• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    CERMI_FOX: Soft?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    IXTREMIST: finance, ale ne banka, spíš fintech
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    CERMI_FOX: Jaky odvetvi presne?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Cca rok zpět jsem viděl IT startup se sídlem v Maledivách. Ale chtěli jenom full-remote... takže nezájem. Jedno z mála míst, kde bych to bral obráceně :-D
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    IXTREMIST: vetsinovy HO je samozrejmost, ani full remote neni problem. A presto sezenem tak leda pakistance nebo azerbajdzance s nadupanym CV, zato bez schopnosti. Takovy lidi jsou casto i zadarmo drahy ...
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    NAVARA: jj, Covid posunul práci z domu neuvěřitelně dopředu I firmy, které odmitaly nějaké Ho teď jedou 50/50
    docela by mě zajímalo, kam se to posune s ohledem na extrémní náklady pronájmu kanclu (rozuměj budova pro 1k lidi)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Lidi si holt začali více vážit svého vlastního času a nechtějí pálit 2-3 hodiny omezeného času života denně přípravou a na cestách do/z práce (a grátis k tomu), tuplem když to není třeba, jen pro modré oči svých šéfů. A i těm, kteří si předtím neuvědomovali jak moc času to je, to ukázaly černé na bílém pandemické omezení.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    CERMI_FOX: Spousta firem má problém např. s homeoffice. Už několikrát se mě snažil přetáhnout Broadcom nebo Atos, za dvojnásobek peněz co beru. Ale nemají homeoffice, takže smolíček....
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    QWWERTY: ja s tebou naprosto souhlasim, ale vzhledem k tomu, ze nejsme schopny najit dobry lidi, abychom mohli jet nejvice na 100% je scifi, tak najit jeste vic lidi uz je dvojity scifi.
    Leda byste tu nekdo mel jiny hiring trik nez zahazet lidi nesmyslem penez :-) (disclaimer, aby to nekdo nepochopil spatne - delam si srandu :) )
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CERMI_FOX: pracovat na 100-150% je blbost. viz co pise MLEKAR_STEIN - optimalni utilizace je okolo 60-80%
    u auta taky nejezdis tak, ze by jsi vetsinu casu tocil motor do maximalnich otacek, protoze i kdyz to kratkodobe zvladne, tak to pro neho rozhodne neni dlouhodobe dobry.
    nektery systemy maji jeste min - napr. u SS7 se pocita s maximalni utilizaci 40% jednotlivych elementu, kvuli redundanci a rezerve
    zajimavy, ze neni problem tenhle koncept aplikovat na techniku, ale z nejakyho duvodu je to u "human resources" strasny problem.

    ano, mas flakajici se lidi, mas pomalejsi lidi, ale reseni neni pretizit zbytek teamu, ale bud je vyhodit nebo je preradit na praci, kterou zvladnou.
    napr. na ne hodit rutinni udrzby, jednodusi tasky, etc.. coz uvolni ruce aktivnejsim jedincum pracovat na slozitejsich vecech

    kdyz zatizis lidi trvale na 100+% tak driv nebo pozdeji odpadnou. navic nemaji rezervu ve chvili, kdy je potreba vykryt spicku. na co ti je, ze mas high-perf jedince, na kterym stoji spousta projektu a kdyz ti vyhori, tak vsechno co na nem stoji zacne mit problemy?
    asi tusim, ze to vyvolava konflikt wellbeing vs performance priorit a neni jednoduchy najit optimum. a ze pokud jedna firma zdime lidi na maximum a ta druha jim dava prostor, tak ta prvni muze generovat vetsi profit a obecne se pohybovat rychleji, coz tlaci tu druhou, aby to zacala v ramci konkurenceschopnosti delat taky. ale pak je imho potreba ty lidi aspon rotovat mezi high-perf a recovery stavama.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MLEKAR_STEIN: dalsi problem v tom jet na 100% vidim v poctu flakacu nebo proste pomalejsich lidi. Takze na to, aby lidi pracovali na aspon 100%, musi cast lidi jet na 150%, aby se tim vyvazili lidi, co jedou na pul plynu.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    JARDABEREZA: kento něco takovéhle?
    Když všichni pracují na 100%, což znamená, že se systém pohybuje na paretovském optimu, tak když chci někde přidat, musím někde jinde sebrat. Proto se hodně věcí navrhuje tak, že nejlépe pracuje na 60-80% max výkonu. Dokonce i robotické sklady nemohou jet na 100%.
    U tvůrčích lidí ke to trochu složitější, ale více méně se dá říci, že když pracují hodně, tak je to čistého času tak 4 hodiny za den. zbytek času se připravují na práci, povídaji si o ní atd.
    ty čtyři hodiny čisté práce většinou zaberou tak 8 hodin.
    a není v tu chvíli moc prostoru jak přidat. člověk už musí ukrást někde čas, ať už sobě nebo na jiném projektu.
    bylo by asi dobré kdyby lidi prostě pracovali méně :) aby občas mohli pracovat více.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Co si o tom myslíte? https://threadreaderapp.com/thread/1565772214334529540.html Když jsem to četl, tak jsem si vzpoměl na tu diskuzi o vyhoření tady.
    EPICFAIL
    EPICFAIL --- ---
    SUCHRE: Praha Broadcom/CA
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    SATAI: bylo to jen click click dole a hned nahoru. ale cacti monitorovaci system to zaznamenal...
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    EPICFAIL: Brno?
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    DELVIT: Za sebe bych do toho znova asi nesel (jsem osvc), tady to jinak neslo, protoze firma tak mela zamestnany vsechny lidi ze zahranici.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    DARK_ONE: Mi prijde ze pokud to budu brat ze nakladove to musi vyjit pro americany stejne at plati mzdu nebo fakturu (tj, srovnava se faktura se superhrubou), tak ty 2 mesice odstupnyho na tom OSVC nasetris tak jako kazdy 3-4 mesice. Takze po 3-4 mesicich mas svoje 2 mesice odstupnyho a vsechno pak je cistej zisk.

    (Ja delal pro NZ, nejdriv na OSVC, kdyz srazili pausal na 1M tak sem presel na sro, kde to celkovy zdaneni je 19% a pak 15%, takze celkem asi 31%, plus to teda chce ucetniho, ale zase neni problem s tim ze by nekdo resli svarc)
    BLESK808
    BLESK808 --- ---
    EL7334: Já dělal taky z 90% digital. Těch zvukařů v žánrech není zas tolik, takže se uživit dá podle mě velmi dobře. Je to ale řehole. Jedna věc je vydělávat hudbou a dělat si k tomu sám zvuk. Druhá věc je dělat recording a zvuk na zakázku, protože pak posloucháš věci, který nechceš slyšet:-) Nahráváni přežiješ, ale když to pak posloucháš ve smyčkách několik hodin, tak se chceš zabít:-)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DARK_ONE: právě tento způsob zmiňovali, ne ale konkrétní firmu. Je to ale stále otevřené a právě to chci nastudovat a právě zízkat nějaké zkušenosti od lidí jako si ty.

    Po té zkušenosti, šel bys do tohoto způsobu znova? Nebo raději do contract agreement?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam