VOY: jj, taky jsem mival obedy/vecere v praci zadara - a byly dobre, i na lokalni konkurenci (v Karline vyber byl) ... cesta do prace na kole, bylo to fajn - ja nerikam, ze kancl nema svoje kouzlo ... ale to proste zalezi na stylu zivota - remote je proste svobodnejsi, muzes zit v prirode, deti mohou behat v lese kdykoliv se jim zachce, nemusis resit parkovani ani agresivni ridice, atp. To uz je ale o nejakych osobnich preferencich. Pokud jde ale o produktivitu, tak nikdy jsem ja osobne neudelal tolik prace, co poslednich 6 let, kdyz jsem prave na 100% remote. A jako hlavni duvody vidim:
- mam na praci klid (zadny open space), tohle se asi extrovertnejsim lidem z HR nebo managementu tezko vysvetluje, ale lidi s INT* profilem, kterych je v technictejsich pozicich hodne, proste potrebujou klid na praci - expresivniho herce clovek taky nezavre do kumbalu s kompem, at neco tvori ... vysledek by byl podobny:)
- zaridim si prostredi presne tak, jak mi vyhovuje (opravdu _dobry_ monitor, otevrene okno/cerstvy vzduch, atp)
- mam velkou motivaci, protoze tady na periferii podobne dobrou praci jen tak nesezenu, takze nejen ze chci, ale _musim_; ve meste jsem byl mene loajalni, protoze tam neni zmena takovy problem
- muzu pracovat tehdy, kdyz to me vyhovuje, a ne podle nejakeho zabehleho 9-17 rezimu: flexibilka je sice standard, ale cesta do kanclu predstavuje vyrazne fixni casove naklady - neodskocis si na 30 min, aby jsi dite dovezl do hudebky, napriklad. Po obede, kdyz mam postgastralni demenci, tak neni problem se na 20' natahnout. Pak jsem mnohem produktivnejsi. V kanclu, kdyz jsem se natahl na gauc a zavrel oci, tak na me cumeli a prislo jim to nepatricne. Prej si mam dat kafe. Ale to je nesmysl - unava proste rika, ze si mas odpocinout. Vetsina kanclu, kde jsem kdy pracoval, fungovala jako takovy tovarni shopfloor 21. stoleti. Akorat misto soustruhu lidi maji kompy.