• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    JANFROG: btw tady je nejake p0rno na ktere jsem onehda narazil :)
    JP's Website · 2024-11-22 · My new POWER Indigo 2
    https://thejpster.org.uk/blog/blog-2024-11-22/

( pripadne jeste jedno i kdyz z jineho soudku: https://oldvcr.blogspot.com/2025/03/more-pro-for-dec-professional-380.html )
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    My jsme doma meli nejdrive 8080, pak 486, pak snad PII ale pro me osobne nejvetsi game-changer byla pracovni stanice od SGI (Indy). Uzasnej stroj.
    A mate pravdu, jsem "spoiled kid".
    FARIN
    FARIN --- ---
    MLEKAR_STEIN: osvícení rodiče nám domů pořídili 286 a poté 386 upgrade. I tak vyvalo trochu pozvednute obočí když jsem v 18 dostal do ruky peníze ze sporeni a ja ihned polovinu vybral a za ně pořídil Pentium. Ale jak říkáš, byla to dobrá investice.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    První PC nám naši koupili v roce 1998 na Vánoce - Cyrix 200 Mhz, 16 MB RAM, 2.1 GB HDD, S3Trio 4 MB, Windows 95. To byl panečku stroj, a spousta starých her ke hraní :)
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    všem co.mohli mít jako děcka doma počítač normàlně závidím. ja si koupil comp až v pětadvaceti,.kdy jsem vzal vlastni vydělaný penize a rodiče poslal doslova doprdele. dalších pět let jsem poslouchal kecy na téma 'k čemu ti to bude a co si tím dokazuješ"
    hubu začali drzet až v momentě kdy jsem o pár let později jim vysvětlil, že se tremi roky praxe v IT mám lepši peníze jako pasáček widlí na úřadě, než oni s padesáti lety praxe.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    SUCHRE: lol ja mel u matury za ukol udelat ve wordu takovy ty zahnuty napisy z truetype fontu. dostal sem za 3, protoze cerstve nainstalovane windows 95 a office na te 486 bezely jak z prdele, takze vetsinu casu vyhrazeneho na ukol zabralo startovani widli/wordu :) a informatikar, kterej by mel pochopeni, byl nemocnej, takze me zkousela cestinarka, kterou JA sem doucoval informatiku. co informatiku - i jak se zachazi s mysi tvl, pamatuju jak odstrkovala monitor, pac potrebovala mysi popojet jeste kousek :D bestije nevdecna ;)

mam francouzkej gympl v pisku btw :)
    PES
    PES --- ---
    JANFROG: Didaktik? Pche! PMI-80 a PMD-85 (výkovek IQ-151 raději nezmiňuji)...
    ...samo pak také Atari800XL/130XE, Comodore Amiga500 (jó, Motorola68000 to byl tehdy procesor! kam se hrabalo nějaké 8086/286/386)...
    ...a pak klasická linie 386/486/586/Pentia atd. až dodnes (teď už ty procesory ani nepočítám, něco doma, něco u klientů) a samo "hardcore" beru skoro jako závan retro STM32/ESP8266/ESP32...
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    JANFROG: Francouzska sekce GJN
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    FARIN: My mladsi jsme Didaktik nikdy nevideli (bezici :-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SUCHRE: Ty jo, ja uz nevim co jsem mel za ukol u maturity. Kam jsi chodil na stredni?
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Mam pocit, ze to bylo naposled, co se mi kdy povedlo napsat kod bez preklepu nebo chybejicich stredniku, apod.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Pri maturite jsem psal pascal kod kridou na tabuli a hadam, ze krome ucitele informatiky a me nikdo ze zbytku komise naprosto netusil, oc tam bezi, bylo to dynamicky vytvoreni vicerozmernyho spojovyho seznamu a nasledny sortovaci funkce. Sam jsem byl prekvapenej, ze to fungovalo na prvni dobrou.
    FARIN
    FARIN --- ---
    nj my mladsi meli Didaktik jen na hrani. Realny programovani az v Turbo Pascalu v DDM a na ZS, kde uz meli PC XT.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    KLEINZACH: ja si dodnes pamatuju, ze kdyz jsem po 4 letech programovani v Basic na Didaktic M, presel k PC 286, tak se mi to zdalo jako debilni masina. Nema to pocitac v klavesnici, ale ve veliky krabici, dela to ramus a nema to zakladni prikazy na klavesach a musis vse vypisovat. Proste naprosto nevhodny nastroj :D :D :D
    Ale zvykl jsem si sakra rychle.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Je to příliš dobré na to aby to byla pravda :-D Chtělo by to nějaký spinoff seriál Sillicon Valley... byla by to dobrá zápletka.

BESH
    BESH --- ---
    IXTREMIST: Fiction je to rozhodne. ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    IXTREMIST: parodie, IMO velmi zdařilá
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    IXTREMIST: ovšem to, že AI napsala kód správně na první pokus silně smrdí :-)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    MARASAN: Can be. ale i kdyby byla, tak myslím, že je to až děsivě přesný :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MARASAN: heh, možná by bylo zajímavý tohle dát to přijímacího pohovoru jako test inteligence a paranoie. :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    IXTREMIST & AMBIENTIUM: A neni to fiction ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam