Ale Jo, když jsme přešel na macbook klávesnice (teď s numpad a Touch ID), před asi 15 lety, tak mi stoupala produktivita, tím že jsme skonćil u macbook rozvržení. Ony byli změný v rozvrženi fyzických klávesxg, ale nikdy taková revoluce jako u PC klávesnic. Mám české mac rozvržení. Kde mám k dispozici vśechny programátorské klávesy v českém rozvržení a nemusím mít dual layout. Takže moje cesta přes Magic keyboards byla smooth. Pořídil jsme dokonce macbook klávesnici k herními PC a nastavil macbook layout. Tím se mi v hlavě smazal layout switching. Fascinuje, že mladí kolegové furt přepínají layout klávesnice, řeší mechanické klávesnice. Pro mě tohle zmizelo s macbookem. Dtto. ergonomie windows manageru, prošel jsem hrozně moc pokusy na linux desktopech a teď jsem happy, že ergonomie windows manageru v macbook je konzistentní snad 10 let. Tohle jsou pro mě productice gains, získané věrností platformě. Logicky to bude fungovat každému, kdo přestane hledat rěšení a s néjakým se zžije ať je to gui linux nebo windows.