• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    JANFROG: my levaci mame vyhodu, drzime mys v prave ruce a muzeme si stale delat poznamky a uzivat schopnejsi ruku...
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    u myši položené na stole mi vadí, že to namáhá rameno.

mě nejvíc pomohlo poridit si air mouse.
    tedy myš, která se nedrží na stole, ale normálně v ruce.
    na otestování jsem si koupil tohle
    AIR MOUSE Trackball Presenter Wired Mouse - Ergo-product
    https://www.ergo-product.cz/en/air-mouse-trackball-presenter-wired-mouse--y-10/

a teď si chci koupit něco co nude trochu kvalitněji vyrobený (a dražší)

plus používám externí trackpad.

a halvně to střídám.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    NAVARA: to je presne ono
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SH_PANDA: Tuto pozici tu samozřejmě máme :) Stůl si tedy musíš představit, ale je to tam
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    SH_PANDA: blbe jsem poskladal vety pri editu. 26 let totalne neerkgonomickeho sezeni. Apple prislusenstvi jenom 15 let. Ted doma nejaka svitici CZC klavesnice + mys, kterou si vybral syn :D
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    tak vam to ergonomicke okenko trochu naborim - casto sedim tak ze mam jednu nohu na zidli pod zadkem a druhou na stole. V kresle spis lezim nez sedim. Porad se ruzne premistuju. Stul mam nizko, obe predlokti na stole. Dlouhe leta jsem pouzival jenom apple magic mouse a apple keyboard. 26 let. Nejvetsi pain byli 2 asymetricky umistene monitory - po asi 2 letech jsem zacal mit problem s rotaci na stranu, na ktere nebyl monitor. Vyresil jsem to jednim ultrawide a tim ze jsem spal na brise vyrotovanej do strany, do ktery mi to slo blbe + joga. Po par mesicich se to spravilo.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ALMAD: Čím ho nahradíš?
    MIC
    MIC --- ---
    ALMAD: Mě by střídání nefungovalo, resp. bych zapomínal tu pravidelnost střídání. Mít dvě zařízení každý z jedný strany je imho ideal.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    VOY: To zalezi jde delam…nejdulezitejsi rozliseni je, jestli firma pouziva fixed time variable scope a nebo naopak. To vetsinou trva protoze casto rikaj neco jinyho nez delaj. Podle toho jak to funguje, a to se vetsinou odviji podle planningu, tak se hodi pristup k tymovymu planovani.

Nekde se hodi waterfall, vzacne i ten scrum. Nejcastejc ale pouzivam osobni inovaci, Todo List (tm) s terminama (r), kterymu vetsinou rikam Kanban aby to znelo odborne, ale Kanban jako takovej vetsinou ignoruju protoze stejne jako Scrum funguje jenom u specifickejch tymu za specifickejch podminek co skoro nikde nejsou.

Vetsinou mi staci tejdenni az dvoutejdenni planning, retro podle toho v jaky fazi je tym, a periodicky se ptat “stihame tu podstatnou vec ke ktery sme se zavazali?”.

Ale taky delam jenom v urcitym uzkym oboru, zejo :)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Měl jsem podobný problém a s rukou. Přehazování myši funguje,ano měl jsem pravou ruku přes měsíc nepoužitelnou, tak jsem se naučil používat pravou myš nalevé ruce. Teď jsem si pořídil kinesis advantage 360 jako klávesnici a kensington jako trackball a myš použiji jen občas. Problémy postupně vymizely.
    VOY
    VOY --- ---
    ALMAD: a co zavedes az ten scrum mas vymycenej? :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    SUCHRE: A znas nejakou ergonomickou co je na to dobra?
    VDFLAT: Tak asi skoncim…
    MIC: Ja mam scrum taky rad, kam prijdu, tam ho vymytim, produktivita a spokojenost
    rychle stoupne a je to takovej jednoduchej quick win :)
    MIC
    MIC --- ---
    ALMAD: Ja mám taky vertical mx na pravou a na levou normálně další malou usb myš, už mě to před dobou přinutilo používat myš levou a teď to tak různě střídám, třeba takový scrollování kolečkem je vlastně snažší na tý malý levý než na vertcial ;-)

A k tvojí předchozí otázce, nejvíc co mi na ruce pomohlo, když se tak zpětně ohlédnu, tak nejvíc operace karpálů a pak změna firmy které fakturuju, takové to že člověk má mentální prostor si uvědomit že nemusí tu myš křečovitě svírat, zkroucenej jak dement, ve stresu mačkat věci honem sem a honem tady...
    A ano, i já jsem po letech různých lead bla pozic zjisitl, že je vlastně prima si tak hezky zaprogramovat :-) ... zlatej scrum
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Sice to je potreb chvili trenovat, ale stridani levy a pravy u mysi funguje nejlip
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Jsem levák, myš mám v pravé ruce. Aktuálně Logitech G604. Existuje nějaká spolehlivá MMORPG vertikální myš? 8 tlačítek minimálně - mám na nich namapované skripty. Díky.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JANFROG: Ja sem pravak a mam Vertical MX, ale prave by me zajimalo i neco na levou protoze s normalni mysi mi dost pomahalo to stridat. Prava je stejne prirozene pretizena na normalni klavesnici z toho kdyz je enter i backspace na maliku misto na palci, a navic obcas prehmatavam na sipky a numerickou klavesnici.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ALMAD: Mam v kancelari zimu. Takze si furt strkam ruce do kapes a/nebo ruzne "cvicim" abych se trosku zahral :-)

Co se tyce mysi, ovladat mys levou je hereze! (jsem levak :-) Ja mam tuhle: https://www.ebay.co.uk/itm/186719405816
    (jen verzi pro pravaky). Zacatkem dubna letim do Prahy, pokud chces muzu Ti to privezt (->posta).
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JANFROG: Co za hack? :)

Vertikalni mys mam taky protoze mi to doporučil fyzioterapeut, ale mam rozporuplne pocity protoze sem nesehnal na levou, tak nemuzu stridat—kdyby tu nekdo vedel, byl bych rad
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ALMAD: Jo jasne, to byl jen blbej vtip.

Jako ja s tim zatim nemel nikdy nejake velke problemy. Parkrat mi prislo ze me mirne boli ruka od mysovani, tak jsem s ni vic cvicil a min pracoval a za par dni pokoj.

Ted na to mam docela hack a ruce mam na klavesnici a mysi min nez pred tim, ale neni to pro kazdeho. Plus jsem si poridil zraloci ploutev (vertikalni mys), spis teda ze to vsichni vychvaluji nez ze bych s normalni nejak trpel.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JANFROG: To delam, ale z pohledu rukou moc nevidim rozdil :)

(mam teda jeste protahovaci cvik co mi prijde ze pomaha dost, ale.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam