• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    JINX
    JINX --- ---
    Sorry za mirne OT kdyztak se smazu. Je tady nekdo odbornikem v oblasti pracovni ergonomie? Potreboval bych upravit pracovni prostredi tak abych se vyhnul dysbalancim ktere vznikaji napr. pri pouzivani mysi (ano pouzivani mysi druhou rukou neni pro me reseni protoze jsem proste pravak :-) ).

    Uvazoval jsem nad trackballem a touchpadem ale i to mi nedava moc smysl protoze se to taky ovlada rukou ve specialni poloze...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Hmm.. tak sem taky přes rok patřím:-) btw.. tohle odpovídá přesně mé zkušenosti..

    Is Tech Lead the WORST Job For Most Programmers?
    https://www.youtube.com/watch?v=0EvRSD1-jII


    a propos, chybí mi tahle diskuze.. tak ji zakládám...

    [RUDOLF @ nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade]
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    LUDWIG_: Mam hodne rad tenhle clanek: https://news.microsoft.com/features/the-engineers-engineer-computer-industry-luminaries-salute-dave-cutlers-five-decade-long-quest-for-quality/

    Posilam ho lidem kdyz se ptaj co by to mel bejt ten Staff Engineering.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    LUDWIG_: Super, koukam na to. Ted jsem jak popisuje jak mikrokodoval "microvax" - a vzpomnel jsem si jak jsme na skole psali mikrokod pro DOP, bratru 20 let zpatky...takova nostalgie!
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    LUDWIG_: Gates a Ballmer jsou oba nebezpeční psychopati, pro které bych dělat fakt nechtěl. Jaká je kultura v MS teď netuším, předpokládám, že je to klasický US korporát.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    Jinak Cutlerovi je 81 a momentalne v Microsoftu fusuje do Xbox Cloudu
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    LUDWIG_:

    The Mind Behind Windows: Dave Cutler
    https://youtu.be/xi1Lq79mLeE


    Vic jak tri hodinovy rozhovor s Davem Cutlerem. Zminuje tam i tu knihu, ze ten zivot v zacatcich Microsoftu vykreslila dost nefer jenom o nekonecny drine a rozpadlych rodinach. Ze pry to tak hrozny nebylo a kazdy patek meli integracni meetingy, na ktery prinesli zamestnancum basu piv lol

    Pokud se vam nechce sledovat cely rozhovor, tak na tom kanalu jsou kratke klipy z nekterych zajimavych casti, napr.

    Windows Longhorn and the Worst Code I've Ever Seen: Dave Cutler
    https://youtu.be/vxmZPMg7vIs
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JINX: amazon.de případně jsem loni kupoval lifetime licenci na shodan za pár $
    SATAI
    SATAI --- ---
    JINX: vetsinou jede na zive.cz postupne updateovany clanek o slevach, jak se objevuji na amazon.de. Pripadne na jinych serverech o amazon.com nebo .co.uk
    MUXX
    MUXX --- ---
    JINX: Amazon.de ma zpravidla slevy na jejich vlastni veci. Konkretne premyslim o novem Kindle. Jinak mam na wishlistu tak maximalne meta quest 3, ale ten je moc novej aby na nej byla nejaka sleva.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JINX: pokud najdes, dej vedet :) ... obecne mam pocit, ze jak clovek prekroci urcitou uroven, tak dojdou zdroje, protoze ty vyssi levely nema kdo ucit
    JINX
    JINX --- ---
    QWWERTY: No já bych chtěl ideálně něco advanced. Nevím jestli třeba DataCamp není moc basic. Případně něco podobného bych ocenil :-)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JINX: doufam, ze by treba nejakou akci mohli mit na tryhackme nebo podobnym webu, ale jinak uz mam kurzu, ze nevim co s nima
    hlavne se vyhnout takovym tem akcnim bundlum, ktery nakonec uci educba nebo podobni heretici
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    SUCHRE: jo tak z tech zadna sleva nekouka, prave naopak :)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Domu a podivat se na deti.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    JINX: Za mě v česku: https://www.hlidacshopu.cz/ ...některé slevy jsou imaginární.
    JINX
    JINX --- ---
    Blíží se Cyber Monday a Black Fraiday - máte nějaké tipy na co se podívat?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    A uplne genericky mi prijde ze je tam takovej nutnej mezikrok prestat bejt zamestnanec a chvili bejt freelancer, jinak si clovek muze nabehnout do ruznejch konkurencnich dolozek, IP problemu a podobnejch veci.
    DWICH
    DWICH --- ---
    KERRAY: Dobrý je si to promyslet - co nabízím, kdo je ideální zákazník, co za hodnotu mu to přinese, aby měl důvod to zaplatit, jak k zákazníkovi dostanu atd.

    Dobrý, co zmiňujou i ostatní - s čím jim chceš pomoct? Zkus se podívat na sebe jako na produkt, jako na nějaký řešení. Není dobrý bejt všeználek, ale vybrat si konkrétní use case. Např. máte vývojáře a chtěli byste přejít do cloudu? Se mnou to bude za půlku času (benefit). Máte vývojáře, ale nejsou tolik agilní? Pomůžu vám je odkoučovat a zvýšit produktivitu (benefit).

    Ty další body, co zmiňujou ostatní, taky fungujou - můžeš jít kázat na LinkedIn nebo přednášky o tom, proč by ti klienti měli zaplatit - dáš jim nějakou hodnotu, kterou nemají. Dá se na to přijít tak, že se zeptáš stávajících klientů, co si na tobě cení, proč tě platí.

    Jaká je tvoje ideální zakázka a ideální klient? Chceš to dělat sám na sebe jako freelancer? Vybudovat si osobní brand? Jestli jo, budeš se muset někde nabízet (web, socky)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JARDABEREZA: Jo jo, to jsem delal / delam take. Teda naucit se placat o vecech uveritelne take chvili trva, ale kdyz to clovek zmakne, obvukle to nese ovoce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam