• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLOWUPHobby truhlari, tesari a vubec woodworkeri vseho druhu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Takže to chapu, že potřebuju v podstatě dva druhy odsávání. A problém je z mikrocasticema.Co to vyřešit nějakým odtahem přímo ven? Tím bych eliminoval složitou filtraci těch malých částic...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BLOWUP: ty sem právě našel, od 5 do 7k je jich hodne a stěžovali si v recenzích, že po redukci z průměru 100mm na vysavacovej to ztratí tah, teprve teď vím, k čemu je to dobrý...

    Zase já těžko budu něco dělat celý den. Pro mě to je jen koníček, pár hodin po práci max
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ANDY_WARHOL: Nojo, bud nasavas velkokapacitne nebo s velkym podtlakem. Ja ti doporucim Jet, ale ty ceny se ti nebudou libit. Urcite kup ale nejaky s mikrofiltrem. Z tech pytlu lita dost prachu.
    Odsavače pilin | IGM Nástroje a stroje
    https://www.igm.cz/kategorie/truhlarske-stroje/odsavace-pilin/
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ANDY_WARHOL: tam je mimo jiny problem s objemem tech hoblin, ja ma celkem velkou masinu s velkym zasobnikem ale dokazu ho kompletne naplnit i za den prace, nekdy i za min.

    U srovnavacky navic je potreba odsavani ktery dela hodne kubiku s mensim sanim, dilenskej vysavac by u ni nefungoval.

    Takovy ty stary masiny s pytlem dole a pytlovym filtrem se ale daj poridit skoro zadarmo (akorat je s nima na hovno manipulace a ten pytlovej filtr ti ten jemnej prach akorat hezky rozptyli po dilne)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: + mam samozřejmě strojní pily
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    BLOWUP: díky, to si mě moc nepotěšil, pořídil sem si srovnávacku, ještě sem ji nevybalil, dobrý vedet
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WEWERKA: to je udelany s velikou laskou, pral bych si abych nekdy na neco takovyho mel cas :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ANDY_WARHOL: zalezi na tom co presne myslis pod pojmem „trisky“. Piliny od stolni pily nebo rucnich nastroju odsaje i dobrej dilenskej vysavac, idealne vybavenej odlucovacem. Pokud jde o hobliny z hoblovky nebo i z rucniho elektrickyho hobliku tak to fungovat bude budto spatne nebo vubec. Tam je potreba odsavani s hadicema s vetsim prumerem (od 10cm) a mnohem vetsim objemem jak vzduchu, tak zasobniku na ty hobliny. Samozrejme i tam je odlucovac a hepa filtr vyhodou. Nedavno se to tu probiralo kdyz jsem menil svoje odsavani.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MAJA: díky :⁠-⁠)
    MAJA
    MAJA --- ---
    ANDY_WARHOL: Já mám ten větší dílenský vysavač z Lidlu, plastový cyklon z Ali na 60l plastovém sudu a funguje to docela slušně. Jen jsem pak musel vyztužit vnitřek sudu kari sítí, vysavač mi to zmuchlal a to jsem nemusel ani přicpávat přívodní hadici ...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GECKO: spíš sem myslel na nové, a konkrétní tip. Když koukám na heureku, tak je tam v té kategorii řekněme do 7k několik vizuálně dost podobných výrobků, které se zřejmě konstrukčně liší pramálo, ale budou mít různé mouchy, teď plácnu, že třeba rychle ulomí něco nebo tak. recenzí je tam málo a tak se ptám po konkrétním. Druhá varianta je vysavač plus cyklon, ale těch se zase prodává hafec, takže sem tak nějak doufal v konkrétní zkušenost.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ANDY_WARHOL: Nač se ptáš? Kde to koupit levně? Nebo cena není až tak podstatná a chceš doporučení konkrétního stroje? Když zadáš do bazoše "odsávání pilin" dostaneš relativně dost výsledků a to už v cenách kolem 5k (hobby stroje), lehce přes 10 jsou v nabídce i nějaký větší spíš dílenský stroje, samozřejmě použitý.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Máte někdo tip na funkční dostupné odsávání třísek pro hobby dílničku?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BLOWUP: Tak jeden cincilak uz pochopil k cemu to je :) To netrvalo dlouho. Druhy zatim okolo jen chodi a koupe se v tom.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    BLOWUP: Pevne doufam, ze ano. Zkusime je tam nalakat pomoci jidla, kdyz se to nenauci sami.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Drzak na velke struhy.

    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Drzak regulatoru.

    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Jeste prihodim par cnc veci z posledni doby. Drzak sroubu vcetne klice. Jsou to srouby na tlakovou nadobu, potrebuju je rychle pouzit a porad se mi tu nekde valely. Tak jsem si vyrobila drzak.

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WEWERKA: to sis opravdu vyhrala :) zajimalo by me jestli to opravdu budou pouzivat.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Tak jsem si hrala :) Kolo pro cincily. 20 segmentu, 40 cm vnitrni prumer a 4 loziska z inline brusli (22x8mm). Domecky na loziska jsou delane na cnc, zbytek rucne.
    Toci se to krasne i kdyz to ma svoji vahu. Nosna deska na tretim obrazku je prichycena k pletivu jen pomoci vrutu s velkou podlozkou a opira se o hlinikovou listu na spodku klece. Cincilam jsme to dneska namontovali, takze zatim nevi co s tim.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam