• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    MLEKAR_STEIN: jsem taky zatizenej na trackpoint klavesnici (mam dve desktopovy + thinkpad), protoze nemusim sundavat ruku z mysi, kdyz ji moc nepotrebuju. cloveka to trosku omezuje ve vyberu notebooku (musim mit stejnou kb vsude) a jednou za cas, pri vymene za novou generaci, clovek trpi, pac trosku prehazou klavesy. se soucasnou generaci jsem spokojenej (ta predtim byla dementni, nemela oddeleny Fx klavesy malou mezerou, ta predtim predtim mela ten debilni touchpad, kterej sem musel vypinat, ale jinak byla ok).

co mi na ty desktopovy verzi chybi je podsviceni, z thinkpadu sem si na to rychle zvyk.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QWWERTY: To je úplně jedno, jakým způsobem se komentář v kódu odchýlí od reality. Problém je v tom, že komentáře v kódu nikdy nikdo neudržuje, případně změny, které ten komentář zneplatní proběhnou někde úplně jinde.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    NAVARA: Bylo to slíbeno, ale neudělalo se to.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    SULTHAN: Naše korporátní SDLC požaduje, že všechna dokumentace byla v centrálním doc repository. Jediný odkazy co povolili jsou z dokumentaci je do naší git repository, protože je tam historie. Nebo když chceme referencovat vendora. Odkazy do confluence zakázali. Přišlo mi to trochu moc, ale po čtyřech letech - kdy jsme přešli z bitbucket na github, dvakrát se změnil repozitář v kterém dokumentace je a vidím, jak se hýbou různý části ekosystému. Tak rozumím, že to ani jinak nejde;-)

Ale má to výhodu, pokud něco má CI, tak k tomu najdu i dokumentaci v centrálním systému. Problém, je získat CI;-) Ale za ty roky udělali i kvalitní vyhledávání v centrálním repozitáři dokumentace. Bohužel, jak budoucnost není rozprostřena rovnoměrna, tak i stav různých služeb je v rozptylu moderní služba versus horor z devadesátkových let, který i po upgrade, to posunul z hororu z osmdesátých let. Nějak chápu, že ukočírovat ten šílený interní model, co vznikal desítky let je práce a přitom zachovat očekávané depence je na deset+ let.

Imho IT firmy mají výhody, že si nenesou některý IT nánosy od šedesátých let.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SULTHAN: Což tedy nenechat na původní doméně jednoduchou proxy s redirectem (a zachycení používaných adres, které je potřeba někde upravit), je imo design fail :)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    "future bugs" - love it!
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    AXTHEB: imho to nejsou "future lies", ale spis technicky dluh. dokumentace se proste musi aktualizovat a patchovat uplne stejne jako zbytek kodu
    a nebo by jsi mohl kod prebrandovat na "future bugs" :))
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SULTHAN: Vždyť to říkám, Future lies.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    AXTHEB: Jenom k těm externím odkazům do dokumentace bych měl takovou klasickou legrační příhodu, že se u nás před nedávnem migrovala confluence a jira do cloudové verze, která má samozřejmě úplně jiné adresy, takže naše všechny odkazy do dokumentace přestaly fungovat.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VYHULENY_UFO: Mam tiez nejaku obycajnu, v praci aj doma. Mys taky. Vlastne to bude oboje nejaky ten zakladny set. Ale ja mam male ruky, tak mi zatial asi najviac vyhovovali tie mini cestovne. Jedine, co som sa naucila, bolo striedat ruky, ked je zrovna treba.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Tak dneska jsem měl zase diskuzi s Indama. Zakomentovali CSS selector:
    * {
    flex-shrink: 0;
    }

Tak jsem se jich ptal jestli vědí co to dělá, jak to funguje a proč to zakomentovali. Prý se někde překrývaly dvě formulářové pole a tímhle to prý spravili. Ale že tím přestylovali úplně všechny elementy na všech stránkách už nevěděli. :-|
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    ALMAD: Jo a dalsi vec, je u nich extremne velkej rozdil v komunikaci v osobni rovine (ala DMs) a v tom co povazujou za verejnou komunikaci (aka public channels).

Jakoze maj na to jiny pristupy a gramatiky co se propisujou i do anglictiny kdyz clovek vi kam koukat.

Coz je teda nahovno protoze ty uzitecny veci clovek musi posbirat individualne, ale zase, pracovat se s tim da (a neni to takovej rozdil proti korporatu kde se pisemne a verejne lidi k necemu zavazali jenom s rukama zkroucema za zady a VP zakleknutymu na krku).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NAVARA: neresim. klavesnice jsou primarne spotrebni material. tak pred 25 lety jsem delal s typkem, absolventem matfyzu, ktery k programovani pouzival jeden prst na pravy ruce.. vzdycky rikal, ze to staci a druhou ruku ma pro listovani manualem. akorat teda programoval divny vedecky aplikace a tam asi neni pozadavek na rychlost jako v komercnich korporatech.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak jsem to měl roky s HP standard 2004, ale pak jsem si pořídil mechanickou s vyšším zdvihem a už jsem té HP pomalý jak na jakékoli cizí
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    VYHULENY_UFO: v praci mam klavesnici Lenovo Trackpoint II
    domu jsem si koupil na zkoušku asi za 800Kč nějaou krátkou bez numerické klávesnice.

to lenovo trackpoint mi vyhovuje asi nejvic.
    je malá, nízká, má pro mě dobré umístění kurzorových šipek a Pg{Up/Dn} a větší Enter
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JARDABEREZA ETKAR: Jejich kultura je furt extremne hierarchicka. Ta cast “delam podle zadani a ne podle logiky” je proto, ze kdyz se odchylis od jasneho zadani vic seniorniho cloveka, tak je to dost nerespektujici a problem. Ja si myslel ze je to teda hlavne v jejich hlavach, ale pak sem videl jak se manageri chovaj ke svejm podrizenejm a uz si to nemyslim.

Je s tim problem i z druhy strany: jako Staff sice nemam problem s tim ze by nedelali co reknu, ale jaksi nedaj feedback. Takze kdyz reknes “delame X napric tymama, prosimte udelejte to i u vas”, tak ti ne vzycky rekne “ale to je u nas picovina protoze to spusti jadernou fuzi z Y”, ale spis “jasne udelame” (coz navic pri pouziti tehle fraze znamena “lol no”, protoze jak tam neni casovej udaj tak to znamena “…nekdy”).

Ty lidi dost casto vedi ze to co delaj je spatne, neni to nutne o nedostatku schopnosti, jenom proste…se s tim clovek musi naucit pracovat.

(A taky nerikam ze vsichni, my najimame myslim dost dobre, je tam samozrejme velky procento lidi co chtej proste nejak vydelavat nekde a slibi za to cokoli)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VOY: tyvle, vazne jsem doufal, ze se objevi nejakej komentar ve stylu "skoncil jsem u uplne obycejny klavesnice". mam to taky tak, zasadne bezny klavesnice do 500kc, kdyz ji vzteky roztriskam (coz uz se dlouho nastesti nestalo), tak proste koupim novou. jedinou zmenu, kterou jsem pred lety udelal, ze sem poridil vertikalni mys...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SH_PANDA: To ma i odborny termin - "bug-to-bug compatibility".

Kdysa jsem delal na 100% custom JVM (takova ta vec co je zajímava, sexy, cool, ale neni vlastně potřeba a ktera se nakonec ukazala naprosto pro mou karieru :-) Jedna z veci co me dost potrapila byla implementace threadu kdy zrejme Sun/Oracle nedokazali prijit na to, proc se sem tam thread vzbudi aniz by pro to mel duvod a tak pridali do dokumentace "or may wake up spuriously". Naivne jsem si myslel, ze to znamena, ze kdyz se neprobudi "spuriously" tak to nebude vadit - "may" neni "must". Akorat Tomcat na tom chovani zavisel, takze abych ho rozjel, musel jsem vhodne nasimulovat ten "spurious wakeup"...
    HAPPPY_MAAN
    HAPPPY_MAAN --- ---
    JINX: IntelliJ Idea Ultimate Edition :)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ETKAR: Beztak je to všechno Jugaad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam