• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    DARK_ONE: Dík, kouknu. Jsem mírně skeptickej, protože často mám X commitů, který postupně mění jednu část kódu, a netuším jak dobře je schopný to dělat tu disambiguaci, ale v průměru by to mělo být užitečný.
    DARK_ONE
    DARK_ONE --- ---
    ANT_39: mám to podobně. Čímž jsi mi připomněl 'programátorský life hack' jehož objevení mi nedávno udělalo radost (skoro stejnou, jako kdysi autojump) - git absorb --and-rebase.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    JARDABEREZA: git rebase --interactive. Půlka mých stromů má nahoře pár wip commitů s všelijakým bordelem.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Já se to snažím spíš redukovat... pokud něco neumím vyřešit dnes, tak to nechám ve stavu, že je to dojebané jenom na jednom místě a ne na 7 místech ve 4 souborech :-D. A hlavně dokud to nefunguje, nedělám comit, abych měl šanci to odjebat :-D S tím se dá usínat.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    SULTHAN: To ja si zadne nezkompilovatelne poznamky psat nemusim, oni se pres noc napisou sami! (co se vecer prelozilo se rano vetsinou uz neprelozi :-)
    MUXX
    MUXX --- ---
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    KLEINZACH: To přesně dělám. Napíšu si nezkompilovatelnou poznámku, aby mi druhý den naskočil hned v hlavě kontext.
    SATAI
    SATAI --- ---
    NOHOUS: spánkem spravedlivých
    NOHOUS
    NOHOUS --- ---
    SATAI: jak můžeš usnout s failujicim testem??
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    QWWERTY: to nesmi byt spoustu TODO v existujicim (produkcnim) kodu :-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    QWWERTY: dobré je napsat si failující test a pak jít. Pokud to jde.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KLEINZACH: comment anchors ftw - na konci dne dodelam "TODO" flagy a IDE mi da dalsi den prehledny list, kde presne na co musim navazat
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    JIMX: a hlavne mi to rano pripomene kde sem vlastne uplne unavenej skoncil :) nejlip jeste nejakym nezkompilovatelnym komentarem "TADY SE TO MUSI DODELAT"
    JIMX
    JIMX --- ---
    Tak když si můžete dovolit věci dokončit a pak teprve od tý práce jít ... u mne, když přijde čas, tak prostě jdu ... takže díkybohu za to, že NB se dá zaklapnout a když ho z půl hodiny někde jinde otevřu, tak zůstane tam, kde byl :-)
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    co mi teda hodne pomaha, abych nemyslel na práci je, že zásadně pracovní počítač vypínám, žádný tadyhle si dám sleep a ráno se k tomu vrátím jak je to otevřený, hezky pozavírat. To mě totiž donutí věci dodělat do nějakého stavu, kdy se to dá poukládat, případně si napsat poznámku.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JON: bublina v krvi neboli vzduchova embolie je celkem pruserovy stav, ktery umi zabit. To te vazne uklidni? :-) Ty musis mit nervy ze zeleza.

Jinak me pomaha myslet pred spanim na (zemni, stavebni, ...) praci - v blizkem horizontu mam v planu vykopat drazku na trubku. A kdyz na to zacnu myslet pred spanim, mozku se nechce delat fyzicka prace a radsi usne.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    se spankem sem taky dlouho problem. a pak sem se naucil tak, ze necham v pocitaci kod hezky pripravenej tak ze zavru komp a vse zapomenu a jdu na kvalitni odpocinek. ran pak prijdu a otevru a vim kde jsem pokracoval. jak rikaji mystici. po praci nesmis ani jednu myslenky pustit , o praci..
    Proste po praci na ni uz vubec nemyslim... velmi mi to pomohlo...
    BESH
    BESH --- ---
    Na me teda naprosto spolehlive funguje metoda, kdy si dam na nejmensi moznou, ale stale srozumitelnou hlasitost, nejakou nenarocnou audioknihu do jednoho ucha, dam 30 minut sleep timer a vetsinou dam jen prvnich par vet a spim. Uspava me podobne i cetba klasicky knihy, ale nemuzu v posteli svitit kvuli spici manzelce. Naopak teda aktivni premysleni nad cimkoliv na me nikdy moc nefungovalo.
    JON
    JON --- ---
    tak ono vpodstate presne popisujete techniku "zklidneni mysli", jen tradicne se soustredi na dech nebo na tmu/prazdno, proudeni bubliny krevnim recistem apod. Proto to taky funguje s "ucenim se veci", ktery jsou dost komplikovany a dost abstraktni, ale nefunguje to s myslenim na realne aktualni problemy (notabene este na kterych je clovek nejak emocne zainteresovanej).
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JINX: Mám to také, ale naučil jsem se to vypnout. Nejlepší je mít u postele zápisník zapsat si to a najednou se ti chce spát.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JINX: taky to mam uplne naopak, treba i kdyz v noci na chvili procitnu a vzpomenu si na problem, tak su v pytli a nespim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam