• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    JON: Tak zrovna tohle je celkem jednoduchý – když vypadá, že budou pohovory složitější (úkol na doma, víc technických kol, ...), tak se prostě nejdřív zeptám, zda by mi byli schopní dát plat ve výši přibližně X, pokud bych se jim líbil. Zatim to vždycky fungovalo (řekli, jestli je to ok, nebo moc – v tom druhém případě neplýtvám časem a s díky odmítnu).
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    DAVIDOWITCH: hezká úloha
    FARIN
    FARIN --- ---
    JON: přijde mi že 2 dny na úkol je moc. Když jsme nabírali a dávali úkol tak jsme explicitně v zadání psali E nechceme žádný veledílo a že by rozsah měl být max jeden večer si na to sednout
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JANFROG: mohla by se ti líbit podobná kvantifikacni hláška "he is not wrong", např :

    - "he says there's a CRITICAL vulnerability in OpenSSL."

    - "he is not wrong.."
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JON: "coz neni uplne spektakularne nejhur"
    Super, tohle frazi si musim zapamatovat a nekde pouzit, je skvela!
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    KOC256: Mas dva quad tree, ktery v leaf nodes ukladaj barvu. Udelej quad tree ktery je prumerem tech dvou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DAVIDOWITCH:
    pro zajímavost jaká je "Google-interview otázka"? :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Ja delal pohovor vsehovsudy 3x a nejbliz nejakymu testu sem byl u predchoziho zamestnavatele, kde to bylo "posli nam nejakej kod cos napsal kterej je dobre nadesignovanej" "zadnej takovej nemam, delam research, neco nadesignuju a pak z definice musim delat veci se kterejma se nepocitalo" "ok, tak to posli s poznamkama co tam je blbe a udelal bys jinak".
    Ten pred tim sem sel rovnou ze skoly a nesl bakalarku, a ten po tom sem mel interni doporuceni od ex-kolegu co uz pro novou firmu delali.. plus teda jeden interviewujici mi pak dal svoji Google-interview otazku, ale jen proto ze sem se divil ze sem nedostal vubec zadnou coding question. Vsechny ostatni byly dost teoreticky, jakoze "jaks resil X, konceptualne." (Ale uz to teda byla senior pozice kde by me nejaky psani sortu na whiteboard prislo jako ztrata casu vsech)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CERMI_FOX: nebo vlastně jo, viděl jsem to, bylo to takový to zapomenutý interní vývojový oddělení, kde byli mizerně placení, supportovali nějakou svou interní legacy app a měli takový ten klídeček, teplíčko, smrádeček. To by mě nebavilo už vůbec :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    CERMI_FOX: Nevidel jsem, ze vy se nezmenilo zadani nebo neco nepreslo do panickeho modu, ale nekde je to norma a nekde vyjimka.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    GREATDRAKE: zvažuju, ale zatím jsem nenarazil na firmu, kde by nebyl nedostatek lidí, času, neměnil se scope v průběhu. Dlouhý roky jsem dělal školení a tak jsem se různě ptal, jak to funguje v jiných firmách a většinou ještě hůř ...
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    SATAI: imho by meli za ten test na doma zaplatit, kdyz to zabere vic jak hodinu
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    CERMI_FOX: Změň firmu.
    JON
    JON --- ---
    A naopak posledni pohovor, kde jsem byl ochotnej delat domaci ukol ja, protoze me to zaujalo, skoncil dost vtipne/trapne.
    Povidali, ze je videt ze v jazyce ve kterym to bylo pozadovany mam nejaky rezervy (tak to jsem jim ale rovnou rekl, ze v GO jsem nikdy nic nedelal, s tim jsme do toho obe strany sly) nicmene seniorita tam je videt znacna, takze by to nemel byt problem.
    Jiny lidi na dalsi schuzce mi pak nabidli cca 30% penez co jsem tehdy bral, tak jsem s dovolenim nabidku nevzal s tim, ze to by za me asi teda problem byl.

    Nevim, jestli si nepredali info, nebo to zkusili a nevyslo, ale vlastne me to docela nastvalo - nechat me prcat se s necim cca 2 pracovni dny, kdyz jsme si jasne rekli co umim a co neumim a ze to neni problem, a pak mi nabidnout prachy podle toho co neumim - docela hustej waste of time.
    JON
    JON --- ---
    Ja jsem velmi orodoval za coding basics jako soucast testu u uplnych junioru, kam se nam casto hlasili lidi z ruznych greenfox academy a podobnych bootcampu - kde ti lidi umeli tak jako erudovane pouzivat ty spravny buzzwords, ale vic nez pulka jich pohorela na trivialni algoritmizaci typu vypis pole pospatku - to byly odpovedi jako: "prevedu to na string a pak pouziju .reverse()", coz neni uplne spektakularne nejhur - ten clovek se snazi pouzit co zna, a je schopnej o tom s tebou nejak mluvit, ale v tu chvili jsme fakt nebyli v situaci, kdy bychom na takovyhle lidi meli cas - nase vize juniora byl nekdo po stredni skole, kterej programuje, protoze ho to zajima a bavi a ne nekdo, kdo se rozhodl opustit soucasny zamestnani a jit delat karieru v IT, protoze se tam dobre plati (btw - nic proti tomu, o par let pozdeji se nam naopak hodili takovyhle lidi, ale taky jsme tomu prizpusobili nabor).
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    GREATDRAKE: tak značná část práce je pod stresem - z deadline, z projekťáka nebo z menežmentu. A když si klient prosadí nesmysl, tak je to i akademická úloha bez reálného významu, která se často zahodi, protože o půl roku i klient uzná, že to byla kravina.

    XBAHNO: já ti nevím, programátorek jsem poznal tak 20 a většinou to byl nemastný neslaný podprůměr. Zato u chlapů jsem jich pohovoroval strašný spousty a je to od dobrý až po totální zoufalce. Nicméně u žen mám tu statistiku tak malou, že těžko dělat nějaké zobecňující závěry, kdybych vybral 20 chlapů, tak taky pravděpodobně budou jen takový nemastný neslaný podprůměr.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    GREATDRAKE:
    SATAI:
    Ja se teda priznam, ze si pripadam na testy a domaci ukoly uz trosku starej.

    Bud me znaji a vedi co delam a proc me chteji a veri mi. Nebo ne. Ale uz me nebavi dokazovat co umim a byt prcan za to, co neumim, toho jsem si uzil dost za 2 dekady ve vzdelavacich institucich. Vim, ze to je extremne arogantni pristup, ale leta mi to prochazelo :-) Uvidime, jestli mi to projde jeste jednou v blizke budoucnosti, pycha predchazi pad, ze :-)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    CERMI_FOX: Mam pocit, ze prumerna programatorka je lepsi nez prumerny programator. Zenska, ktera je programatorka vetsinou dobre vi, proc se tak rozhodla a chce to delat. Prumer programatoru je tahany dolu netalentnovanyma zoufalcema, ktery nevedeli kam se vrtnout, skolu nejak prolezli a ted to teda delaji.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARASAN:
    Pokud pracuji sám na sebe a nemám nějakého majoritního dodavatele práce, pak asi hlasujte sami o sobě :-). Zkusme to…

    DELVIT:
    Čekám na vhodnou příležitost - pořád to je čekání, můžeš se nedohodnout...
    SATAI
    SATAI --- ---
    GREATDRAKE: pro mne jako uchazeče jsou tyhle testy na doma na delší dobu strašně drahé...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam