• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    LARS_GUNNER: Sales jen optimalizuje to, za co mají bonusy a málokdy vidí dál než za aktuální kvartál.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Sales je velky problem. Pokud se tihle nenauci zakladni pokore a trose umerne ziskuchtovosti, tak je tahle doba smete. Davat nekomu 80% produktivity zacne lidi jednoduse srat.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    QWWERTY: Spice must flow
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    Pořád relevantní... (taky mám sad s jabkama)

    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DEEFHA: je to docela vtipny ... non-IT lidi se hrnou do IT, protoze penize a mezitim spousta IT lidi hleda cestu ven
    znamy si takhle nechal zredukovat uvazek na castecny a ve zbytku tydne jezdi delat arboristiku a muj kolega si nedavno dodelal skolu na rybnikarstvi :))
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JINX: Počítá se včelař? :-D Bývalý kolega s celým slavným IT před lety praštil, odtěhoval se na venkov, kde pěstuje včely a chová koně (případně naopak). Přijde mi celkem spokojenej.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    JINX: jop, programátor, pak sysadmin/devops/sre, a teď už mnoho let na manezrskych pozicích, na které se tu otevrene nadává :)
    JINX
    JINX --- ---
    DEEFHA: Rozumím, myslel jsem spíše trochu jiné pozice jako analytik, data analytik, data inženýr atd…
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    naklady na samotny hyperurgentni fix: 5000
    naklady uctovane zakaznikovi: 200000
    odmena programatorovi za prescas: 0

    true story :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOLCON: a kde je to rozbitý, že je tam takový chování tolerovány, je to hnusný a navíc neefektivní..
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    DAVIDOWITCH: To není nic tak specifického pro programování. Tohle je úplně stejné všude, kde jsi součástí nějakého potravního řetězce.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JINX: Jj, já v podstatě celej život dělám napůl programátora a sysadmina. Ani jedno pořádně :-), ale má to aspoň tu výhodu, že v případě frustrace můžu volně přebíhat od jednoho ke druhýmu. Záměrně neříkám "vývojář" a "devops", nebo jak se tomu teď říká, protože mám ty pozice fakt jako spíš trochu oldschool položený. Jako programátor ani nemám žádnej konkrétní stack, spíš co je potřeba. A jako sysadmin v podstatě to samý :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    OMNISLASH: Zase to melo jiny vyhodu. A hlavne to ty zakaznici nedelali schvalne.. jen proste umelci, zijou v trochu jinym svete asi.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    DAVIDOWITCH: Tak urcita uvolnenost je tam samozrejme na obou stranach. Jinak je to ale vec nastaveni, pokud jsou tam takove extremy. Pokud neni moznost (nebo vule) zlepsovat to z tve strany a i lidem nad tebou je to sumak a nekopou za to, tak je to opravdu tezke. Ale pak je zase otazka proc jako vyvojar takhle nekde pohrbit 10 let.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    JANFROG: O tom zadna, ja to daval ciste jako ilustraci ze ani interni klient neni zaruka klidneho a bezstresoveho reseni produktu.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DAVIDOWITCH: Uplne se nabizi otazka co se nezaji? : - )
    JINX
    JINX --- ---
    Mate i nějaké zkusenosti z jiných pozic než čiste programování?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    OMNISLASH: Ja sem jel inhouse development pro interniho klienta 10 let a musim rict ze bugreporty stylem "no jo, ja vim ze je ctvrtek, ale v pondeli ten trailer musi ven, takze fix potrebujem uplne nejpozdeji rano" "aha, ale to uz musite zkouset celkem dlouho, ne?" "jo, vime o tom uz mesic ale nechteli jsme otravovat dokud to nebude kriticky" se ti po chvili zaji.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Jsem 40+ a uz pul roku jedu in house development, kde klientem je vlastni firma. A musim rict, ze z pohledu dusevniho zdravi to ma vylozene blahodarne ucinky oproti ciste zakazkovemu vyvoji pro random klienty. Samozrejme to bude do znacne miry dano take nastavenim firmy.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Sales prodavajici zakazkovy vyvoj se snazi ho delat, co nejvice produktove. Produktovy vyvoj se sales snazi delat co nejvice zakazkove. Vyber si, ktera veta ti dela vice spatne a je to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam