WEWERKA: heh, rekl bych ze moje naroky problemem nebudou, ja chci vetsinou jen to nejlepsi. Nefungujici odsavani bych vyhodil nejpozdeji po tejdnu a na to moje fakt zadny stiznosti nemam :-)
Ja jsem se ted podival na video kde Winkler predstavuje svoje novy odsavani (asi ctvrty v rade, to jsem si zapamatoval spravne, ze s tim dost bojoval). To co tam ukazuje je Laguna PFlux 3, a dela to hodne dobrej dojem, i on sam zni konecne celkem spokojene. Jedno z tech ktery ho moc nenadchlo bylo neco od Jet, ale neni tam videt ktery presne to bylo.
V tom videu zminuje ze pro vykon hrajou roli dva parametry: objem vzduchu za hodinu a podtlak kterej to umi vyrobit.
Pro zajimavost jsem si porovnal ten Jet na kterej jsi mi poslala link s tou jeho lagunou. Cenove je ta laguna nepatrne drazsi, nejvetsi rozdil je asi v tom ze Laguna ma HEPA filtr, coz je samozrejme skvely, jet ma jenom obycejnej dvoumikronovej. Me ale nadchl prave ten handling: to jak tam tou velkou pakou upevni ten kontejner je presne to co jsem si predstavoval, ale i ostatni manipulace jsou fakt domysleny. Vykonove je ten Jet navic trochu slabsi, asi o 1300 kubiku, zato ma velkej kontejner na hobliny - ale pri tom skvelym handlingu ty laguny to trochu je asi jedno, naopak se clovek nemusi tahat s velkejma objemama pilin.
Jeste si to necham projit hlavou, ale momentalne se mi zda ze ta Laguna bude odpovedi na moje potreby, zvlast pri soucasnym kurzu eura k Frankum se to vyplati. Kazdopadne diky za pomoc pri utrideni myslenek.
tady je jeste to video, je to nemecky ale imho jde spis o obrazky
Diese ABSAUGUNG kennst du garantiert noch nicht (solltest du aber!) | Jonas Winklerhttps://www.youtube.com/watch?v=pz7aZ8izTeQ