnot z jednoho nástroje do druhýho, a ticketovacím toolem donutit Indy, aby taky klikli a beru sice půlku co vy, ale furt víc, než mý rodiče dohromady. A když mám cukání s tím něco dělat, zjistím, že na pozici, kde bych se necítil jako vydřiduch, vydělám půlku, a místo 2 hodin denně odmakám devět, když všechno vyjde.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JANFROG: Hehe, test na papír jsem taky jednou zažil. Ani jsem se nemusel moc snažit a napsal jsem to tak, že jsem to pak po sobě nedokázal přečíst ani já (rukou fakt moc nepíšu, to se nechlubím, ale prostě to tak je). No nic, odešel jsem středem :-) Takový kravinky... Na to mě neužije.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    GOSHEWAN: taky jsem si chvíli říkal, že se mám příliš dobře a že je to nezasloužené. Ale pak jsem se "rozhlédl kolem sebe" a ono to zas tak nezasloužené není, protože část lidí většinu prac. doby profláká (zatímco já jedu přesčasy, málo schopných lidí), část lidí jede různé dávky, část lidí se živí různým šméčkem ....
    A nenáročná práce? Mě to přijde jako pohodička, ale na pohovorech půlku lidí vyhodím rovnou, protože neznají základy a neumí ani trochu přemýšlet, a většina z toho zbytku pošle na codereview kód úrovně "odpad" - nestrukturované, hrubě neefektivní a obecně odporující dobrým mravům. Klidně lidi s 5-10let praxí. Takže to asi tak nenáročné není :)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    HUGH_BOYLAN: To se zasmejes: to bylo hodne let zpatky na "pohovoru" ke Googlu (ktery inicioval Google, ne ja) byl nejaky sudoku solver v C na papir. Typkovi prislo, ze kdyz nevim, jake ma sudoku pravidla a kdyz indexuji pole od jedne ze C asi moc neumim a ukoncil (tedy ne on, na to asi nemel zaludek tak to nechal na nejakem HR poskokovi).

    Tam jsem usoudil, ze pohovory kde me nekdo bude zkouset jak maleho kluka uz nechci absolvovat a je nutne k praci pristoupit jinak :-)
    EMBI
    EMBI --- ---
    GOSHEWAN: A neni to skvely? Ze clovek bude moci odejit do duchodu drive a neprozije stari jako nuzak o chlebu a vode? :-)
    Nicmene tvou zminku o tom, ze clovek by radeji nemel moc zminovat, kde pracuje a jake ma benefity si nejspise vezmu k srdci. Diky.-)
    ROMI
    ROMI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam