• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    SATAI: to obecne povazuju za hlavni benefit obecne ;) ze nemoci pod tyden jsou efektivne jen na ohlaseni a vlastni uvazeni
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    SATAI: papír snese vše
    SATAI
    SATAI --- ---
    QWWERTY: Ono u nas ti 4 tydny vicemene nuti zakon (resp. n tydnu, pokud mas n tydnu ve smlouve)...
    JIMX
    JIMX --- ---
    NAVARA: dobře, zeptám se sám sebe, jestli bych si do kanclu nekoupil něco novýho :-)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    My unlimited PTO nemame, ale zato mame 60 sickdays, ktere se musi dokladat doktorem snad az od 5. dne, takze se tim spousta situaci kolem rodiny v klidu pokryje (tzn. i kdyz nejsi nemocny zrovna ty).
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SATAI: tech vynucenych 5 tydnu, resp 5 tydnu dovolene + unlimited zni dost dobre, protoze to resi ten zasadni problem unlimited PTO, kdy se ukazalo, ze si zamestnanci berou min dnu volna
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    NAVARA: se vůbec nedivím, teď mám notebook klávesnici a taky trpím.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DELVIT: To si nosím (resp. mám ve skříňce) vlastní - mám už z domova takový návyk na tvar, rozmístění,… že na eráru trpím
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JIMX: Však si stěžuj svému šéfovi, že neposkytuje kompetitivní pracovní podmínky a ať nad tím zamyslí nebo půjdeš jinam :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    - stále místo
    - kvalitní židle (doma mám SecretLabs, ideálně i s volbou velikosti)
    - zvedací stůl, volitelně s walking padem pod ním (ten pad bych asi bral i jako shared kam si na hoďku-dvě přelezu)
    - 4K monitor + druhý (může být menší)
    - tiché místo na práci, kde nebudu rušen
    - místo na cally, kde bude podobné vybavení (tj. pokud něco prezentuji, mohu to prezentovat na fullHD/4K s Jabrou na stole, místo 14" LCD laptopu a sluchátky na hlavě)
    - lepší kafe (la bohema, doubleshot, fathers,...), čaje, sirupy,... gratis / nějaké lehčí jídlo (jak zdravé, tak pro energii) klidně placené
    - klimatizace na 20-24°C, čerstvý vzduch

    DEEFHA: Tohle všechno doma mám k dispozici, bavím se tedy primárně o srovnání office standardu se svým domácím - ať je office na práci alespoň srovnatelný, když už ne lepší.

    GOSHEWAN: Spíše než ten striptýz by mne napadala nějaká masérka na rychlou záda/šíje masáž :) Ale do vlastních requirements nahoře bych ji nepřidával.

    MLEKAR_STEIN: Co boxovací pytel s prostorem na A4 fotku? :)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Mel jsem kolegu, co bydlel na jachte u San Francisca a odtamtud i pracoval. Kdyz manzella rano odvezla deti do skoly a odjela do prace, tak obcas vyplul do zalivu a sedel na palube pod slunecnikem. Jen nesmel moc daleko, aby mu neslabnul signal. To se da povazovat za dobrej homeoffice, ne?
    SATAI
    SATAI --- ---
    Nebo mrňouse přitáhne něco ze školky a prostě nepočítáš sickdaye a netaháš se s tím k doktorce...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    HOLAKAC: běžný je, že se prostě domluvíš se šéfem, kdy a na jak dlouho můžeš odjet. Ostatně jako v případě normální dovolený, jen prostě nikdo nepočítá a nedá ti stopku, že na ten poslední tejden o Vánocích už ti nezbylo dva a půl dne.
    SATAI
    SATAI --- ---
    HOLAKAC: tak tohle si asi nepředstavoval pod tím pojmem nikdo ;-)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    SATAI: no asi jsem to pochopil blbě, ale GOSHEWAN se ptal na neomezenou placenou dovolenou, to ti snad nikde nedaj (?), nebo se jako běžně sebereš na 4měsíce v roce cestu kolem světa off-grid, 8měsíců odmakáš a zaměstnavatel je spokojenej ? Pochopil bych bych nějakej kompromis.
    SATAI
    SATAI --- ---
    HOLAKAC: jak "mimo"?
    SATAI
    SATAI --- ---
    CERMI_FOX: Tohle jsem slychaval o US. U nas to je takove... no proste ceske. Ty nedelas hovadiny a sef ti nesvini. Oba spokojeni.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Jakože unlimited vyloženě mimo ? Už jsem zažil pár bez-závazkových kolegů, co jeli třeba na měsíc na hory, s tím že dělali odpoledne/večer, a přes den lyžovačka. Ale to je hádám běžná klasika :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    SATAI: tak to je dobré, to funguje hezky.
    Když jsem o tom četl, tak vždycky psali, že si tu dovolenou jde vzít jen pokud má daný člověk vše hotové, což je u programátora s nekonečným streamem čekající práce IMHO nedosažitelný cíl a lidi jsou pak rádi, když si vezmou týden na Vánoce
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    OVECKA_MJ: Vsak. Uctarna uctuje jako dovolenou asi vsechno a neresi. Pro pripad nejakych kontrol je prvnich dvacet dni ta mandatorni, a ta se doklada, a ten zbytek jsou individualni benefity. Ja se v tom mozna malo vyznam, ale pripada mi, ze tam neni nic nejasnyho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam