To jsme jednou tak s kamaradem vzali kontrakt pro Delloite, kde jsme jim refaktorovali nejaky reporting. Puvodne ho psali indove a ti nam meli i validovat vysledky, ze to funguje tak jako ma.
Pri tom refaktoringu, jsme jim opravili vsechny chyby co tam meli. To se jim ale nelibilo, pac to davalo jine vysledky - spravne, ale jine jak puvodne a pac to byl HR system, tak lokalni pani, ktera tomu taky nerozumela, trvala na tom, ze to ma by tak jak to bylo predtim. Nepovedlo se nam jim to na nekolikrat vysvetlit, ze to meli blbe a ze jsme to opravili. ¯\_(ツ)_/¯ Tak jsme ten kod znova zrefaktorovali a pridali jim tam ty jejich bugy a pak byli spokojeni.
Navic nam ty Oracle Database managoval nejakej ind v USandA. Sikovnej chlapik, umel skvele klikat v Oracle Enterprise Manageru a mel vsechna potrebna opravneni - bohuzel vubec nerozumel tomu co dela a cela akce byla o nekolikahodinovych callech ve stylu - "Now what should I do?" Bylo to v pre-screen sharing dobach, takze jsem si musel vsechno rozjet lokalne - Oracle Enterprise Edition, OEM, Change data capture pres Oracle Streams, abych ho mohl navigovat, kde ma co nastavit. Kaaamo, nikdy vic ...