JIRIKK: V podstate jde o dve kriteria: jedno je jak to ma vypadat, druhy jak to ma fungovat (a treti kolik to ma stat).
Pro sparovku bych se rozhodoval pokud to nakonec ma vypadat jako sparovka. Masivni drevo ale skutecne neni stabilizovanej material a muze pracovat. U sparovky ktera bejva lepena z malych prkynek bych se krouceni moc nebal, tam muze hrat roli spis zmena rozmeru pokud dojde k nejakejm vetsim zmenam vlhkosti vzduchu. Prave u dveri jde o to aby se zmenou rozmeru nedoslo k problemum treba se zaviranim. Driv se to resilo hlavne tim, ze se dvere delaly jako ramova konstrukce s vyplnema: ramy byly delany z profilu se stojicima letokruhama, kde k zmenam dimenzi dochazi nejmin, a do nich se delaly vyplne s lezatejma letokruhama ktery ale mely v ramech vuli pracovat.
Anyway: pokud jde o normalni byt kde vlhkost nijak zvlast nekolisa, tak bych to klidne s tou sparovkou zkusil, a pokud nekde neco zacne drhnout tak bych to halt prihobloval. Pokud vam nejde o nejakej rustikalni vzhled, tak bych volil nejakej stabilizovanej deskovej material s prislusnou povrchovou upravou (treba lakovany MDF)