• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JARDABEREZA: neplaceny volno s tim, ze ti plati socialni zdravotni, aspon v tT-Mobile jsme to tak meli, ale to uz je 15 let zpatky ;-)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    GREATDRAKE: U nás teďka taky padlo v rámci týmu rozhodnutí free pátku. pokud člověku nic nehoří a je tam cover zákazníka.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MLEKAR_STEIN:
    Tento konkrétní benefit jsem někde zmiňoval?

    GREATDRAKE:
    MLEKAR_STEIN:
    Ano, děkuji za doplnění. Jsou benefity co dávají smysl a jsou neocenitelné. Ale za mě mezi ně nepatří telefon pro soukromé účely, multisport karta, stravenky, příspěvek na penzijko a podobní stokorunové záležitosti.

    Možná jinak. Jsou to takové falešné chytáky na zvyšování množství, ale raději si sám rozhodnu zda chci penzijko a nebo investovat do akcií či krypta…
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    KOC256: Já si při těch pár posledních headhunterovských pokusech rovnou říkal, že chci coby benefit 4d pracovní týden, při platu co nabízí za normální úvazek, protože mám děti. Zatím všichní kývli. Doba je zlá.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    KOC256: jako rodič vnímám za docela zásadní benefit dětskou skupinu od dvou let.
    jednak soukromý dětský zařízení jsou drahý a pak to má člověk po cestě do práce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    …ale postrach pro HR kdyby všichni prozřeli. Co by dělali že?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUXX:
    Já myslel, že dneska už nikdo s nohama na zemi na benefity neslyší…

    Kolik dělají měsíčně:
    - stravenky
    - penzijko
    - multisportka


    + jednou za 5 let měsíc volna?

    A při platech programátorů 80 000 a výše to opravdu hraje roli?

    Já prozřel asi někdy kolem roku 2008, když mi jeden klučina co jsem ho přijímal říkal “nechci po vás mobil, notebook na domácí užití, auto ani stravenky! Raději mi dejte 1500 Kč do platu navíc a já si sám rozhodnu co s nimi.”.

    A tak nějak to stále vnímám jako nekonečnou pravdu…
    SATAI
    SATAI --- ---
    Ja mam dojem, ze jsme meli pohovor snad se vsemi volnymi programatory v Praze a na dalsiho seniora do party muzeme prakticky zapomenout. Dvema juniorkam az mediorkam (existovalo tohle slovo pred par lety?!) jsme nabizeli, ale nakonec se jedna provdala do USA a jedna se provdala do jineho korporatu. A pak jsme meli moc prima seniora, vzal nabidku od nas a na jejim zaklade od sefa dostal pridano (coz chapu, podle toho, jak popisoval svou praci a ze hlavni problem jsou $$$).
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MUXX: Já bych si podle Sabaticalu tu firmu nevybíral... ale pokud bych tam byl delší dobu a jako zaměstnanec, tak se za to zlobit nebudu. Zrovna před týdnem jsem zrovna řešil něco pracovního s jedním člověkem a dneska jsem se dozvěděl, že bude měsíc v čudu :-D

    A podle statistik to v roce 2018 nabízelo 5 % US firem. Přijde mi, že to pak trochu vypovídá o tom, jak si firma váží zaměstnanců.

    Mě na tom přijde zajímavý, že to má svoji právní formu (asi) a počítá se to, jako kdyby člověk byl v práci. Nevím jestli něco takového máme i u nás. V minulé práci se rozhodli nabízet den volna navíc, za každý odpracovaný rok až do limitu 10. (s uplatněním každý rok)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    TOOMIX: nikdo, ale naštěstí kolega co utekl před nějakou dobou do jedné fintech firmy za více penězi seznal, že tráva za plotem je sice zelenější, ale to je dáno hlavně přemírou radiace a warpstonů a chce se vrátit.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GREATDRAKE: a kdo z byl? :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    TOOMIX: otázku na posledním řádku bych z pozice posledních 10 interview komentoval slovy "došli už i idioti"
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CERMI_FOX: u nás to je podobný. S kolegou to koulíme mnoho let ve dvou, k sobě máme od ledna jednoho kolegu, kterého se ale asi brzo zbavíme, protože kvalita jeho práce je téměř záporná a nasmouvaný jsou teď projekty pro minimálně pětičlenný tým tak na 5 let dopředu.

    Rok hledáme, a když ten člověk nechce jako mzdu nějakej strašnej nesmysl tak je to úplnej kokot už od pohledu.

    Kde brát programátory a nekrást?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SULTHAN: uberman ftw

    se spankem si vzdycky vzpomenu na tuhle infografiku
    https://archive.org/download/145175947333/145175947333.jpg
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    KLEINZACH: K tomu existuje dokonce i odůvodnění. 20 minut je zhruba čas, aby se člověk vyspal, ale neupadnul do hlubokého spánku. Monofázický spánek znamená, že v noci spíš cca 8 hodin. Díky bifazickému můžeš spát v noci jen 6h a pak uprostřed dne 20-30 minut. A dá se to i rozložit na víc fázi, kdy dohromady spíš vlastně jen asi 4h. Jenže to už se pak těžce dá skloubit s běžným životem.
    MUXX
    MUXX --- ---
    KOC256: Nahodou znam dost lidi co by nejradsi dali vypoved hned, ale kvuli tomu placenymu volnu zustanou ve firme jeste rok nebo i vic 😂 Vyborny benefit pro firmu…

    Podle me je dulezity, ze je to placeny volno (cili stale ti nabihaji stravenky, akcie, penzijko etc.) - tohle asi nebude uplne jednoduchy domluvit. Me nabidli vzdy jen neplaceny volno. A to dostanu i na pracaku vic…
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUXX:
    Tak takový benefit dostávají někde třeba i učitelé... Případně i další firmy... Ale nalejme si čistého vína. Pokud někde setrvám 5 či 10 let a líbí se mi tam, tak předpokládám, že se na tomto dá domluvit i bez benefitu. Takže je to spíše takový tahák, ale jinak úplně k ničemu...
    MUXX
    MUXX --- ---
    JARDABEREZA: Solarwinds dava sabbatical po peti letech pokud ti to prijde jako dobry benefit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JON:
    Tak ono to nesmíš dělat na krev. Já si třeba včera vyrazil do "hor" na procházku a to nemá být akce co mě vypne, ale co mě refreshne... A pokud je to věc co tě vypne, tak je to už ta volnočasová aktivita a po ní opravdu jít spát...


    CERMI_FOX:
    A to vás jako nesere? Buď jste banda naivních týpků, nebo vás nechutně přeplácejí... :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    CERMI_FOX: Za těchle okolností bych čekal, že vedení zdraží, aby těch projektů bylo zase méně, ale se stejným profitem... pokud nejde zvětšit kapacita a trvá to 4 roky, tak by mi to přišlo jako logický krok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam