• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    JON
    JON --- ---
    JANFROG: me na psani testu (vlastne jakychkoliv, at uz unit, integracnich ci end-to-end) prijde jako velka vyhoda to, ze to lidi donuti psat ten kod testovatelnej. To ze vysledna coverage neni 100 a treba ani 70 % je imho vedlejsi. Dava mi to moznost si snadno a rychle nejaky test dopsat, kdyz se jdu vrtat do nejaky featury, kterou fakt nechci rozesrat. Problem te testovatelnosti obcas muze narazet na zvysenou komplexitu do zacatku - treba mockovani casu umi bejt neprijemny. Ale rozhodne je to jednodussi, kdyz je to s tim delany od zacatku, nez se to snazit doroubovat do neceho uz hotovyho.

    A stejny pozitiva vidim a stejnej pristup razim u automatizovanyho deploymentu - donuti to vsechny vyrabet ty veci deployovatelne a provozovatelne - myslet na to, co to potrebuje k rozbehu z cisty louky, ze je potreba nejak deterministicky popsat navaznosti co ma startovat po cem. Jak se pozna, ze neco bezi (nebo naopak nebezi) - tj. ty veci mnohem lip ukazujou nejaky metriky. Stejne tak se mnohem driv vyresi jak neco muze bezet ve vic instancich, jak se u toho dela deployment nove verze atd.

    Casto to vede k tomu, ze se vyrobej nejaky simulatory trafficu, ktery se pak daj pustit proti devel/integracnimu prostredi apod. A v neposledni rade to vede k problematice pripravy testovacich dat - idealne nejakou anonymizaci dat realnejch, ale to je uz kapitola sama o sobe.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GOSHEWAN: v práci máme na protažení žebřiny, hned vedle kuchyňky, občas to je fajn se tam jen tak pověsit
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Z vás by jeden málem dostal chuť opustit po 4 letech na chvíli home office. Minimálně kvůli klimatizaci.
    Já bych chtěl teleport a unifikovaný časový zóny ala Caves of Steel. :D
    VOY
    VOY --- ---
    GOSHEWAN: My mame kavu od baristy, obedy kazdy den, lednicku s pivem a soft drinky, hromadu sladkosti, orisku a ovoce v kuchynce. Obcas je snidane a to udela radost taky, v posledni dobe se to ale trochu zkrouhlo. Mame taky nevim kolik, asi 100-150 euro jakysi wellness prispevek urceny primarne asi na sport, nicmene jsou to penize jako kazde jine, takze klidne na alkohol, pokud je ctena libost ;-). A 100 euro na dopravu do prace, coz se da utracet hodne flexibilne a treba ja mam za 79 euro mesicne pronajaty elektricky kolo. Pokud bych mel zvolit jednu jedinou vec co bych chtel a klidne bych ji vymenil za neco z vyse zmenych perku tak by to byla opravdu poradne zidle, protoze sedet na te co poskytuje defaultne WeWork je absolutne za trest.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KOLCON: S Indy jsem dělal cca 3-4 roky a mám jí lepší než 85-90% z nich :-D Ale úspěch v práci je hodně o komunikaci. A nejistota ve výslovnosti nebo nutnost přeskládat větu, abych se slovu vyhnul, jí omezuje. V očích druhého to ubírá na dojmu sebevědomí a kompetence. Ale naproti tomu indové jsou schopní mluvit rychle a sebevědomě o čemkoliv bez znalosti gramatiky a výslovnosti :-D Jen mi to musí 4× zopakovat. (nic proti nim, některé jsem si oblíbil více než evropské kolegy :-D )

    KOMPAS: Já jí zmínil... jenom to není moc vidět.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Dik vsem! Klimu jsem bral jako samozrejmost. Stejne tak kuchynku s lednici atd., nicmene je fakt ze to je dobre zminit. Odpocinkove zony take.

    SUCHRE: Sipky jsou dobry napad, nestoji to nic a jako rozptyleni to ujde. A je vetsi sance ze projdou spis nez vrhaci kudly/sekery... (; Co si mam predstavit pod vanou v kanclu? Je teda fakt ze bazen na strechu by byl super!
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    JARDABEREZA: Furt ji máš lepší než třeba Indové 😂
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    MLEKAR_STEIN: Divil jsem se, že doteď tu klimatizaci nikdo nezmínil; asi už je to bráno jako samozřejmost. Ale když jsem se teď nedávno přehříval na HO, úplně jsem se na tu klimatizaci těšil.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    E2E4: Ta angličtina pro pokročilí by nemusela být špatná. Já v angličtině dělám každý den, ale ve výslovnosti mám mezery. např. but, bat, bed, butt, bad ...anebo hut, had, hat
    není pro mě snadné to vyslovit správně nebo slyšet rozdíl u některých.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    ze sportů jsem vzdycky chtěl do kanclu vrhací kudly, ale moc pochopeni u vedení nebylo.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA: Podotýkám, že tam chodím na dva dny v týdnu. Takže je mi úplně u prdele, jak to tam vypadá a na čem sedím. Největším benefitem jsou pro mě peníze, abych to mohl mít hezký doma :⁠-⁠)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    GOSHEWAN: Jak tady už bylo řečeno, ergonomie je číslo jedna. Ticho, klid a bez pohybu za monitorem.

    Pak místo na cvičení či protáhnutí se. Přísun zdravého jífda a pití.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Vy jste nějaký zmlsaný, se mi zdá. Váš asi někdy pozvu k nám na exkurzi :⁠-⁠D Nějaký stoly tam jsou, židle cosi noname, kafe prej hnusný (ale to mi nevadí, protože z drog stejně konzumuju jen alkohol), ovoce dvakrát měsíčně, z domu jsem přinesl rezervní PS2 a Wii, jednou za měsíc grilovačka na střešní terase. Jo a posilovna tam prej tak někde je, ale já ji nikdy neměl potřebu hledat, protože běžeckej pás a Ring Fit mám doma. Tak co? Nechcete někdo k nám? :⁠-⁠D
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Vana, pohovka a sipky
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MLEKAR_STEIN: Jo jo, mival jsem v kanclu houpaci sit, bylo to dost dobry...
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    GOSHEWAN: pořešena akustika a klima.

    kancl pro dva lidi, max tři.


    dobře udělané místnosti na odpočinek.
    tohle je překvapivě těžké udělat, musi jich byt více a menší a jedna spilečna větší.
    a pak.vybavení jak psali ostatní.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DARK_ONE: To je dobra otazka :-) Musim se zamyslet, jak to nejlepe vysvetlit...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GOSHEWAN:

    1) kancelář pro 3-4 lidi max, žádný openspace
    2) stůl aspoň 160*80cm
    3) normální židle
    4) 2-3 monitory (teď mám 3x fullHD)
    5) Pohodlná myš a klávesnice (mam MX Anywhere 2S a MX Keys)
    6) bezdrátová sluchátka (mám AKG Y500)

    dlouho nic

    7) výrobník ledu
    8) kuchyňka a ledničkou, kam si dám co chci, s mikrovlnkou, s rychlovarnou konvicí

    dlouho nic

    9) kolárna
    10) mít kde zaparkovat auto


    Ovoce, gril, PS, gym, fotbálek atd. mi jsou úplně ukradený
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Ohledne nevhodnejch nebo spatnejch testu, co jsem psal, se pochopitelne jedna o chybu DEV managementu, za tohle zadnej vyvojar nemuze. Unit testy jsou plne v gesci vyvoje, pak mame takovou sedou oblast, ale end-to-end by uz z principu vyvojari navrhovat nemeli, protoze obvykle nemaji znalosti, zkusenosti ani cas.

    Kdyz si nekdo nechce nechat poradit nebo neni schopnej pochopit, kde je procesni a fakticka chyba, je kazda rada zbytecna, ze....
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GOSHEWAN: este .. masáže. angličtina i pro pokročilý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam