• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    PJOTRIK: Mam sice v prdeli koleno je om jedno, ale ortoped mi teda rotoped pod stul doporucil. Ne na posilovani, ale na spinning, a melo by to pomahat na problemy s obehovou spustavou z toho ze dlouho sedis, a pro lidi co maj artitidu jsou to “promazavaci pohyby” co maj zlepsovat funkci toho kloubu.

Nicmene jestli to je k necemu i zdravejm lidem netusim :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MIC: Můžu prodat malý pás na chození ke stolu. Nezabere moc místa. Moc to nepoužívám.
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    NAVARA: ale jo, ja to rikam z pozice cloveka co rotoped doma ma a obcas i vyuziva, mam operovany obe kolena a potrebuju je nenasilne posilovat. Ale myslenka, ze si rotopedem budu kompenzovat sedavy zamestnani, je scestna
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PJOTRIK: Záleží jak moc špatně na tom jsi, případně v rámci rekonvalescence

e.g. https://www.alza.cz/sport/vifito-minibike-mb50-d12409437.htm
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    MIC: to je IMHO pakarna. Sezeni je (ne)pohyb ktery pretezuje vsechno mozny, kolo/rotoped v podobne zkraceny poloze jeste pridava zabirani silou, stejnyma svalama co uz jsou pretizeny. Udelas pro sebe lip, kdyz obcas na 5 minut odsunes zidli a klidne pri cteni neceho na monitoru se budes vestoje protahovat.
    MIC
    MIC --- ---
    Nevim kam na zkušenosti, tak zkusím tady... přemýšlím zda pořídit rotoped ke klávesnici. Resp. už roky odkládám myšlenku pomalu pohybujícího se pásu, ale tuhle jsem viděl ve videu týpka u klávesnice na rotopedu samo otočným jak kanc. křeslo a přišlo mi, že to není vůbec blbej nápad... taky je to mimochodem mnohem menší krám do domu :-)
    Problém je, že bych chtěl koupit napoprvé nedebilní, ale většina nabídky vypadá buď jako kyklací kepl, nebo jsou to rotopedy s mega velkým debilním displejem plným chytristik, což nechci, protože já nechci v nějaký pos. aplikaci optimalizovat svůj tréningový plán, ale jen tak si u kompu sem tam zašmrdlat nožičkama. Díky za případné rady.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    jeste k AI, kdyz treba nevite, co s tim, hledam inspiraci/e:

How I use ChatGPT daily (scientist/coder perspective) | Bart Wronski
    https://bartwronski.com/2024/01/22/how-i-use-chatgpt-daily-scientist-coder-perspective/
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    skoda, uz jsem o pristup na aix prisel.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Pratele, poprosim o pomoc tady (neb tady jsou zkuseni harcovnici), kdo mate pristup na AIX 7.1 a novejsi, jaky se tam pouziva object format?
    Pouzival se XCOFF, pouziva se stale?

A ktere systemy pouzivaly / pouzivaji ECOFF? Vim ze Irix (minimalne do 5.x), Ultrix, Tru64, OSF/1 a historicky Linux na MIPSech. Jeste neco dalsiho?
    VESELYSKEPTIK
    VESELYSKEPTIK --- ---
    QWWERTY: I bez maker je každý tabulkový kalkulátor velmi použitelný interpret funkcionálního jazyka.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    tvl jak je mozny, ze dite ma sesynchronizovanou stolici s mym dennim scrum mytinkem :)

"ha, tata ma sluchatka, du srat"
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    PJOTRIK: do VBA jsem portnul cast networkx. Uff. Those memories ...
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    JANFROG: Je, je to problem.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    E2E4: tohle ted řešíme. Zákazník má nějaký starý MES, na kterém bylo mnoho let vývoje. Ten dosluhuje a chtěj nový. Jenže to musí být do konce srpna hotové. I kdybychom teď začali, tak analýzu a technickou specifikaci budeme mít nejdřív v dubnu/květnu. Takže je musíme přesvědčit, že do srpna jo, al etřeba jen se 40% požadované funkcionality. Zbytek do roka a do dne.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ANT_39: To je dost tezky udelat smysluplne aby to nebylo jak roubovat brambory s rajcatama (tj. hodne na silu).

Navic bys to musel mit vsechno v jednom jazyce coz jde, ale nepovazoval bych to za dobry napad. A interop mezi jazyky je dost problem i v 2025 :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ANT_39: (Byt samozrejme zalezi, kolik to toho per packet na te rychlosti upocita, no.)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ANT_39: Z toho hlediska mi BTW pripadal sympatickej ten HelenOS na matfyzu, kde na tom myslim delaj diplomky. Kdyz jsem byl na FIT VUT, tak tam nekteri delali diplomky tusim na liberouter (?), coz bylo tehdy mimo muj zajem (a dnes me to zivi :) ). Ted koukam, ze to v nejake forme snad porad existuje, ale naprosto netusim, jestli to vyuzivaji na diplomkovani atp. 400Gbps loni nebylo vubec spatny, Mellanox IMHO prodava bezne 800Gbps, a 1600Gbps je demonstrovany, ale IMHO se to furt neprodava.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    AXTHEB: Zcela seriozne, vzdycky mi prislo, ze by projekty na vejsce na sebe mely vic navazovat, ale on je IMHO problem v tom to naretezit tak, aby to davalo smysl. Mozna neco jako textovy editor by fungovalo: zacnes nejakou knihovnou pro spravu textovyho bufferu, a postupne dodelavas ruzny de/serializace, regexy, GUI, TUI, RPC, podle toho, kterej predmet zrovna mas.
    SATAI
    SATAI --- ---
    AXTHEB:
    1 Nelze dvakrát vstoupit do téže řeky,

[podle Hérakleita,

3 ani se nelze dvakrát dotknout smrtelné bytosti v témže stavu,

neboť ta se hbitou a rychlou proměnou]

5 rozptyluje a znovu shromažďuje.

[A vlastně se ani nespojuje znovu a někdy později,

7 ale spíše se zároveň spojuje i opouští,]

přichází i odchází.
    HOLAKAC