• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DATEL: Já se učil pascal na Robotronu EC1834 :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    A kdo se učil na Slušovickém TNS? 😁 Já konkrétně TNS-GC, a na ném Pascal. Na základce v kroužku, který vedl školníkův syn. Ten tehdá pracoval právě ve Slušovicích na téěhto mašinách, tak měl možnosti. Jakmile dorazily PCčka, tak je tam postupně taky tahal. Ale doma jsem programoval do sešitu a pak to v kroužku přepisoval 😁
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    My jsme doma meli nejdrive 8080, pak 486, pak snad PII ale pro me osobne nejvetsi game-changer byla pracovni stanice od SGI (Indy). Uzasnej stroj.
    A mate pravdu, jsem "spoiled kid".
    FARIN
    FARIN --- ---
    MLEKAR_STEIN: osvícení rodiče nám domů pořídili 286 a poté 386 upgrade. I tak vyvalo trochu pozvednute obočí když jsem v 18 dostal do ruky peníze ze sporeni a ja ihned polovinu vybral a za ně pořídil Pentium. Ale jak říkáš, byla to dobrá investice.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    První PC nám naši koupili v roce 1998 na Vánoce - Cyrix 200 Mhz, 16 MB RAM, 2.1 GB HDD, S3Trio 4 MB, Windows 95. To byl panečku stroj, a spousta starých her ke hraní :)
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    všem co.mohli mít jako děcka doma počítač normàlně závidím. ja si koupil comp až v pětadvaceti,.kdy jsem vzal vlastni vydělaný penize a rodiče poslal doslova doprdele. dalších pět let jsem poslouchal kecy na téma 'k čemu ti to bude a co si tím dokazuješ"
    hubu začali drzet až v momentě kdy jsem o pár let později jim vysvětlil, že se tremi roky praxe v IT mám lepši peníze jako pasáček widlí na úřadě, než oni s padesáti lety praxe.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    SUCHRE: lol ja mel u matury za ukol udelat ve wordu takovy ty zahnuty napisy z truetype fontu. dostal sem za 3, protoze cerstve nainstalovane windows 95 a office na te 486 bezely jak z prdele, takze vetsinu casu vyhrazeneho na ukol zabralo startovani widli/wordu :) a informatikar, kterej by mel pochopeni, byl nemocnej, takze me zkousela cestinarka, kterou JA sem doucoval informatiku. co informatiku - i jak se zachazi s mysi tvl, pamatuju jak odstrkovala monitor, pac potrebovala mysi popojet jeste kousek :D bestije nevdecna ;)

mam francouzkej gympl v pisku btw :)
    PES
    PES --- ---
    JANFROG: Didaktik? Pche! PMI-80 a PMD-85 (výkovek IQ-151 raději nezmiňuji)...
    ...samo pak také Atari800XL/130XE, Comodore Amiga500 (jó, Motorola68000 to byl tehdy procesor! kam se hrabalo nějaké 8086/286/386)...
    ...a pak klasická linie 386/486/586/Pentia atd. až dodnes (teď už ty procesory ani nepočítám, něco doma, něco u klientů) a samo "hardcore" beru skoro jako závan retro STM32/ESP8266/ESP32...
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    JANFROG: Francouzska sekce GJN
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    FARIN: My mladsi jsme Didaktik nikdy nevideli (bezici :-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SUCHRE: Ty jo, ja uz nevim co jsem mel za ukol u maturity. Kam jsi chodil na stredni?
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Mam pocit, ze to bylo naposled, co se mi kdy povedlo napsat kod bez preklepu nebo chybejicich stredniku, apod.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Pri maturite jsem psal pascal kod kridou na tabuli a hadam, ze krome ucitele informatiky a me nikdo ze zbytku komise naprosto netusil, oc tam bezi, bylo to dynamicky vytvoreni vicerozmernyho spojovyho seznamu a nasledny sortovaci funkce. Sam jsem byl prekvapenej, ze to fungovalo na prvni dobrou.
    FARIN
    FARIN --- ---
    nj my mladsi meli Didaktik jen na hrani. Realny programovani az v Turbo Pascalu v DDM a na ZS, kde uz meli PC XT.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    KLEINZACH: ja si dodnes pamatuju, ze kdyz jsem po 4 letech programovani v Basic na Didaktic M, presel k PC 286, tak se mi to zdalo jako debilni masina. Nema to pocitac v klavesnici, ale ve veliky krabici, dela to ramus a nema to zakladni prikazy na klavesach a musis vse vypisovat. Proste naprosto nevhodny nastroj :D :D :D
    Ale zvykl jsem si sakra rychle.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Je to příliš dobré na to aby to byla pravda :-D Chtělo by to nějaký spinoff seriál Sillicon Valley... byla by to dobrá zápletka.

BESH
    BESH --- ---
    IXTREMIST: Fiction je to rozhodne. ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    IXTREMIST: parodie, IMO velmi zdařilá
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    IXTREMIST: ovšem to, že AI napsala kód správně na první pokus silně smrdí :-)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    MARASAN: Can be. ale i kdyby byla, tak myslím, že je to až děsivě přesný :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MARASAN: heh, možná by bylo zajímavý tohle dát to přijímacího pohovoru jako test inteligence a paranoie. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam